WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: Pegida versus Hebdo

  De anti-islam demonstranten van Pegida zijn een groter gevaar dan de moslimmoordenaars van Hebdo, en New York en Madrid en Londen en Boston, enzovoort  -  Alle politiek-correcten en multiculturalisten.

Na de verzameling PVV versus Islam uitleg of detail  een tweede, min of meer afgeleide, versie, in het leven geroepen door de massamoord van moslims op Charlie Hebdo. Na de obligate eerste veroordelingen, blijft daar het levensgrote feit hangen dat dit de zoveelste wandaad is begaan door moslims, en de elite voor de zoveelste keer gedwongen wordt tot het maken van een keuze. Die nog steeds op precies dezelfde manier uitvalt.
    Bij wijze van "Ere wie ere toekomt", beginnen we de verzameling met de grootste fan van massamoord: Arnon Grunberg:


Uit: De Volkskrant, 14-01-2015, column door Arnon Grunberg

Duitsers

In Leipzig demonstreerden 25 duizend mensen tegen Pegida, 5 duizend demonstreerden voor. ...


Red.:    Feiten van de soort "Alle moslims zijn tegen terreur" - vertaald: alles wat de elite zegt, is gelogen, tot het tegendeel is bewezen. Deze elite:
  Het gehele politieke spectrum heeft zich tegen Pegida gekeerd, met uitzondering van de AfD.

Plus de media. Deze allen kiezen voor de massamoordenaars van Charlie Hebdo. Want inmiddels is het langer dan een week geleden dat die moord heeft plaatsgevonden:
  Verleden week waren we Charlie. Ik zeg u, van Bad Reichenhall tot Den Helder, van Frankfurt a/d Oder tot Zandvoort, wij zijn allemaal Duitsers.

Het 'we' hierin is natuurlijk "de elite", die dus een week lang deden alsof ze vóór Hebdo waren, en nu weer thuis zijn: vóór de massamoordenaars van de islam.
    Overigens: voor het geval van Grunberg is er een simpele verklaring voor zijn steun aan massamoord (naast het nog trivialere "Zij zijn ook semieten uit het Midden-Oosten net als ik"): Grunberg ontleent zijn "morele" gezag bij de elite aan massamoord ("Holocaust!" uitleg of detail , "Auschwitz" uitleg of detail ) . De wat ingewikkeldere verklaring komt aan de orde na de volgende twee bijdragers.
    De eerstvolgende bijdrager komt, het kan ook bijna niet anders, van de fundamentalistische moslim-site mede gerund, gevuld en becommentarieerd door blanke reli-fascisten: Joop.nl. Middels een vertegenwoordiger van dat beroep vroeger al een dubieuze reputatie had en dat tegenwoordig is vervallen tot de status van koran-geleerde: socioloog:


Uit: Joop.nl, 13-01-2015, door Gregor Walz - Socioloog uitleg of detail

Nederlandse media weinig kritisch over Pegida

...    Sinds vorige week probeert Pegida de aanslag in Parijs te misbruiken om nog meer mensen op de been te krijgen. ...


Red.:   Dit zinnetje, de kern van het verhaal, staat in de laatste alinea. Wat er voor staat, is een sterk voorbeeld van nazipropaganda:

  Pegida ... demonstranten maken daarbij bewust gebruik van nazi-terminologie (Lügenpresse) en staan niet open voor enige vorm van gesprek. De hooligans en neo-nazi's die in Dresden meelopen hebben zich niet alleen 'aangesloten' bij de beweging, zoals in de Volkskrant wordt gesuggereerd. Zij vormen de letterlijke voorlopers en de vaste kern. Nog voordat Pegida bestond, gingen hooligans en nazi's gezamenlijk de straat op onder de naam HoGeSa (Hooligans tegen Salafisten). De naam van Pegida refereert weliswaar aan Europa, maar het begrip 'Avondland' is een strijdterm die geenszins als neutraal gezien kan worden. ...

Precies de manier waarop de nazi's destijds demonstranten tegen hun beweging zwart maakten. Om ze vervolgens eerst persoonlijk te vervolgen met terreur, net zoals de moslims nu doen, om toen ze eenmaal groot genoeg waren, de macht te grijpen en de tegenstand systematisch te vermoorden - zoals de moslims nu doen in het Midden-Oosten en dat hopen te gaan doen in Europa. Dat is namelijk de kern van de islam: de vestiging van kalifaat en sharia.
    En net als de nazi's van destijds, doen de nazi's van nu een beroep op hun "rechten":
  Een eerlijk, open en democratisch debat houdt ook in dat de deelnemers zich fel mogen uitspreken tegen een beweging als Pegida. Dat de racistische aspecten daarvan benoemd worden, is een teken van alertheid, niet van taboeïsering.

Hier doen de racisten en fascisten van de anti-Pegidabeweging dus hetzelfde als de nazi's in de jaren dertig: de tegenstander beschuldigen van wat zij zelf doen.
    Binnen afzienbare tijd zijn dus bijvoorbeeld vervolgen te verwachten van de moordaanslag op Hans Janmaat, de moord op Theo van Gogh, en de moord op Charlie Hebdo. En daar tussenin allerlei meer willekeurig lijkend geweld zoals dat van de aanslagen in New York, Madrid en Londen, om de maatschappij te destabiliseren.
    Het niveau van deze socioloog is niet erg hoog, want hij bedrijft zijn islamofiele reli-fascistische activiteiten op een niveau dat veel te gemakkelijk is door te prikken. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat hij ook als socioloog aan de academia werkzaam is. De volgende is dat wel, en is zelfs met name bezig in één van de velden die bedoeld zijn om professioneel de zaak van de islam en andere vormen van immigratie te ondersteunen:


Uit: De Volkskrant, 14-01-2015, door Leo Lucassen, Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Prik stropoppen-retoriek door, pak problemen aan

Duitsland kan met Pegida beter de Ien Dales-aanpak dan de Bolkesteinroute kiezen.


Wat moeten Duitse politici doen om de opkomst van een Wilders-achtige partij te voorkomen nu duizenden mensen in alle delen van Duitsland de straat op gaan achter de banier van de Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes (Pegida)? Dat is de hoofdvraag die Sander van Walsum centraal stelt in zijn interessante artikel over de Pegida-beweging afgelopen zaterdag in de Vonk-bijlage van de Volkskrant.    ...


Red.:   Helder: Pegida is een probleem. Is dan ook de islam een probleem? Even alle passages met islam erin eruit gelicht:

  ... de banier van de Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes (Pegida) ...
   ... de islam-critici wegzetten ...
    ... rede in Luzern in 1990 de islamitische kat de bel had aangebonden  ...
    bang was voor de 'islamisering van onze cultuur' (net als Pegida nu) en de islam als een achterlijke cultuur bestempelde ...
    ... de anti-immigratie- en anti-islamretoriek ...

Goed, dat zijn alle referenties naar de "de islam", op de laatste na. In geen van deze referenties gaat het over de inhoud van de islam. Dit in tegenstelling tot de citaten die over Pegida gaan, waarin de inhoud van Pegida onderzocht moet worden.
    Dus nu nog even dat laatste citaat met de term "islam". Dat staat in de slotconclusie:
  Als Duitsland in de Pegida-discussie iets zou kunnen leren van Nederland, dan zou ik eerder de Dales- dan de Bolkesteinroute willen aanbevelen. Geen eindeloos gepalaver over de bedreigde Leitkultur en het daarvan fundamenteel afwijkende karakter van de islam, maar in gesprek gaan met Pegida en hen dwingen concreet te maken waar ze bang voor zijn en wat er fout is in de Duitse samenleving als er niet wordt ingegrepen.

Het staat er bijna letterlijk: er is niets mis met de islam, maar er is wel iets mis met Pegida.
    Goed, dat is de ideologische stelingname van Lucassen. Dezelfde als die van Walz, maar met minder scheldwoorden.
    Maar Walz kan nog wat van Lucassen leren, en dat is de "Balletje, balletje"- truc. U weet wel, dat spelletje met drie bekertjes onder één waarvan het balletje verdwijnt waarna de zigeuner of andere nomade de bekertjes een paar keer verwisselt en u mag raden onder welk bekertje het balletje nu zit. Hier is het "Balletje, balletje" van Lucassen:
  De fout die de gevestigde partijen ... hebben gemaakt, lijkt mij niet dat ze de problemen niet durfden te benoemen ...
    ...VVD, CDA en vooral de PvdA hadden er destijds beter aan gedaan de stropoppen-retoriek van Fortuyn, ... nuchter de problemen in kaart te brengen ...
    ... Op andere punten zal er wellicht wel consensus zijn en kan worden gedebatteerd over de wijze hoe concrete problemen aan te pakken. ...         

'De problemen'. Ook wel, een keertje, ietwat gespecificeerd tot de 'integratie-problemen'. Vraag: WELKE problemen?
    Zo doe je dat dus, beste Walz: je veegt alles wat er fout gaat door islamitische en aanverwante cultuur onder een gezamenlijke abstract noemertje, bijvoorbeeld dat van 'de problemen', en daarna heb je het er niet meer over en ga je verder met datgene waar je het wel over wilt hebben: de foute ideeën van een beweging als Pegida, die fout is omdat zij het over de gevolgen van de foute ideeën van de islam willen hebben - 'de problemen'. Het "Balletje, balletje" van de intellectuele migratiefundamentalisten en nomadistem dat een weerslag is van het fysieke nonadisme van de "Balletje, balletje"-spelers die het gewerkt-hebbende residente publiek het geld uit de zakken troggelt. Gore parasieten, beide soorten goochelaars.
    Die fysieke "Balletje, balletje"-spelers verdienen een traditionele behandeling: de polsen breken (werken doen ze toch niet dus dat argument geldt niet). De intellectuele "Balletje, balletje"-spelers zijn zo handig dat het erg lang duurt voor ze uiteindelijk aangepakt worden. Maar dat is dan ook meestal middels valbijlen of lantarenpalen.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .


 

17 sep.2014