WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: islamofilie

  Discriminatie, racisme en antisemitisme moeten bestreden worden - behalve als het komt van moslims  -  Alle politiek-correcten en multiculturalisten.

Natuurlijk zijn er in Nederland stemmen (tussen twee haakjes, daar buiten veel minder met name in Angelsaksische landen) die bezwaren maken tegen de discriminatie, het racisme, en het antisemitisme van moslims. En nee: niet de islam ... Moslims. De islam doet niets. Dat is "een boek". Discriminatie, het racisme, en het antisemitisme zijn zaken van moslims. Dat ze die ideeën halen uit boeken, is hun zaak.
    Goed, dit soort dingen wordt in Nederland wel eens gezegd. Maar dat mag dus niet. Dat is "islamofobie". Dus je keren tegen de discriminatie, het racisme, en het antisemitisme van moslims is "islamofobie" en dus verboden. Oftewel: moslims mogen wel doen aan discriminatie, racisme, en antisemitisme.
    Absurd, natuurlijk.
    Het gebruik van de term "islamofobie" om terechte kritiek op moslims te bestrijden, is niets minder dan "islamofilie". Het aanhangen van een beweging die in zeer vele opzichten doet denken aan het nazisme uitleg of detail . Een keer een aardse leider erbij, en het ís inderdaad nazisme.
    Reli-nazisme.
    En de term "islamofobie" doet al een hele tijd in opgang, en wordt nu gesteund door de hoogste autoriteiten (Volkskrant.nl, 27-05-2014, redactie, ANP):

  Kamer applaudisseert voor anti-racismetoespraak TimmermansAntisemitisme, racisme, discriminatie en islamofobie 'bedreigen het Europese project'. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken vandaag in de Tweede Kamer in een betoog tegen vreemdelingenhaat. 'Die neiging moeten we gezamenlijk onderdrukken.'

En voor de onzekere luisteraar legt Timmermans het ook nog eens expliciet uit:
  'Een van de demonen die Europa achtervolgt is dat in tijden van crises een zondebok wordt gezocht', aldus de bewindsman. In het verleden waren dat de Joden en zigeuners en nu vaak ook moslims, aldus Timmermans. En in deze tijden van crises ziet hij die neiging weer terug.

Dus hier mag je niets van zeggen ...:

..., want ... (NOS.nl, 01-06-2014, 09:27 (Update: 01-06-14, 10:15) ):
  Aanslag Brussel: Syriëstrijder vast

De Franse politie heeft een verdachte gearresteerd voor de aanslag bij het Joods Museum in Brussel. Het is een Syriëstrijder en hij zou de schutter zijn.

  ... en een moslim.
    Even tezamen genomen: je mag van antisemitisme wat zeggen, maar niet bij moslims want dan is het "islamofobie", dus je mag niets zeggen van de antisemitische aanslag in Brussel, want die is gepleegd door een moslim.
    Duidelijk, toch ...?

Nog niet? Dan nog wat voorbeelden (de Volkskrant, 07-02-2015, door Peter Giesen):
  Houellebecq heeft zich weer een formidabele ziener getoond

Het jongste boek van Michel Houellebecq beheerst de verkoopstatistieken in Frankrijk. En de kolommen op de opiniepagina's.


Het is niet moeilijk te raden welk boek in Frankrijk het meest verkocht wordt: Soumission van Michel Houellebecq. Over de literaire kwaliteiten zijn de meningen verdeeld, maar over een ding lijkt iedereen het eens: de tandeloze auteur heeft zich weer een formidabele ziener getoond. Op de dag van de aanslag op Charlie Hebdo bracht hij een roman uit over de eerste islamitische president van Frankrijk.
    Maar Nobelprijswinnaar Jean-Marie Gustave Le Clézio gaat Soumission niet lezen. 'Ik denk niet dat het een goede boodschap voor de Fransen is, om te zeggen dat ze bang voor de islam moeten zijn. Ze hebben toch al de neiging om toe te geven aan hun angst', zei hij.    ...
    De moordenaars van Parijs zijn geen barbaren, schreef hij in een 'brief aan zijn dochter', gepubliceerd in Le Monde. 'Ze zijn mensen die je elke dag kunt tegenkomen. Ze zijn tot criminaliteit vervallen, omdat ze de verkeerde mensen tegenkwamen, omdat ze op school mislukt zijn, omdat het leven om hen heen slechts een gesloten wereld te bieden heeft', aldus Le Clézio.    ...

 In zijn totale islamofilie vergeet deze meneer even dat hij op deze manier bijna alle moslims (en negers) bestempelt tot potentiële terroristen. Die alleen gekalmeerd kunnen worden met gratis geld:
  We moeten die wereld open breken, de getto's vernietigen, aldus Le Clézio.

En er fraaie middenstandswoningen voor in de plaats zetten.

Naast de Volkskrant, Trouw, NRC, Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer, NOS Journaal, Nieuwsuur, Pauw, DWDD, enzovoort die althans nog wel eens de berichten over wantoestanden aangericht door moslims doorsturen (met zo veel mogelijk verzachtend commentaar, natuurlijk), is dé plaats voor de ultieme islamofilie natuurlijk Joop.nl, de Nederlandhaatzaai-website van de VARA. Het is natuurlijk onmogelijk om de hele site te reproduceren, zelfs in samenvatting (oké, ietwat overdreven ... het is slechts de halve site die gewijd is aan islamofilie en de aanpalende Nederlandhaat). Daarom hier een enkel exemplaar gekozen omdat het zo heerlijk simpel geformuleerd is (Joop.nl, 08-02-2015, door Erwin Lamme - Journalist uitleg of detail ):
  Ook de islam hoort bij Europa

Het hart van de Europese Unie is het feit dat zij een waardengemeenschap is

En het christendom hoort bij Azië, het boeddhisme bij Afrika, enzovoort.

De steun aan het reli-nazisme wordt nu zelfs openlijk beleden in de Tweede Kamer (GeenStijl.nl, 26-05-2015, door Johnny Quid uitleg of detail ):

  PvdA, D66, SP en GL: jodenhaat financieren is okee

Zo. Joram van Klamervrageren is niet alleen iemand die duur veel Kamervragen stelt. Hij weet af en toe ook veelzeggende Moties in te brengen, waarmee hij partijen een duidelijke streep in het zand laat trekken. Bijvoorbeeld motie 23432-409, waar vandaag over gestemd werd. De motie luidt: De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat het kabinet heeft aangegeven dat het bereid is stappen te nemen tegen organisaties die antisemitische propaganda bedrijven en subsidie ontvangen; verzoekt de regering, subsidies stop te zetten aan organisaties die antisemitische uitingen doen of deze subsidies doorgeven aan organisaties en/of individuen die zich hieraan schuldig maken, en gaat over tot de orde van de dag. Groetjes, Joram. Met andere woorden: als organisaties zich schuldig maken aan jodenhaat, zullen we dat dan niet financieren? Goed idee. Iedereen voor? Motie aangenomen. Nou. ...

Waarna je al zeker weet wat er gaat komen: Jodenhaat is relevant omdat het zo sterk is toegenomen door de komst van de moslims, van moslims mag je niks zeggen want dat is islamofobie uitleg of detail , dus de islamofiele partijen hebben tegengestemd:
  De moties is inderdaad aangenomen. Met een meerderheid van stemmen dankzij de PVV, SGP, CU, VVD, Zetel Klein, Zetel Van Vliet, CDA en Grüppe Bontes/VanKlaveren. Logisch. Maar alle linkmiegels nog aan toe, wie stemden er tegen de motie? PvdA, D66, SP en GroenLinks.

Excuses. Niet de islamofiele partijen hebben tegengestemd, maar de linkse partijen. Of is het zo dat de linkse partijen tevens islamofiele partijen zijn. Maar dat is toch absurd ...?
    En toch is het zo. Bemerkt ook GeenStijl:
  Die zijn dus voor subsidie van bedrijven en organisaties die zich schuldig maken aan antisemitische uitingen. Mais pourquoi? Er was al een meerderheid, dus de Motie werd niet verworpen met een tegenstem. Zijn GroenLinks, SP, D66 en de PvdA dan echt principieel voor het financieren van jodenhaat? Of zijn ze te lui/angstig om te gaan benoemen welke organisaties zich hieraan schuldig maken, qua achterbanbelang, en hebben ze dus geen zin in debatten over waar de lijn ligt qua antisemitische uitingen? Vooral omdat Joram van Klaveren lekker kort door de bocht niet specificeert wat hij bedoelt: haatpaleizen met haatimams, of supermarkten die joodse producten uit bezette gebieden boycotten? Om maar wat te noemen. Wat ons betreft is het verder namelijk vrij simpel. Antisemitisme moeten we niet willen en jodenhaat is een schandvlek op ieders blazoen. Het met staatscentjes financieren van antisemitische organisaties en bedrijven al helemaal niet. Maar PvdA, D66, GroenLinks en SP spreken zich daar niet graag tegen uit.

Zelfs bij GeenStijl zijn ze te verbijsterd om echt harde satire te kunnen bedrijven. De werkelijkheid is weer eens veel absurder dan welk satire dan ook.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .
 

 

1 jun.2014