WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: Afrikanen

  We moeten eindeloze hoeveelheden miljarden aan geld in Afrikanen steken, en Afrikanen zijn allemaal hartstikke leuke en aardige mensen die in niets onderdoen voor westerse mensen   -   Alle politiek-correcten, multiculturalisten, bestuurlijke elite, intellectuelen, kunstenaars, en alle andere fatsoenlijke mensen.

Ook voor dit item was er een specifieke aanleiding, naast de continue stroom van berichten en meningen met dezelfde achtergrondhouding. Maar die aanleiding was van een dusdanige absurditeit, dat ze onmiddellijk boven dit al hoge niveau uitrees. De utispraken waren mondeling, gedaan aan het einde van de actie van de nationale hulporganisaties naar aanleiding van de ebola-epidemie in West-Afrika, op 28 november 2014 op de nationale televisie. Deze actie liep door in de uitzending van het praatprogramma Pauw uitleg of detail , met daarin de bedoelde uitspraken. Hier een paat stuks in geparafraseerde vorm, door Kees Broere, Afrika-correspondent voor de Volkskrant (zegt genoeg), en Jan Jaap van der Wal, cabaretier en rabiaat politiek-correcteling (voor een volledige indruk, zie de uitzending):
  Kees Broere (na 4:51 min.): "Mensen in Afrika willen precies hetzelfde als hier oftewel zijn precies hetzelfde als hier" (dat wil zeggen: Afrikanen hebben hun cultuur van besnijdenis, winti, tovernarij, homohaat, albino-moorden, enzovoort afgezworen).
    Jeroen Pauw en Jan Jaap van der Wal (na 5:00 min.): "Dat Afrika een hele andere wereld is, is een vooroordeel" (dus: "Afrika is net als Europa").
    Jan Jaap van der Wal (na 5:38 min.): "Het zijn allemaal hele vrolijke en normale en gelukkige mensen" (zo gelukkig dat ze massaal in wrakke bootjes stappen om te verdrinken in de Middellandse Zee).

Hartstikke gestoord, dus. Om zo tegen de werkelijkheid in te kunnen praten.
    Maar let ook nog op een ander verschijnsel dat hier nog een stuk erger is dan gewoonlijk: de zelfvoldaanheid en pedanterie waarmee het wordt uitgesproken en waarmee men duidelijk van elkaars woorden zit te genieten. Het is intellectuele inteelt van de meest afgelegen-dorpse soort.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

18 mei 2014