WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: vredelievendheid

  Het meest vredelievende land op ter wereld is Amerika, want Amerika heeft vrede gebracht in Vietnam, Laos, Cambodja, Cuba, Panama, Granada, Irak (2x), Servië, Libië (2x) en Syrië (bijvoorbeeld)  -  Alle westerse politici, media, en intellectuelen.

Dit is het tweelingartikel bij Oorlogszucht uitleg of detail , en een doublure qua inhoud en absurditeit, maar een noodzaak omdat die absurditeit ook op deze manier verspreid wordt. Naar aanleiding van een anderhalf paginagroot artikel in de Volkskrant.


Uit: De Volkskrant, 19-12-2015, door Ruud van Dijk, doceert geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de UvA

Amerika is nog steeds de onmisbare natie

Een van de belangrijkste doelstellingen van het Europese en Nederlandse beleid moet zijn te voorkomen dat Amerika niet langer verantwoordelijk wil zijn voor het functioneren van het internationale systeem.

Wat is er over van de leidende rol van Amerika in de wereld? ... Hoe relevant is Washington eigenlijk nog, juist ook voor ons in Europa?
    Het antwoord is simpel: de Verenigde Staten blijven de onmisbare ordeningsmogendheid in het internationale systeem. ...


Red.:   Enzovoort, anderhalve pagina van de kwaliteitskrant beslaand. Het kon in één zinnetje afgedaan worden door deze redactie:

  'Amerika is nog steeds de onmisbare natie'. Vraag dat maar aan de Vietnamezen (miljoenen doden), Afghanen (honderdduizenden doden), Irakezen (honderdduizenden doden), enzovoort.

...


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .