WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: islamofobie

  Tientallen aanslagen door "Allahoe Akhbar!!!-brullende baardmannen: dat heeft niets met de islam te maken  -  één enkele straatruzie waarbij een hooddoek betrokken is: dat is het bewijs van ingekankerde islamofobie bij alle Nederlander  -  Joop.nl, de Volkskrant, Trouw, NOS Journaal, (bijna) de hele rest van de media, (bijna) de hele rest van de bestuurlijke, intellectuele en kunstzinnige elite. (En  natuurlijk ALLE moslims)

Ach, van dat eerste deel van de stelling hoeft toch geen bewijs geleverd te worden, hè ...? De katholieke kerk heeft in haar hele bestaan niet zo veel liturgieën opgediend als de politike-correctheid de meest stellige beweringen van dat eerste.

Dus maar over naar dat tweede. Ook vaak genoeg tegegekomen, maar er is niet tijd voor alles, en zeker niet voor dingen die zo voor zichzelf sprken. Het volgende geval viel op omdat het kwan van iemand bij bij deze redactie al bekend is als één van de maniakken bij het voormalige Volkskrant-weblog, die een nieuw en warm thuis heeft geonden op die plek waar het maniakale de norm is want staande onder leiding van eentje (Joop.nl, 29-07-2017, door Rob van Kan uitleg of detail ):
  Hoofddoekjes

De werkelijke problemen zijn kennelijk allemaal opgelost. Nederland is af. Nu nog de hoofddoekjes en alles sal reg kom


Als de wereld me te veel wordt ... vlucht ik naar twitter.
    Want daar houden mijn landgenoten zich bezig met het hoofddoekje.

Echt weer zo'n maniakken-redenatie - of beter: maniakken-stelling: "Iedereen die bezwaar heeft tegen de silam, heeft in feite alleen bezwaar tegen hoofddoeken".
    Maar hier gaat het om de omgekeerde weg:
  Je zult in Nederland maar een hoofddoek dragen. ... Heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om op straat te worden aangevallen vanwege je geloof? ...

En onder die link (vkmag.nl, 30-03-2016, door Steve Stiffbone uitleg of detail ):
  Hele video racistische vrouw valt Turkse vrouw vanuit het niets aan…

Net zoals Turken staande op de Erasmusbrug in Rotterdam vanit het niets in de Journaal-camera's stonden te brullen dat "Jullie Nederlanders moeten oprotten want wij nemen ook hier de boel over".

Maar ondertussen heeft die Rob van Kan het met al die straatruzies op 27 of 28 maart 2016 toch maar weer mooi bewezen, hè ... Nederlanders haten hooddoeken, en zijn dus islamofoben.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .