WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen, kort: uitsluiting

  Uitsluiting
1, (sociaal): Iets wat volgens gekleurde immigranten en blanke landverraders gebeurt met gekleurde immigranten. In werkelijkheid sluiten ze zichzelf uit door het vasthouden aan een achterlijke cultuur gevuld met islam en winti en dergelijke. 2, (economisch): Eufemisme voor achterlijkheid en arbeids(minder-/on-)geschiktheid.

Een uitdrukking zodanig standaard geworden, dat zelfs het "neutraalste" insituut van de "neutrale" overheid, het CBS, de term gebruikt (cbs.nl, 17-01-2018, uitleg of detail ):
  Helft vluchtelingenhuishoudens loopt risico op armoede

Ruim de helft van de huishoudens van mensen uit vluchtelinglanden had in 2016 een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dit is ruim zes keer zo vaak als gemiddeld. Van de huishoudens met een Syrische migratieachtergrond had ruim drie kwart een laag inkomen; huishoudens met een Eritrese migratieachtergrond hadden met 83 procent het vaakst risico op armoede. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2018.

De titel van het rapport oer de werkleijkheid zijnde "Armoede en sociale achterlijkheid 2018".


P.S.
Dit komt natuurlijk in de openbaarheid uitsluitend via GeenStijl uitleg of detail (en dan nog om een andere reden).


P.P.S.S.
Dit slaat natuurlijk uitsluitend en alleen op zielige en kneusjes van mensen (de Volkskrant, 21-01-2017, ingezonden brief van E.R. Verheij, Zeist):
  Niet netjes

Ik klim niet snel in de pen, maar de uitspraak van Rutte dat hij de PVV uitsluit schiet bij mij in het verkeerde keelgat. Het is niet premierwaardig om kiezers van een etiketje te voorzien of ze wel of niet fatsoenlijk zijn. Dat doe je niet in een democratie.
    Nederlanders die op de PVV gaan stemmen beticht hij daarmee impliciet van onfatsoenlijkheid, om ze vervolgens te paaien serieus de VVD te overwegen. Daarbij zegt mijn onderbuik dat het uitsluiten van een partij, mensen of wat dan ook vanwege hun overtuiging gevaarlijk in de buurt komt van wat artikel 1 van de Grondwet beoogt te bestrijden. Dit voorbeeldgedrag geeft mij, ons allen, een carte blanche voor uitsluiting en discriminatie. Voor de duidelijkheid: ik ben zeker geen PVV-stemmer.

Waarvan akte.


Naar Termen, kort  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

23 jan.2018