WERELD & DENKEN
 
 

Toelichting bij Termen: eurofilie, "wij"

4 jun.2014

De eurofilie is een ziekte die bijna de gehele politieke, bestuurlijke, intellectuele en kunstzinnige elite in haar greep heeft. De elite heeft in Nederland namelijk een ontzettend hekel aan Nederland, dat ze dan aanduiden met termen als "achter de dijken", "nationalisme" en het "nationale wij". Hier een inburgeraar die in dienst is van een instituut dat van het verbreiden van dit gedachtengoed haar taak heeft gemaakt - tussen twee haakjes: er zijn vele dat soort instituten, veelal verbonden aan universiteiten.


Uit: De Volkskrant, 19-05-2014, door Martin Unfried, verbonden aan het European Institute of Public Administration

Europese verkiezingen

Het zuiver nationale 'wij' is een absurde fictie

In het EU-debat in Nederland wordt op een vreemde manier een 'nationaal belang' geconstrueerd dat juist in het Europese Parlement niet aan de orde is.Red.:   Nee, in dat Europese parlement is het Europese "wij" aan de orde. En dat Europese "wij""  is volgens de heer Martin Unfried en de rest van de euorfielen natuurlijk absoluut geen absurde fictie. Dat Europese "wij', bestaande uit nog meer conflicterende belangen dan het nationale "wij', is natuurlijk hartstikke reĆ«el, en het zuiverste  goud.
    Gevonden aan het einde van de regenboog.


Naar Termen, eurofilie, wij  ,  Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .