Telegraaf.nl, 16-06-2011; 27 aug.2014

'Wij zijn geen barbaren'

,,Wij zijn geen barbaren'', zei voorzitter van de Joodse Gemeente Amsterdam Ronnie Eisenmann donderdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over het ritueel slachten van dieren.


,,De meest vooraanstaande wetenschappers geven aan dat niet de wijze van slacht - industrieel of kosjer - dierenwelzijn bepaalt, maar de omstandigheden rondom en vóór de slacht’’, aldus Eisenmann. Volgens hem, maar ook volgens de moslimorganisaties, moet er eerst naar het welzijn van dieren bij de reguliere slacht worden gekeken voordat er ,,een historisch grote misser’’ wordt gemaakt door de eeuwenoude religieuze rite van het onverdoofd slachten te verbieden.

De religieuze organisaties zeggen bereid te zijn de handen ineen te slaan en een overeenkomst te tekenen waarbij de overheid de rituele slacht kan monitoren en de kwaliteit ervan kan bewaken.

Weerleggen

Er wordt met makkelijk te weerleggen halve waarheden geprobeerd Tweede Kamerleden op andere gedachten te brengen in de discussie over het ritueel slachten. Dat stelt Karen Soeters, directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren (PvdD).

Namens de PvdD werkt Marianne Thieme al sinds 2008 aan een voorstel om een einde te maken aan de uitzondering in de wet die onverdoofd ritueel slachten mogelijk maakt. De Kamer wil voor 1 juli de knoop doorhakken. Soeters vindt het logisch dat de Joodse gemeenschap er alles aan doet om het naderende verbod af te wenden. ,,Dat is haar goed recht, maar het feit dat ze zich bedient van halve en hele onwaarheden is bedenkelijk.''Naar Termen, automobilisme  ,  Algemeen, overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]