WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: extremisten

  Om jihadi's te kunnen bestrijden, moet je ze eerst ze begrijpen  -  Om PVV-stemmers te kunnen bestrijden, moet je ze uitmaken voor vreemdelingenhaters, xenofoben, racisten, fascisten, en bestuurders van de deportatietrein richting vernietigingskampen

Een nieuwe variant op het meer algemene thema dat een barbaarse godsdienst te verkiezen valt boven de afwijzing van die barbaarse godsdienst. Een nieuwe variant vanwege nieuwe vormen van barbaarsheden van de barbaarse goddienst, waardoor politiek-correcten en multiculturalisten zich geroepen voelen om ook na die nieuwe vormen van barbaarsheid, gepleegd in Syrië en Irak in 2014, de barbaarse godsdienst goed te praten:


Uit: decorrespondent.nl, 09-09-2014, door Femke Halsema uitleg of detail

Om jihadi's te kunnen bestrijden, moet je ze eerst leren begrijpen

Onlangs debatteerde de Tweede Kamer over het gevaar van het jihadisme. Uit de lege beleidsnota's en schreeuwerige woordenwisselingen doemde een basaal probleem op. We zijn totaal niet geïnteresseerd in de belangrijkste vraag die we kunnen stellen: waarom haten ze ons eigenlijk?Red
.:
   Jihadi's moet je begrijpen.
    En ...:


Uit: De Volkskrant, 24-10-2009, van verslaggeefster Yvonne Doorduyn

Interview Femke Halsema ...

'Oude partijen maken Wilders zelf groot'

...
Wilders harder aanpakken helpt misschien? Pechtold wint veel zetels door zijn scherpe veroordeling van de PVV.
‘CDA, PvdA en VVD zijn ronduit lui richting Wilders. Ik heb er schoon genoeg van dat ze zwijgen. Ze laten die strijd volledig aan mij en Pechtold over. CDA, PvdA en VVD missen het zelfvertrouwen en de overtuigingskracht om kiezers weg te leiden bij Wilders. Kiezers voelen de verlammende angst bij die partijen en rennen daardoor nog harder naar Wilders. De partijen zelf maken Wilders zo groot. Zeker het CDA dat niet durft te zeggen dat ze niet met de PVV willen regeren. Het wordt zo langzamerhand onverantwoord.’


Red.:   PVV-stemmers moet je gewoon aanpakken. Die hoef je absoluut niet te begrijpen. Want iedereen weet al wat daar acter zit: vreemdelingenhaat, xenofobie, racisme, fascisme, en deportatie richting vernietigingskampen.
    Meer voorbeelden van dit "oproepen tot aanpakken", zie hier uitleg of detail .
    Hier nog een voorbeeld van iemand die het al helemaal begrepen heeft:


Uit: De Volkskrant, 07-02-2015, door Peter Giesen

Houellebecq heeft zich weer een formidabele ziener getoond

Het jongste boek van Michel Houellebecq beheerst de verkoopstatistieken in Frankrijk. En de kolommen op de opiniepagina's.


Het is niet moeilijk te raden welk boek in Frankrijk het meest verkocht wordt: Soumission van Michel Houellebecq. Over de literaire kwaliteiten zijn de meningen verdeeld, maar over een ding lijkt iedereen het eens: de tandeloze auteur heeft zich weer een formidabele ziener getoond. Op de dag van de aanslag op Charlie Hebdo bracht hij een roman uit over de eerste islamitische president van Frankrijk.
    Maar Nobelprijswinnaar Jean-Marie Gustave Le Clézio gaat Soumission niet lezen. 'Ik denk niet dat het een goede boodschap voor de Fransen is, om te zeggen dat ze bang voor de islam moeten zijn. Ze hebben toch al de neiging om toe te geven aan hun angst', zei hij.    ...
    De moordenaars van Parijs zijn geen barbaren, schreef hij in een 'brief aan zijn dochter', gepubliceerd in Le Monde. 'Ze zijn mensen die je elke dag kunt tegenkomen. Ze zijn tot criminaliteit vervallen, omdat ze de verkeerde mensen tegenkwamen, omdat ze op school mislukt zijn, omdat het leven om hen heen slechts een gesloten wereld te bieden heeft', aldus Le Clézio.
    We moeten die wereld open breken, de getto's vernietigen, aldus Le Clézio. ...


Red.:   Het zijn slechts achtergestelden die je hun geboorterecht moet geven: een middenstandshuis en een snelle auto.
    Voor meer voorbeelden van het "begrijpen", zie hier uitleg of detail uitleg of detail .


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .