WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen: geweld

.2015

Geweld is voor gewone mensen iets dat altijd veroordeeld moet worden, tenzij als tegenzet tegen anderen die beginnen met geweld. Maar politiek correcten maken ook een uitzondering voor moslims.
    Dat laatste staat en klinkt absurd. Toch is het zo. Kijk maar:
|

Uit: GeenStijl.nl, 30-12-2014, door Van Rossem uitleg of detail:

Huismoslim Aboutaleb dient racistisch establishment

Opvallend haatstuk tegen Aboutaleb opgedoken op NPO VARA Joop.nl. En niet voor het eerst. ...


Red.:   Maar het ging om de link naar deze illustratie:
Al-Jaberi oorlogsverklaring 

De figuur rechts is Abdulkasim Al-Jaberi, een moslim die veelvuldig zijn mond roert in diverse media. Hier is het cruciale deel van zijn uitspraken:
  'Nederland wordt een ruïne, als we geen gerechtigheid krijgen'

En geen mens binnen de politieke-correctheid die ook maar een enkel woord hieraan gewijd. De bezwaren komen uitsluitend van het niet-politiek-correcte deel van het internet.
    En het is niet beperkt tot moslims maar betreft ook hun aanhangers:


Uit: mediacourant.nl, 08-01-2015. uitleg of detail

Peter R. begrijpt woede om cartoons Charlie Hebdo

Peter R. de Vries vindt dat het Franse weekblad Charlie Hebdo de woede van moslims heeft uitgelokt. Dat zei hij woensdag in RTL Boulevard. Charlie Hebdo was woensdag het slachtoffer van een aanslag, waarbij twaalf doden vielen. “Je moet je realiseren dat Charlie Hebdo in Frankrijk een bepaalde reputatie had. Ze hebben bij herháling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die niet mag afbeelden“, aldus de misdaadjournalist.


Red.:   Riposte:

  Je moet je realiseren dat de islam buiten d islamtische wereld een bepaalde reputatie hft. Ze hebben bij herháling vloeken uitgesprken die lle anmders- en voora;l onge;lovigen beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die mensen niet mag duleden

De Vries:
  Op het moment dat je dat toch doet en je beeldt hem zelfs af in compromitterende situaties, zelfs naakt, dan roept dat heftige situaties op

Riposte:
  Op het moment dat ze dat toch doen en je je bouewt er zlefs godshuiznen voor, dan roept dat heftige situaties op

De Vries:
  ... er staan twee werelden tegenover elkaar. Het publiceren van dit soort spotprenten ervaren veel mensen die het moslimgeloof aanhangen, óók als een aanslag.

Riposte:
  ... er staan twee werelden tegenover elkaar. Het uiten van dit soort diepe beldigingen ervaren veel mensen die niet het moslimgeloof aanhangen, óók als een aanslag.

De Vries:
  Zij vinden de publicatie van de profeet in compromitterende situaties barbarij. Ik probeer alleen maar aan te geven hoe erg het botst en dat dat niet te lijmen is eigenlijk. Er is eigenlijk geen dialoog mogelijk. Het jaar is wat dat betreft heel slecht begonnen

Riposte:
  Zij vinden de uitsprken namens de profeet barbarij. Ik probeer alleen maar aan te geven hoe erg het botst en dat dat niet te lijmen is eigenlijk. Er is eigenlijk geen dialoog mogelijk. Het jaar is wat dat betreft heel slecht begonnen

En natuurlijk is deze redactie tegen geweld, maar vindt aanslagen tegen moslims en moskeeën volkomen begrijpelijk (het obligate voorgehoud dat ook De Vries maakt).
    En denk niet dat dit beperkt is tot Joop.nl:


Uit: Volkskrant.nl, 12-04-2015, door Soundos El Ahmadi, actrice, presentatrice en stand-upcomedian

"Niemand als derderangsburger behandelen is een begin"

... Ik ben uiteraard tegen elke vorm van geweld. Maar ik kan het, zonder dat ik het er mee eens ben, toch begrijpen. Want de problemen van mensen ontkennen - op de arbeidsmarkt ...


Red.:  Vinden ze bij de Volkskrant heel normaal. Maar maak hiervan:
  Ik ben uiteraard tegen elke vorm van geweld. Maar ik kan het, zonder dat ik het er mee eens ben, toch begrijpen. Want de problemen van overlast, criminaliteit, geweld aanslagen en terreur door moslims ontkennen ....

Men zou onmiddellijk "Nazi's!!!" en "Racisten!!!" en "Fascisten!!!" roepen, en de daders vast willen zetten. Want dat "Ik ben er zelf wel tegen" zou dan natuurlijk bestempeld worden als alleen maar voor de bühne.
    Maar van moslims wordt het gedoogd.
    En het broeinest ligt bij de VARA en de linksigen in het algemeen:


Uit: Joop.nl, 23-05-2015, door Alfred Blokhuizen - Voormalig GroenLinks-statenlid ZH uitleg of detail

Wanneer breekt het elastiekje van moslims?

Al 12 jaar krijgen de moslims in dit land openlijk de schuld van van alles en nog wat. ...
    In een samenleving waar het barst van de meningen en waar een chronisch gebrek aan kennis is, is het tot het uiterste oprekken van elastiekjes zeer risicovol. Eens breekt het!


Red.:   Dus als molsims geen kalifaat en sharia krijgen (al het andere zoals moskeeën, gebedsruimtes, enzovoort, hebben ze al), zal dat leiden tot geweld van hun kant.
    Waarvan akte.


Naar Termen, geweld  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .