WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: langer werken

  Er heerst (omstreeks 2013) grote werkloosheid - dus langer werken voor ouderen is een goed idee  -  Alle economen, politici en de hele media.

Het vak economie  , in principe exacter dan de sociologie  , is in de praktijk een verzamelplaats voor absurdelingen. Hier zijn er een paar (de Volkskrant, 28-09-2012, door Rutger Bregman en Wouter Koolmees):
  #HetDuel Uitgedaagd op Volkskrant.nl

Vanwaar het pleidooi voor een terugkeer naar de 40-urige werkweek? Miljoenen Nederlanders hebben het nu al te druk. Zijn we soms nog niet rijk genoeg, vraagt Rutger Bregman aan D66-Kamerlid Wouter Koolmees.

...

Beste Rutger Bregman,

Ik ben het met u eens: een goede balans tussen vrije tijd en werk is van groot belang. Maar u gaat helaas volledig voorbij aan de kern van mijn betoog voor het verhogen van de standaardwerkweek. ...
    ...Op dit moment zijn de standaard werkweken in veel cao's beperkt tot 38 of soms zelfs 36 uur. Die belemmeringen voor mensen om meer te kunnen werken, moeten worden weggenomen ...

Maar ook absurditeit komt in gradaties (de Volkskrant, 24-05-2014, door Xander van Uffelen en Jonathan Witteman):
  Interview - Frank Kalshoven

'We moeten terug naar de 60-urige werkweek'

De man die wekelijks zijn gedachten over economie deelt met de Volkskrant-lezer, heeft een recept voor de toekomst. ...

We moeten meer gaan werken. De Nederlanders zijn al jaren wereldkampioen kort werken: gemiddeld komen we slechts aan 26,5 uur in de week, tegen bijvoorbeeld 39 uur voor de Grieken. Dat compenseren we doordat heel veel Nederlanders werken: bijna nergens in de EU is de arbeidsparticipatie zo hoog. Maar willen we onze economie de komende decennia laten bloeien, dan zit de rek vooral in meer uren maken, jonger beginnen met werken en veel later met pensioen gaan.

Maar waar Koolmees een rabiate D66-neoliberaal is, heeft Kalshoven een pact met de Joodse neoliberale duivel  zelve.
   Overigens hier nog een bewijs van de enorme geestelijke schade die ideologie in de geest aanricht:
  Tussentitel: We richten onze levens in zoals we het in 1950 deden

Oftewel: "Een 60-urige werkweek is ontzettend jaren 1950".


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .
 

 

26 mei 2014