WERELD & DENKEN
 
 

Filosofen: Nanda Oudejans

Op de academie is er ook een soort intuïtieve rangvolgorde aangaande de vakken die je al dan niet serieus moet nemen. En, hoe groot ook de hekel die er hebben, de alfa's, in die intuïtieve lijstjes staan de natuurwetenschappen helemaal bovenaan.

En tegelijkertijd worden de onderste regionen tegenwoordig bevolkt (vroeger lag dat anders) door zaken als geesteswetenschappen, filosofie en op mogelijk de allerlaatste plaats van degene die tevens nogal wat studenten trekken: rechten. De juristerij.

Dus ben je echt dubbel-gehandicapt als je iets doet in de filosofie van het recht.

En dat laat zich voelen!

Bij Nanda Oudejans, universitair docent in de rechtsfilsofie (Volkskrant.nl, 18-01-2016, door Stan Putman):

  'Het is te makkelijk om tegenstanders af te schilderen als racistisch'

Universitair docent in de rechtsfilosofie Nanda Oudejans moest bij de berichtgeving over aanrandingen in Keulen vaak denken aan een quote van filosofe Hannah Arendt:'Stupidity has become as common as common sense was before.'

Och, och, och ... Dan ben je ook al hopeloos "af". Als je de naam "Hannah Arendt" gaat laten vallen ... Net zoiets als die van Sartre, Foucault, Heidegger (vriendje van Arendt). Hele volksstammen (uh ...elitestammen) liepen er destijds hijgend achteraan. Nu inmiddels grotendeels ontmaskerd ... Als inhoud- en hersenloze dikdoenerij.

Dus het volgende is te verwachten, aangaande de kwestie: immigranten uit achterlijke landen en culturen die nu of een decennium eerder hierheen zijn gekomen, en zich aan het buitenkansje van loslopende blanke vrouwen ("Geen hoofddoek dus allemaal hoeren") vergrepen hebben:

 

Wat vond u van de berichtgeving van de Volkskrant over de aanrandingen in Keulen? Onze ombudsvrouw zette in de zaterdagkrant de soms krampachtige keuzes van de krant uiteen.

'Ik heb het stuk met stijgende verbazing gelezen. De krant stond sinds het nieuws uit Keulen vol met verdachtmakingen van vluchtelingen - een kwetsbare groep ...


Riposte: definieer "kwestbaar". En dan kom je uit op: immigranten uit achterlijke landen en culturen.

Wat een armoe ...

Een filosoof die ten eerste dieventaal gebruikt. In plaats van heldere woorden.

En, daar bovenop, dieventaal in dienst van een politieke-correctheid. Een zaak waar juist filosofen geacht worden afstand van te nemen.

Waarom doe je zoiets als filosoof, met een beroepseed om je intellectuele integriteit te bewaren achter de rug (Is die er niet...? Schande!). Simpel ("Om der wille van de smeer, likt de kat de kandeleer"): je mag meedoen in de media (de Volkskrant, 08-04-2017, door Michiel Hulshof )
 

Geweld tegen homo's

Acht oplossingen van acht hoogleraren tegen geweld tegen homo's.


De Volkskrant heeft een achtergrondartikel bij de ophef veroorzaakt door een gevalletje homohaat door Marokkanen, en nodigt acht deskundigen uit acht disciplines uit om een oplossing aan te dragen. En het komt van de Volkskrant, dus de eis vooraf is dat die oplossing niet moet werken. Want een werkende oplossing adressert de bron, en die is de machocultuur van de islam gecombineerd met de macho-cultuur van de Rifberbers, en beide zijn hartstikke verboden terrein. En je zorgt als Volkskrant ervoor dat dat terrein niet betreden wordt, door de juiste deskundigen uit te kiezen. En Nanda heeft zich een juiste deskundige betooont. Dus die staat in de PC-rolodex aangaande "filosofie".
    En geheel naar verwachting produceert ze prietpraat:
 

7. De medezeggenschapsraad moet zijn verantwoordelijkheid nemen
Nanda Oudejans, rechtsfilosoof


Naast rechtsfilosoof is Nanda Oudejans voorzitter van de medezeggenschapsraad (MR) op de Tilburgse basisschool van haar kinderen. ...
    ... Ze roept daarom alle ouders in een medezeggenschapsraad op het onderwerp te agenderen bij de schooldirectie, onder verwijzing naar hun wettelijke taak. 'Je seksuele en genderidentiteit is wezenlijk voor wie je bent. Scholen horen een veilige omgeving te zijn waarin kinderen zichzelf kunnen zijn. Daar hoort het normaliseren van verschillen in identiteit bij.'


Haar oplossing: het probleem wordt opgelost als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.

Juist ja ...

"Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt", had dit nooit probleem ontstaan.

"Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt", zal er geen enkel probleem ontstaan.

"Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt", leven we in het Paradijs op Aarde

"Als iedereen zijn verantwoordlrijkheid neemt", vinden we de Grote Gouden Pot aan het Einde van de Regenboog.

Totaal van de werkelijke wereld losgezongen prietpraat.


Naar Filosofie, inleiding  , of site home  .

25 nov.2016