DePers.nl, 26-09-2010. .2008

Afhankelijke mannen gaan vaker vreemd

Hoe afhankelijker een man is van het inkomen van zijn vrouw, hoe groter de kans dat hij ontrouw is. Dat blijkt uit onderzoek van socioloog Christin L. Munsch van de Cornell Universiteit in Ithaca bij New York, meldde The New York Times zondag.

De sociologe deed onderzoek onder Amerikaanse mannen van achttien en 28 jaar. Mannen die geen eigen inkomen hadden, bleken vijf maal vaker een buitenechtelijke relatie te hebben dan mannen die evenveel verdienen als hun vrouw. Dat geldt ook voor jonge vaders die tijdelijk thuis blijven voor de kinderen.

,,Ontrouw is vermoedelijk een poging om de gevoelens van onvolmaaktheid te compenseren'', concludeert Munsch. Ook mannen die wezenlijk meer verdienen dan hun vrouw, neigen tot ontrouw. De 'zekerste' loonverhouding is dat de man een kwart meer verdient dan de vrouw.IRP:  Gevoel van zelfwaarde is evenwichtsproces. "Afhankelijk van vrouw" verstoord de ene kant op - vreemdgaan hersteld naar evenwichtswaarde.

Aantrekkelijkheid van vrouwen is als evenwichtswaarde mede functie van hoeveel kinderen ze kunnen baren, dus hoe jonger hoe beter. Andere functie is leeftijd: te jong = geen kinderen. Bij pedofielen is de tweede functie te zwak.

 


Naar   , lijst , overzicht   , of site home . (volledig artikel hier uitleg of detail )

uitleg of detail
 

[an error occurred while processing this directive]