De Volkskrant, 22-03-2017, ingezonden brief van Menno de Vries (27), biomedisch wetenschapper, Zeist .2014

PvdA heeft ballen getoond

De electorale afstraffing van de PvdA is in mijn ogen onterecht. Zoals Wouter Bos het vorige week bij Pauw & Jinek treffend zei: 'Dit kabinet is een zegen geweest voor dit land.'

Ik heb deze verkiezingen voor de eerste maal PvdA gestemd. Enkele jaren geleden besefte ik wat de grote zwakke plek is van onze democratie: wat populair is, is niet altijd de beste beslissing en de beste beslissing is niet altijd populair. En dit is de reden dat de PvdA mijn hart gewonnen heeft: zij bleek de laatste vier jaar bereid beslissingen te nemen die niet populair zijn, maar wel noodzakelijk. De PvdA heeft in mijn ogen ballen getoond door verder te durven kijken dan het eigen partijprogramma.

Helaas heeft de ondankbare kiezer de PvdA ervan langs gegeven. Want waarom zou je het midden opzoeken terwijl je ook koppig bij je ideologie kunt blijven? Waarom zou je samenwerken terwijl je ook in je bubbel kunt blijven?

Ik ben ervan overtuigd dat de PvdA er weer bovenop zal komen. Wel zou ze er goed aan doen haar eigen successen voortaan beter te 'verkopen'. Laat de burger maar weten waarom zijn portemonnee dankzij de PvdA erop vooruit is gegaan. Vertel de hardwerkende Nederlanders maar gerust waarom hun zekerheid is toegenomen en dat ook de ex-werkloze de PvdA bedanken mag voor het feit dat hij weer een baan gevonden heeft. Dit kabinet is een regelrecht succes geweest.
Naar Allochtone criminaliteit , Allochtonen lijst ,  Allochtonen overzicht ,  of naar site home .
 

[an error occurred while processing this directive]