WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Informatie-filter: emoties

2 jul.2012

Voorbeelden van de volgende regel uit het informatie-filter:
 
  Naarmate bij de presentatie van de informatie meer de nadruk wordt gelegd op emotie in plaats van de zaak, is de informatie onbetrouwbaarder, en wel meer naarmate er meer emotie wordt opgeroepen.

Of beter: geen voorbeeld maar een erkenning, vanuit de hoek van de veelvuldigste en ernstige misbruikers van emoties: de alfa's in de media. Met name hen die er ook nog een of andere  ideologie op nahouden, zoals bijvoorbeeld multiculturalisme, kosmopolitisme, politieke correctheid, enzovoort. En de volgende bron lijdt aan allemaal. natuurlijk heeft hij het aanvankelijk over iets heel anders, want zo'n bekentenis komt niet zomaar. Dat onderwerp is een of andere therapeut die onder verdenking staat en hoer er met zijn geval op televisie wordt omgegaan:


Uit: De Volkskrant, 02-07-2012, tv-recensie, door Jean-Pierre Geelen

Bakker

Albert Verlinde had een vieze smaak in zijn mond, zei hij in zijn eigen RTL Boulevard. Het had een zelfstandig nieuwtje kunnen zijn, maar nu ging het over Keith Bakker. ...


Red.:   En hier is de wijsheid van de uitermate politiek-correcte alfa Jean-Pierre Gelen, iemand die het kan weten:
  De les voor de kritische kijker: wantrouw iedere 'deskundige' en zelfbenoemde weldoener.

Zoals dus de deskundige en zelf-benoemde weldoener Jean-Pierre Geelen, die afgeeft op Nederland en staat te janken bij de "Ik ben Marokkaan en molsim" toespraak van een Marokkaanse acteur die een Nederlandse prijs krijgt uitleg of detail . Want zo denkt hij wel te doen voor de zaak van het multiculturalisme, met behulp van tranentrekkende emoties.
    En vul voor zijn geval vrijwel de volledige Nederlandse media in, in ieder geval dat deel dat zich tot de "kwaliteitsmedia" rekent.


Naar Informatie-filter, algemeen  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , of site home  .