De Volkskrant, 29-10-2012, ANP. .2010

PostNL zet ieder jaar 300 postbezorgers aan de kant omdat ze de post niet bezorgen

PostNL ontslaat jaarlijks 300 postbezorgers wegens plichtsverzuim. Dat zei directeur consumentenpost van PostNL Yme Pasma zaterdag tegen het VARA-consumentenprogramma Kassa.

Reden voor het ontslag is vaak het niet bezorgen van post, bijvoorbeeld omdat de bezorgers de post dumpen in plaats van deze te bezorgen.

PostNL is enkele jaren geleden overgestapt op parttimepostbezorgers in plaats van fulltime werkende postbodes. Pasma zei dat 'de fulltimepostbode het werk tweehonderd jaar enorm goed heeft gedaan, maar we hebben nu geen werk meer voor fulltimepostbodes'. PostNL kan niet zeggen of plichtsverzuim onder de bezorgers hoger ligt dan onder de traditionele postbodes.

De postbezorgers van nu zijn wel heel andere mensen dan de postbodes van vroeger. Vaak gaat het om studenten of vutters die het post bezorgen erbij doen.30 duizend mensen bezorgen de post voor PostNL.

PostNL heeft grote problemen met de krimpende postmarkt. Reorganisaties waren nodig om de kosten te verlagen, maar werden stilgelegd omdat steeds vaker post verdween.

In de eerste helft van het jaar leed PostNL 24 miljoen verlies op de postbezorging. Het aantal poststukken kromp 8 procent.
 


Naar Psychologie lijst , Psychologie overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]