Volkskrant.nl, 05-07-2014 door Lidy Nicolasen is verslaggeefster van de Volkskrant. Ze schrijft wekelijks een column voor Volkskrant.nl. . aug.2012

'Je transformeert zo van een politiek correcte muts in een moslimhater'

Strijders voor het ware geloof zijn griezelig onvoorspelbaar. 'Dus hoe verleidelijk is het niet om mee te zingen in het koor van angsthazen?', schrijft Lidy Nicolasen. .

Foto: Deelnemers aan een anti-ISIS demonstratie op het Haagse Plein. Het protest is een aanklacht tegen het 'terroristisch geweld' van deze extremistische organisatie in Irak. © anp.

Tussentitel: Een scooter met twee passagiers maakte een rare zwieper bij het passeren. Getverderrie, zei de vriendin - groot en blond - naast me, ze spugen
Geen mens is ongevoelig voor meldingen over naderend onheil


Het liep tegen middernacht. We stonden aan de kant van een straatje in het centrum van Amsterdam te praten. Een scooter met twee passagiers maakte een rare zwieper bij het passeren. Getverderrie, zei de vriendin - groot en blond - naast me, ze spugen. Niet overdrijven, zei ik nog, totdat ik even later achteloos in een klodder verse spuug op mijn jasje greep en tot in mijn haarwortels stond te gruwen.

Wij hoeven geen ombudsman meer te worden, wij mogen gerust kutmarokkanen zeggen, zei de vriendin met gevoel voor understatement. We keken elkaar ongelovig aan. Welke duivel was er in die jongens gevaren? Wat hebben wij ze gedaan, anders dan blank en blond zijn en 's nachts op straat rondhangen?

Klodder spuug
'Donder op naar je eigen kalifaat', riep ik in de richting vanwaar ze verdwenen. Want door die ene klodder spuug kreeg de hele bangmakerij over ISIS ineens pootjes. ISIS is hard op weg een islamitische staat op te richten in Irak en SyriŽ. De opmars gaat met veel bloedvergieten gepaard. Executies en onthoofdingen zijn aan de orde van de dag, getuige de vele propagandafilmpjes op internet.

De ambitie van de Takfari (een stroming binnen de conservatieve islam, red.) kent geen grenzen. Libanon, IsraŽl, JordaniŽ moeten ook veroverd worden.
Deze strijd om het ware geloof in het Midden-Oosten heeft grote aantrekkingskracht op jonge moslims elders in de wereld. Ze radicaliseren razendsnel en verklaren zich bereid de wapens op te nemen tegen de vijanden van God.

Er is nog nooit iemand beter geworden van het plegen van gruweldaden in oorlogstijd. De jonge moslims zal het niet anders vergaan. De kans is aanwezig dat ze ernstig getraumatiseerd terugkeren en hun strijd hier voortzetten. Vorige maand vertrokken ongeveer honderd Nederlandse jihadstrijders naar SyriŽ. .

Naderend onheil
ISIS is daarom gevaarlijk voor Nederland, zegt de regering. Zegt ook de AIVD, die een lijst heeft van alle sympathisanten. De regering moet een keihard actieplan maken om onze burgers tegen de islamitische terreur te beschermen, aldus Geert Wilders. Ruim driekwart van de Nederlanders heeft genoeg van de islam, weet Maurice de Hond. De propagandamachine van ISIS neemt bezit van Nederland, waarschuwen media.

Geen mens is ongevoelig voor meldingen over naderend onheil. Als je even niet oplet, transformeer je van een politiek correcte muts je in een moslimhater. Strijders voor het ware geloof zijn griezelig onvoorspelbaar en ongelooflijk ongevoelig, dus hoe verleidelijk is het niet om mee te zingen in het koor van angsthazen? Een klodder spuug doet de rest, ongeacht de intentie van de spuwers.

Anti-kamp
Het is ze niet gelukt me in het anti-kamp te krijgen. Kort voor het hierboven beschreven incident spraken we over de calvinistische moslim. De term komt van journaliste Margalith Kleijwegt en arabist Halim Madkouri. De calvinist onder de moslims is verre van een polderjihadist. Hij is een gelovige die handelt naar eigen eer en geweten. Streng zijn voor jezelf, soberheid betrachten en geen smoesjes verzinnen voor dingen die je fout doet, is een leidraad.

De God van de calvinistische moslim is niet de straffende God, maar de barmhartige God voor wie alle schepselen gelijk zijn. Schaamte of eergevoel spelen geen rol en er is geen licht tussen hun geloofsovertuiging en de normen en waarden van de samenleving. De polderjihadist neemt de wapens om anderen te bekeren; de calvinistische moslim bekeert zichzelf. Beiden claimen de islam te redden. Let daarop, je kunt je altijd nog bang laten maken.


Reacties:

Klokkenluider
'Welke duivel was er in die jongens gevaren?' De juiste vragen stellen leid tot het juiste antwoord. Hier zijn er een aantal. Bestaat de duivel dan!? Bemoeit hij zich met religie? Waar en hoe heeft een religie zijn oorsprong? Waar komt het woord 'demoniseren' vandaan? Is er een contrast tussen ons geweten en de verordeningen van een religie? Waarom hebben we een geweten? Wat zijn de tegenstellingen tussen religies en waarom. Zoekt en je zult vinden.


07/07/14 16:45Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Neon
Als spugen geen indruk meer maakt, gaan ze een stapje verder: . . http://tinyurl.com/pabxhf4 . . Ex-Femen member Amina attacked and 'shaved in Paris' . ''they shaved my eyebrows and hair, telling me I don't deserve the beauty Allah gave me, they called me a whore and told me they would raped me and would be thanked by Allah for it!''.


07/07/14 16:04Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Hazlo
Rob80; Fijn dat U zo veel sympathie heeft voor de fascistenkliek in Kiev, misschien kunt U daarheen gaan en tegen het ,,Bolsjewisme,, gaan vechten veel Nederlandse vrijwilligers gingen U voor. ISIS, Israel en het kalifaat laten mij koud, hoe meer er daar naar toe vertrekken, hier hun paspoort inleveren en NOOIT meer terugkomen hoe beter. Zolang de olieprijs maar niet stijgt en daar de rust weer wordt hersteld is het mij om het even of dit een president, een Mufti, een Kalif of een potentaat is!


07/07/14 15:35Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
wouterfr
Hedenmorgen een artikel in de Groene over de verkrachte vrouwen op het Tahirplein in Egypte gelezen. Jammer genoeg kom ik steeds meer tot de conlusie dat het Islamgeloof een geloof is wat niet in Europa past. De macho-problematiek van de Islam is wezensvreemd in het westen met zijn gelijke rechten voor vrouw en man. Dat blijkt in N.Afrika zowel landen als India, Pakistan E.A. nog steeds een groot probleem op te leveren. Komt wel maar duurt nog jaaaaaaren.


07/07/14 14:58Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
wouterfr
Franklin, Ben in 1940 in die stad geboren, heb er tot mijn 27ste gewoond erna in heel Nederland gebivakeerd, regelmatig tot een 17 jaar geleden Rotterdam bezocht. Dit voorjaar met mijn dochter door mijn geboortestraat gereden en gevraagd waarom er geen gordijnen achter de ramen hingen maar dichte lappen. Het antwoord was dat moslims niet graag kontakt met de buitenwereld hebben. Rotterdam blijft mijn geboorteplaats waar ik trots op was maar is nu van mij vervreemd.


07/07/14 14:57Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Paul Kramer
@Randy - Wanneer komt voor jou het moment dat jij je gaat verzetten?


07/07/14 12:30Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
raoullll
@js56....Ik heb van mijn 15e hard gewerkt en ben nu op mijn 75ste nog steeds niet rijk te noemen. Leeggepompt ??? Ga maar naar mevrouw d Ancona aan de Amstel in haar grachtenpand of naar Marcel van Dam met zijn landgoed op de Veluwe. Ik ben er geenszins jaloers op, maar ik wens die argumenten voorlopig niet meer te horen. Geen enkele boodschap aan.


07/07/14 12:03Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Esther18
750 terugkerende jihadstrijders in Europa.500 'vluchtelingen' per week in NL.Verder,wat denkt Lidy? Snachts over straat lopen en ook nog wel hoofddoekloos!Dan vraag je erom.Gelet op de demografie en haat op NL cultuur door binnenkomers en pc,betekent dat NL blijvend zal veranderen.In de toekomst zal de welvaart en veiligheid afnemen,zeker die van de westerse vrouw.Andere culturen hebben het niet zo op de vrijheid van de vrouw. Dit is toch wat men wilt? Andere culturen zijn zo leuk!


07/07/14 11:21Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Randy
Wie geen deel wenst uit te maken van een anti-kamp is natuurlijk niet automatisch voor. Waarom zou ik me geminacht voelen als iemand mij expres bespuwd? Wat de spuwer denkt is zijn probleem, niet het mijne. Ik stop gewoon m'n kleding in de was en neem zelf ook een bad, iets wat ik toch al dagelijks doe. No fuss.


07/07/14 10:36Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Esther18
De groep die schreeuwt discriminatie als het gaat om allochtonen kijkt snel weg als allochtone groep zelf aan discriminatie doet. Men accepteert dat moslims vrouwen anders mogen behandelden en vergoeilijkt dat onder het mom van 'cultuur'. Vergoeilijkt men wanneer de blanke man: moslimas bespuugd en uitscheld voor hoer? Vrouwen bvml-huis in slaat? Nee he? Daarom is het juist discriminatie dat men accepteert dat de islamitische man de westerse en islm.vrouw anders mag behandelen dan de blanke man.


07/07/14 10:04Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
paul aucliff
Hoezo angsthazen? Je openlijk tegen de islam keren vergt meer moed dan menigeen kan opbrengen. . Cabaretiers hoor je geen grappen meer maken over allah.Zelfs de grootste rouwdouwer Hans Teeuwen geeft zelf al aan dat z'n leven hem liever is dan de vrijheid van meningsuiting. En geef hem eens ongelijk. Nee, fijne samenleving onze door steeds minder geroemde multiculti...Het zou zonder de islam een stuk relaxter zijn in Nederland alle 'calvinistische moslims' ten spijt;haha die bestaan sowieso niet.


07/07/14 10:02Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
koolhydraten
Beste@harry's. Zů'n politiek correcte muts is Lidy nu ůok weer niet. Dat dat ze niet gewoon spreekt over "haar vriendin ", maar over "mijn vriendin-groot en blond" spreekt boekdelen. Maar aan het eind 'bedekt' ze alles gelukkig met de mantel der liefde door Calvinistische moslims te bewieroken. Want als bťetje vrijgevochten vrouw moet je blijkbaar meer verstand hebben van Islam dan van Sletvrees.


07/07/14 09:48Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
js56
Kan het zijn dat de radicalisering te maken heeft dat wij ten behoeve van onze welvaart heel wat van die landen leeggepompt hebben? Laten we daar maar eens over nadenken.


07/07/14 09:46Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Rob80
@zzb: Ik zou willen dat dat zo was. Met die opmerking verwees ik naar eerdere reacties. Hij praat hier de vernietiging van een soevereine staat in het MO goed (waar ik overigens ook zeer kritisch op ben, maar vernietiging gaat toch echt te ver). Met zo'n instelling pas je dan evenmin hier als een ISIS-strijder. Dan geldt voor mij "gelijke monniken , gelijke kappen". Dan maar naar de eigen heilstaat waar je in gelooft en zo vaak voor opkomt.


07/07/14 09:00Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
raoullll
@Harrys....Het zijn de godderloze politiek correcten die de voedingsbodem voor een zeker racisme gelegd hebben. . Zomaar een paar Nederlandse vrouwen bespuwen ? Die verdienen een paar rot trappen onder hun hol. . Het is je reinste minachting voor ONZE samenleving. Misschien dringt dat ooit tot de PvdA ers door, maar ik geloof er niet meer in.


07/07/14 07:51Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
raoullll
Het treurige is, dat de goeien onder de kwaaien gaan lijden. Dat was 30 jaar geleden al te voorzien. . Maar mijn PvdA stopte de vingers in de oren. . Er had toen terugzending moeten plaatsvinden van degenen die herhaaldelijk in politie foto boeken voorkwamen. Maar, we zijn niet in staat om stringente maatregelen te nemen. Zo zijn Nederlanders niet, dus gaat een andere cultuur de agenda bepalen.


07/07/14 06:01Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
zbb
@Rob80: Die argumentering re. OekraÔne is gewoon dom geklets; Hazlo heeft het daar niet over. Waar het hem om gaat, is dat diegenen, die vrijwillig aan de moord-orgie bij ISIS meedoen, dan ook daar moeten blijven en daar volgens hun principes moeten gaan leven. Eerst ergens de moordenaar spelen en daarna hier terugkomen en van de NLers eisen, dat hij/zij als een geacht lid van de maatschappij vertroeteld wordt, is gewoon belachelijk. Het is gewoon laf moordenaarstuig, niets anders.


06/07/14 22:43Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
amahoe
Ruim 1 miljoen 300.000 mensen geloven niet meer in de PvdA, maar gelukkig hebben ze freewheelin Franklin nog, de ultieme moraalridder.


06/07/14 22:24Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Harrys
De pen in om een kwakje spuug. Hoe zou dat zijn als je in elkaar geslagen zou zijn en beroofd, weg handtas, weg mobiel of je ruiten zouden worden ingegooid en daarna elke dag bedreigd door een groepje kutmarokkanen. Want dat is wat er ergens elke dag plaats vindt. Of klinkt dat weer wat te.


06/07/14 22:09Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Rob80
@Hazlo: Bedank voor je laatste reactie. Hiermee bewijs je onomstotelijk dat je eigen denkbeelden net zo fundamentalistisch en ongenuanceerd als die van de extremistische ISIS-strijders. Wellicht een idee je Nederlandse paspoort in te leveren en in OekraÔne te gaan strijden voor het glorieuze, democratische Poetinstan? Eh, ik bedoel natuurlijk Rusland.....


06/07/14 21:30Beledigend? Ongepast? Meld het ons.Hazlo
Ik heb er geen problemen mee dat de moslims in het M.O. hun eigen kalifaatstaat uitroepen, sterker ik zou alle jonge moslims hier willen oproepen om hun paspoort in te leveren en zich bij hen aan te sluiten, ik weet ook nog wel een klein landje in die regio dat ze van de kaart mogen vegen. Kortom zolang de olie export niet in gevaar komt en zolang deze jongeren hier NOOIT meer terugkeren vind ik het best en krijgen ze nog een vertrekpremie mee ook!


06/07/14 20:36Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Pixel
Beste mevrouw Nicolasen, al staat een multiculturist midden in de harde werkelijkheid, zal ze hem niet zien. Waar komt die blinde vlek toch vandaan? De wereld willen zien door een multicultibril, in plaats van een schok van realisme welke door een klodder speeksel benadrukt wordt. . Daar wordt je geen racist van, maar een realist.


06/07/14 20:09Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
sunsmartje
Dus ergo moeten we het er maar niet over hebben ? we kijken al meer dan 20 jaar weg in dit land ,alles in naam van politiek correct te willen zijn ,en dat kun je partijen als de pvda vvd en het cda zeker aanrekenen . . Met al dit geleuter wat hier geschreven wordt keren we weer terug naar 20 jaar geleden ,het probleem wordt teveel beredeneerd en nooit aangepakt door de politiek


06/07/14 19:33Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Randy
@raoullll - Bertrand Russell's uitspraak lijkt te suggereren dat het inzicht dat hem was overkomen niet compleet was. Mijn observatie is dat de wijze noch volledig zeker van z'n zaak is (religie), noch twijfelt (wetenschap), maar volledig begrijpt. Zo bezien sluiten religie en wetenschap elkaar niet uit, maar zijn het twee kanten van dezelfde medaille. De wijze overstijgt beiden en ziet ze als ťťn.


06/07/14 19:00Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
kolaas2006
Welkom bij de club Lidy, ik ben ook eens van een scooter af bespuugd. Het geeft precies weer wat ze ermee bedoelen: ze spugen op Nederland en haar inwoners. Het is een historische fout geweest om de gastarbeiders niet terug te sturen. Nu zijn we nog een (halve) eeuw bezig om de sociale onrust op te lossen. Miljarden en miljarden weggegooid geld.


06/07/14 18:34Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
amahoe
Wouterfr: volkomen gelijk, freewheelin franklin ontbreekt het volledig aan realiteitsbesef, the last of the mohicans zullen we maar zeggen!


06/07/14 17:58Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
curio
De burger wordt zo langzamer door onze eenzijdige en gelimiteerd berichtende media de haat jegens moslims ingegeven. Evenzo creeert dit bij moslims een haat jegens de niet-moslims. Lijkt allemaal teveel op een goed doordacht plan om allemaal toevallig te zijn. Ik vraag mij af in hoeverre de redacteuren van de westerse media kunnen inschatten of zij al dan niet worden gebruikt de ontwikkelingen in een vooraf bepaalde richting te drukken.


06/07/14 15:50Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Papa Yabo
Gevaarlijker dan moslimterroristen zijn politici als de neo-conservatieve kliek rond de vorige VS-president, die evenzeer worden geleid door een blinde overtuiging van het eigen gelijk, maar die ontzagwekkende economische en militaire middelen ter beschikking hebben. Achter zulke terroristen is de Nederlandse regering al even blindelings aangehobbeld. Dat mag ook wel eens gezegd worden.


06/07/14 15:35Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Kees Kloost
Lidy, een beetje mutserige multikuller laat zich nooit door de realiteit overtuigen. . Wat is de realiteit nou in vergelijking met eigen overtuigingen. . Een bagatel toch?


06/07/14 14:59Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
marielleschaepman
Lidy, meid, gefeliciteerd. Wat ben jij tolerant zeg! Krijg je een vieze spetter spuug in je haar, keer je je andere wang toe! Top hoor. . . Nu zul je vast loonsverhoging van de volkskrant krijgen, omdat je niet -zoals Henk en Ingrid- een hekel krijgt aan scooterspugers. . Ga zo door! Je bent echt het neusje van de zalm. Zoiemand als Yvonne Kroonenberg, hoog verheven boven het plebs.


06/07/14 14:49Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Vassie Jacobsz
Bespugen of met stenen gooier is een geliefde bezigheid van wat 50 jaar geleden nozem gedrag werd genoemd. Verveling, afzetten tegen, verborgen racisme en gebrek aan eigen richting zijn de leidraad voor dat soort gedrag. Overal en steeds weer. De samenleving heeft niet [NIET!!] de plicht om dat tuig richting te geven. Ze dient grenzen te stellen en excessen te bestraffen. Opvoeden is geen maatschappelijke taak, anders dan de modelwerking van gezonde rolmodellen.


06/07/14 14:42Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
L.Langeweg
Interessant artikel: "Iraakse christenen zien Westen als verraders en Rusland als redder". 'Aansluiting De Krim bij Rusland goed nieuws voor alle onderdrukte christenen' - 'Het Westen heeft het christendom vernietigd door steun voor islamisten'. http://tinyurl.com/pbedk4r


06/07/14 11:14Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
raoullll
Ik vind de Islam nogal rechtlijnig. Geen enkele plaats voor twijfel...... geen plaats voor andere gedachten. Elke andere godsdienst mag dan bestaan, maar is natuurlijk nooit de juiste. . Relativeren is er niet bij. . Je moet er niet aan denken, dat zo n godsdienst de dienst gaat uitmaken.


06/07/14 10:05Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Milinda70
Als je opzettelijk bespuwd wordt?


