De Volkskrant, 29-04-2017, ingezonden brief van Maurits Hortensius, Amsterdam .2009

Misplaatste opmerking

Paul Cliteur neemt het op voor de vrije meningsuiting van rechts-conservatieve intellectuelen. Aanleiding voor zijn betoog is het annuleren van een optreden van Ann Coulter op de universiteit Berkeley in California.

Het lijkt volgens hem een gewoonte te worden dat controversiŽle sprekers van bijeenkomsten worden geweerd uit veiligheidsoverwegingen. Een dekmantel, aldus Cliteur. Liberale bestuurders tolereren ofwel geen rechts geluid, of ze zijn gevoelig voor intimidatie door linkse actievoerders.

Hij wijst de universiteitsbestuurders op de reputatie van Berkeley en de stad San Francisco wat betreft vrije expressie en de acceptatie van homoseksualiteit (onder verwijzing naar Allen Ginsberg). Een nogal misplaatste opmerking als je in acht neemt dat deze tolerantie en acceptatie het resultaat zijn van een voortdurende strijd tegen de rechts-conservatieve stroming waar Coulter nota bene aanhanger van is.

In tegenstelling tot de universiteit Berkeley en de stad San Francisco is Coulter bepaald geen voorvechter van tolerantie en acceptatie van etnische diversiteit en lhbtq's. Begrijpelijk dat juist in deze gemeenschap protest ontstaat wanneer iemand kwetsbare verworvenheden op dit vlak publiekelijk ter discussie stelt.

Waarom zou je stilzwijgend iemands mening dulden, als die mening inhoudt dat je niet dezelfde rechten en kansen verdient vanwege je herkomst of seksuele oriŽntatie?
Red: 

Terug naar Filosofie lijst , of naar site home .
 

[an error occurred while processing this directive]