WERELD & DENKEN
 
 

Toelichting bij Termen: progressieve moslim

13 sep. 2014

  Progressieve moslim
1, (cat.): Onderhoudsvrije tuin  . De officiële naam van deze categorie luidt "oxymoron": een woord of term die zijn eigen tegenspraak inhoudt  . 2, (prakt.): Term gebruikt tijdens de verkoop van de barbaarse godsdienst genaamd "islam".
    Toelichting: de kern van de islam is invoering van de sharia en vestiging van het kalifaat. Dat is de zwartst mogelijke vorm van reactie. Een moslim kan dus alleen progressief zijn door de islam af te zweren.

Een voorbeeld van het gebruik van "progressieve moslim":


Uit: typischnederlands.vara.nl, opgeslagen 13-09-2014. uitleg of detail

Typisch NederlandsTypisch Nederlands is een sociaal experiment, gepresenteerd door Jeroen Pauw. In dit reality-programma leven acht deelnemers gedurende een aantal dagen samen. De deelnemers kennen elkaar niet. Ze hebben allemaal een andere achtergrond, een ander geloof en andere ideeën en opvattingen over het leven. ...


Red.:   Hier de beschrijving van de rechter figuur in de derde rij:
  Fatima is jong en slim. Ze gaat graag de discussie aan en kan haar mening goed onderbouwen. Ze zet zichzelf neer als een open en progressieve Moslima. Fatima wil de vooroordelen rondom Marokkanen en de Islam wegnemen.

En en hier de bijbehorende foto van de proessieve moslima:

Een perfect exemplaar van de genus Zwarte Weduwe uitleg of detail (de cultureel-gephotoshopte glimlach is er door deze redactie weer afgephototshopt. .
    Meteen dus een bewijs van uitleg 2 van dit item: Wat onersetunt wordt door de tekst over het programma:
  Nederlands is een sociaal experiment, gepresenteerd door Jeroen Pauw. In dit reality-programma leven acht deelnemers gedurende een aantal dagen samen. De deelnemers kennen elkaar niet. Ze hebben allemaal een andere achtergrond, een ander geloof en andere ideeën en opvattingen over het leven. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal Nederlander.

Nou, één ding hebben ze dus volkomen gemeen: ze zijn geen Nederlander. Ander was er geen programma nodig om dit idee te promoten


Naar Termen, barbaren  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .