WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen: internationale gemeenschap

 21 dec.2016

De term "internationale gemeenschap" is zo alles doordirngengd , dat het moeilijk is het aan te wijzen van de buitenkant - net als vis zich niet bewust is van water. Maar hoer dan die doorenkle uitzondering - de lokatie: Syrië, waar volgens aal politke-correcten en Koude oolrogsstrijders de "internationale gemeenschap" allng had moeten ingrirjpen, omdat de andere aprtij gesteund wordt door de Russen:


Uit: De Volkskrant, 21-12-2016, door Ana van Es

Russen zetten VS in Syrië buitenspel

Rusland lijkt er samen met Turkije en Iran ('de troika') in te slagen om vertegenwoordigers van Syrische president Assad in één ruimte te laten praten met rebellen. Een doorbraak. Maar is succes nu verzekerd?

Dinsdag was het zover ... Geflankeerd door zijn collega's uit Turkije en Iran maakte de Russische minister van Defensie Sergej Shoigu vol trots de totstandkoming bekend van 'de declaratie van Moskou'.
    Die verklaring is - in de woorden van Shoigu - niets minder dan 'een routebeschrijving naar vrede in Syrië'.
    Wat de Verenigde Naties (VN) in drie slopende rondes van maandenlange vredesonderhandelingen niet is gelukt ...


Red.:   In dit soort zaken is 'de Verenigde Naties' een synoniem van "de internationale gemeenschap", met beelden van pathetisch orerende Amerikaanse vertegenwoordigers in "de Veligheidsraad" verspreid over alle westerse (nieuws)media als symbool.
  ... proberen Rusland, Turkije en Iran nu op eigen houtje, zonder hulp van de verdere internationale gemeenschap ...

Hoe ze bedacht heben om dat woordje 'verdere' erin te krijgen is een raadsel (gewoonlijk is de botheid nog veel groter), maar ook zo is het wel duidelijk want ditr zijn zo'n beetje alle landen die er direct bij betrokken zijn, en de enige die zich er ook mee wenst te bemoeien is Amerika. Oftewel: ook hier staat al: "de internationale gemeenschap" ... Dat is Amerika.


Naar Termen, achterlijkheid  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .