WERELD & DENKEN
 
 

Toelichting bij Termen: barbaren, ontkenning

18 jun. 2014

Uithuwelijken, eerwraak, besnijdenis, inteelt ... Barbarij uitleg of detail . Maar allemaal zaken die men hartstikke gewoon vindt. Tegenwoordig. Want eigenschappen van allochtonen. En dat zijn immigranten. En immigranten mag je niks van zeggen. Want Joden waren ook immigranten. En daar mag je ook niks van zeggen. Dus mag je ook niks zeggen over allochtone immigranten. En de cultuur van allochtone immigranten. Hier de ontkenning in hun eigen woorden:


Uit: De Volkskrant, Vonk, 14-06-2014, door Haroon Ali

Besnijdenis - Hoe zit het echt?

Voorhuid-dialogen

Haroon Ali, kind van moslimouders, is tevreden besneden, zijn neef is een weigeruroloog. Wie heeft gelijk? Ali gaat op zoek naar de waarheid en komt tot een verrassende conclusie.


Ik heb geen voorhuid. Als baby van moslimouders werd mijn voorhuid er na drie maanden afgesneden. Ik heb er eigenlijk nooit moeite mee gehad. Sterker nog, ik ben gaan geloven dat een besneden penis beter is. Ik vind het mooier, ook bij anderen. Daarnaast denk ik dat het schoner is, je komt tijdens het douchen overal net wat beter bij. En over mijn seksleven heb ik niks te klagen. Het is juist prettig als je niet binnen drie minuten klaarkomt, maar er even de tijd voor neemt.    ...


Red.:   Ik ben een moslim-barbaar. Maar net als alle andere barbaren, verkeer ik natuurlijk in de ontkenningsfase aangaande mijn barbaarschap. En omdat ik serieus beter zou kunnen weten, zeg ik dat het ingewikkeld is:

  Twee neven - de een tevreden besneden, de ander een voorvechter van de voorhuid - besluiten daarom de degens te kruisen over een van de meest controversiële kwesties in de geneeskunde, de ethiek en de theologie.

En omstreden:
  Het ligt ongelooflijk gevoelig. Begin over circumcisie en iedereen is over de zeik - columns, ingezonden brieven. In de strijd tussen godsdienstvrijheid en lichamelijke integriteit en autonomie lopen de emoties hoog op. Joden en moslims aan de ene kant, protesterende 'intactivisten' aan de andere.

Maar natuurlijk is dit even omstreden als de strijd tussen ronde en de platte Aarde. Het gaat slechts over één enkel ding: ontkenning. Net als de bestrijders van de ronde Aarde slechts één doel hadden: ontkenning. Omdat bij de bestrijders van de platte aarde hun ideologische wereldbeeld op het spel stond. En omdat bij de bestrijders van een besnijdenisverbod hun ideologische wereldbeeld op het spel staat. Joden en moslims: ze zijn beiden even gestoord in dit opzicht.
    Het zijn gewoon alle twee barbaren
    En iedereen weet het en de enige reden dat het niet besproken kan worden, is omdat ook de Joden in die groep zitten en de Joden de baas zijn in de wereld. Nou ja, niet de hele wereld, maar in ieder geval wel grotendeels in de westerse mediawereld. Vandaar dat u in de Volkskrant getrakteerd wordt op een crypto-pleidooi voor besnijdenis. Want de redacteur van het katern Vonk is ook besneden. Variant Joods.
    En dus gaan we de hele hele santenkraam van de "platte Aarde"-argumenten langs (dit zijn de tussentitels van de verschillende secties, in dit formaat afgedrukt):
  Een besneden penis is schoner

De voorhuid zit alleen maar in de weg

Besnijdenis voorkomt hiv-besmetting

Besnijdenis voorkomt peniskanker

Circumcisie is een simpele ingreep zonder risico's

Besneden mannen hebben ook goede seks

De meesten kunnen zich een circumcisie niet herinneren

Amerikaanse artsen staan achter circumcisie

De KNMG wil circumcisie ook niet verbieden, dus dan mag het

Besnijdenis uitstellen tot volwassen leeftijd is wreed

Artsen hebben niks te zeggen over godsdienstvrijheid

Het is een traditie die al duizenden jaren plaatsvindt

Hierin opvallend zijn deze twee:
  Amerikaanse artsen staan achter circumcisie

De KNMG wil circumcisie ook niet verbieden, dus dan mag het

Beide zijn het gevolg van de Joodse dominantie: je er als persoon met maatschappelijke status of als organisatie tegen  uitspraken betekent dat je de "Antisemitisme!"-jagers in je nek krijgt, en de columnisten van Joodse afkomst die je ervan beschuldigen de gaskamers weer open te stellen.
    Ook aardig is deze:
  Artsen hebben niks te zeggen over godsdienstvrijheid

Ach, dan noem je het nazisme gewoon een godsdienst, en het vergassen van Joden een heilig ritueel, en ook dat is weer geregeld. Of in wat nettere termen: ook de godsdienstvrijheid is geen absoluut begrip. Maar daar willen Joden en moslims niets van weten, absolutistische als ze zijn. En dus kwaadaardig en gestoord. En daarvan is besnijdenis maar een klein symptoom. Symptoom van barbarij.
    Natuurlijk kwam er meteen een reactie van de Joodse barbaren:


Uit: De Volkskrant, 17-06-2014, column door Arnon Grunberg

Voorhuid

... denk ik dat een verbod op het laten besnijden van jongetjes een slecht idee is. Ik ben tegen de dictatuur van het proletariaat, tegen de dictatuur van god, en tegen de dictatuur van het rationalisme. Mensen moet tot op zekere hoogte gedrag worden toegestaan dat een meerderheid als destructief en onbeschaafd ervaart. Dat is consequent libertinisme.
   Het verbaasde mij dat Ali verdrietig is omdat onbesneden mannen meer seksueel genot zouden kennen. Daarover zou ik graag eens met Ali spreken. Seksueel genot bestaat dankzij de fantasie, niet dankzij de voorhuid.


Red.:   Vormen van argumentatie volstrekt en direct herkenbaar als die uit het "platte aarde"-kamp:


De Volkskrant, 18-06-2014, ingezonden brief van Jan Verkampen, Wageningen

Besnijdenis

In de Voetnoot van 17 juni schrijft Arnon Grunberg dat hij tegen een verbod is op besnijdenis van jongetjes. ... vreemd genoeg komt Grunberg met de argumenten dat hij tegen een dictatuur is van proletariaat of god.
    Terwijl in naam van god en de meerderheid miljoenen islamitische, joodse en Amerikaanse jongetjes ongevraagd aangetast worden in hun meest intieme lichaamsdeel.
    Verder komt hij met het argument esthetiek. Behalve dat dit wel een zeer subjectief criterium - wie besluit er voor ons dat een besneden penis mooier is - is het een hoogst dubieuze reden om in jonge jongetjes te besnijden. Is Grunberg van mening dat we nog vroeger moeten beginnen met plastische chirurgie?


Red.:   En deze barbaren domineren dus de media, want die Grunberg staat iedere dag op de voorpagina van de Volkskrant - en je hebt er nog zo veel meer uitleg of detail .


Naar Termen, barbaren  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .