WERELD & DENKEN
 
 

Filmrecensie: Doc Hollywood

Eerst de beste (tot nu toe gevonden) korte omschrijving:


Van: www.kanaaltwee.be

Doc Hollywood (Komedie)

Romantische komedie.

regiseur : Michael Caton-Jones
cast : Michael J. Fox (Dr. Benjamin Stone); Julie Warner (Lou); Barnard Hughes (Dr. Aurelius Hogue); Woody Harrelson (Hank Gordon), e.a.

inhoud :
De jonge ambitieuze chirurg Ben Stone is het beu om achttien uur aan één stuk door op de spoedgevallen te werken en bovendien slecht betaald te worden. In zijn vuurrode sportwagen rijdt hij naar Californië, waar hij zich op de schatrijke jet-set wil storten. Maar hij raakt van de weg af en strandt in het slaperige stadje Grady. Tot overmaat van ramp rijdt hij het hekken van rechter Evans aan diggelen, met als gevolg dat hij veroordeeld wordt tot zestien uur gemeenschapswerk in het plaatselijke ziekenhuis.


Red.:  De reden van vermelding op de IRP website staat in vrijwel geen enkele recensie, behalve in kernwoorden uitgedrukt op www.filmkeuze.nl onder de rubriek Thema's, ongeveer als volgt:
 
Thema's: Levenswijze / medici
Levenswijze / dorpsgemeenschap
Levenswijze / botsingen

Want het verhaal moge wel een komedie zijn, net als in de meeste komedies wordt onze held voor een probleem of dilemma's geplaatst, het probleem of dilemma zijnde de motor voor de verwikkelingen waar we om kunnen lachen, gegeven de juiste presentatie. Het dilemma is. zoals zo vaak, de vrouw, want onze schoonheid heeft haar keuze tussen de levensstijl van de grote-stad en het dorp al gemaakt: zij blijft in het dorp. Terwijl onze held nu net op weg was naar het chroom, de snelle auto's en het grote geld van de stad. Zijnde een komedie, loopt dit natuurlijk op de goede manier af. Daarbij moet aangetekend worden dat van het dorpsleven alleen de idyllische kant wordt belicht, en bekende zaken als roddel, achterklap, en andere vormen van sociale benauwdheid en kleingeestigheid grotendeels afwezig lijken. Maar desalniettemin valt de keuze van onze held uit voor het dorp. En daar worden goede redenen voor gegeven.


Naar Literatuur home  , of site home  .