Joop.nl, 14-04-2017. uitleg of detail .2009

Thierry Baudet legt uit waarom hij vrouwen minderwaardig vindt

Wellicht dat Thierry Baudet alle ophef over zijn eerdere seksistische uitspraken heeft opgevat als aanmoediging om vooral zo door te gaan. Of wellicht begrijpt hij daadwerkelijk niet wat het probleem is. Maar het versbakken Kamerlid kreeg een redacteur van de Quote op bezoek om met hem de nieuwste editie door te nemen, en maakte van de gelegenheid gebruik om uit de doeken te doen waarom hij vrouwen minderwaardig vindt.

Onder het genot van een glaasje champagne bespreken de heren ‘de uitverkoop van Nederland’, de voor en tegendelen van een lidmaatschap bij het corps en het ontbreken van geschikte vrouwen om in de Quote te zetten. Tussen neus en lippen door wordt de rechterlijke macht nog even als een ambtenarenbaan weggezet, waarna Thierry het allemaal maar gewoon laat lopen.
  "Ik weet wel dat vrouwen het over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo."

Wanneer de Quote-redacteur Baudet erop wijst dat deze uitspraak al weleens opgevat zou kunnen worden als ontzettend seksistisch, antwoordt hij: ‘Ja, maar het is gewoon zo.’

Baudet gaat verder met uitleggen waarom vrouwen voornamelijk een ‘beetje linksig’ zijn totdat er een rechtse man bij haar langskomt om te vertellen hoe het echt zit. Grappend vraagt hij ‘dit ga je toch niet uitzenden?’. Kennelijk wel.

U kunt het hele interview hier terugzien.Reactie:

Henk Witte – 15 april 2017 at 11:01
Reactie in het algemeen op reacties.
Waarom heb ik een hekel aan mensen van het type Baudet.
Omdat ze generaliseren en bewust een beeld neer willen zetten. Of het nou over moslims gaat of over vrouwen. Het zijn mensen met een fascistische en/of discriminerende inslag die zichzelf verheven voelen boven anderen. Bah. Baudet vind ik daarin een top voorbeeld. Verheven voelen.Meer reacties:Bob – 14 april 2017 at 22:38
Het is duidelijk waarom de man 2 zetels wist te pakken. Hij staat met zijn ideeën niet alleen. Er zijn meer mannen voor wie dit dagelijks kost is. Ze zullen er niet openlijk over praten maar sinds Fortuin hen voor ging met zijn dark room verhalen en hoe het daarna vanzelfsprekend werd om gewoon te zeggen wat je denkt, heeft nu ook Baudet zijn doelgroepsniveau bereikt. Zo krijgt iedere groep de leider die ze verdient.
Het populisme is de schaamte voorbij . Tijd voor een inburgeringscursus.

Log in om te reageren


Henk Witte – 14 april 2017 at 23:43
Ik zou zeggen:’voor wie dit dagelijkse KOTS is’.

NooT – 14 april 2017 at 22:46
Niet minder waar dan het idee dat iedereen gelijk is en even geschikt voor alles.
Wat dat betreft wel een welkom geluid, al is het ‘over the top’.

Log in om te reageren


Henk Witte – 14 april 2017 at 23:46
Dus wat over de top is, is welkom. Hm, moet ik even over nadenken.
DikTrom – 14 april 2017 at 23:10
Kan iemand aan mij vertellen welk gedeelte van Baudet zijn uitspraken in dit filmpje precies niet klopt?

Log in om te reageren


Henk Witte – 14 april 2017 at 23:47
Let eens op die zelfingenomen lichaamshouding. Zegt veel meer dan woorden. De man is wel erg verliefd op zichzelf.
zaoef – 14 april 2017 at 22:25
Thierry Baudet is echt wel de hofnar van rechts Nederlands.
Een hofnar heeft normaal gesproken als taak om je aan het denken te zetten.
Maar zelfs die taak is te veel voor hem.

Log in om te reageren


Geert – 15 april 2017 at 08:50
Klopt. Hier wordt niet nagedacht over zijn uitspraken. Jullie mening staat al vast.
Henk Witte – 15 april 2017 at 11:01
Reactie in het algemeen op reacties.
Waarom heb ik een hekel aan mensen van het type Baudet.
Omdat ze generaliseren en bewust een beeld neer willen zetten. Of het nou over moslims gaat of over vrouwen. Het zijn mensen met een fascistische en/of discriminerende inslag die zichzelf verheven voelen boven anderen. Bah. Baudet vind ik daarin een top voorbeeld. Verheven voelen.Red.:  Terug naar   , lijst , overzicht   , of naar site home . (volledig artikel hier uitleg of detail )

uitleg of detail
 

[an error occurred while processing this directive]