06/07/14 07:29Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
koolhydraten
Lidy's ergernis over gespuug doet denken aan Brussels Sophie Peeters die er uit wanhoop haar filmpje 'Femme de la rue' over maakte. Of Parijse Sohane Benziane, die in een vuilcontainer verbrandde omdat ze 'Nee' zei tegen zo'n strijder van het ware geloof. Daardoor groeide de emancipatiebeweging 'Geen Hoeren noch Onderworpenen' van Fadela Amara, Sihem Habchi, Asma Guťnifi en talrijke Afrikaanse vrouwen. Allemaal meiden met 'ervaring in het veld' zoals Ayaan Hirsi. Want dit gaat verder dan spugen.


06/07/14 07:23Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Freewheelin' Franklin
@amahoe: denk niet, dat u van mijn kant enige homogeniteit kan verwachten, gezien uw denkbeelden.


06/07/14 06:49Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Freewheelin' Franklin
@wouterfr: jammer, dat je geboortestad niet aan je verwachtingen voldeed. Als je niet was weggegaan zou je er misschien anders over denken. Een allochtone Rotterdammer is echt evenveel Rotterdammer als bijv. een autochtone Oude Noordeling. Ik ken er genoeg, die voor hun geboortestad door het vuur willen gaan. Je houdt nu eenmaal van de plaats, waar je bent geboren en getogen. Een stad is altijd in beweging. Anders wordt het een spookstad!


06/07/14 06:45Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
raoullll
"The trouble with this world is that the stupids are cocksure and the wise are full of doubts". [ Bertrand Russell] . Wat hebben ze met mijn land gedaan in godsnaam ...


06/07/14 04:50Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Harrie Vrijmans
Eens met Nicolasen, maar eis ook van de [EU]overheid meer: Dat dubbelpaspoortige wreedaards die onder het mom van 'jihad' vreselijke misdaden begaan, bij desondanks terugkeren onmiddellijk gearresteerd moeten worden, omdat een realistische/sterke verdenking zulks wettelijk rechtvaardigt. Dat de overheid zelfs DAT niet doet, is hoogstwaarschijnlijk ingegeven[!] door de duister stiekeme omstandigheid dat deze "jihadi's" -allang!- een grootschalig en misdadig westers complot dienen... Harrie V.


05/07/14 22:43Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
ir. Hans R. van der Woude
Als wij de strijd tegen extremisme opschalen naar een oorlog tegen de Islam dan veroorzaken we een formidabele schade die te overzien is. Zo'n oorlog kent geen winnaars. De leiders van de grote religies in de wereld onder aanvoering van de Paus leren ons dat verhaal.


05/07/14 20:25Jessico
Ik vind de Islam meer politiek dan religie. Het is nu moeilijker geworden om Wilders te schuld te geven want de tijd en de feiten zullen hem gelijk geven.


05/07/14 19:03Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Pieterdevries
Het verwondert mij zeer dat vrijwel iedereen hier een gefundeerde mening heeft. Ik snap er niet veel van, tot een maand geleden had ik nog nooit van ISIS gehoord, nu verkoopt Putin vliegtuigen aan Baghdad, omdat de VS de bestelde niet levert, om ISIS te bombarderen. Netanyahu waarschuwt ISIS JordaniŽ niet aan te vallen. Toch schijnt iedereen hier te geloven dat ISIS niet meer is dan een stel godsdienstgekken. Als dat zo is, dan kan godsdienstgekte meer dan de VS kon, bij hun aanval op Irak.


05/07/14 18:50Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Paul Kramer
Lidy, kritiek hebben op onfatsoenlijk gedrag van een paar jonge mensen moet je niet verwarren met haat. Echter, kritiek wordt in de islamitische wereld al gauw verward met het hebben van een psychische aandoening waarbij een ziekelijke angst wordt ontwikkeld voor specifieke zaken of situaties (betekenis 'fobie').


05/07/14 18:22Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
haton
Ik kan het niet helpen, maar ik word verschrikkelijk moe van die Islam. De ratio is compleet zoek, overigens geldt dat voor elke godsdienst, maar wat deze lui er van kunnen maken, het grenst aan het ongelofelijke. Of is dat de bedoeling?


05/07/14 18:20Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
oud.sider
Uw calvinistische moslim bestaat niet. Hij doet alleen wat zijn religie hem opdraagt in een omgeving waarin hij de minderheid is: je gedeisd houden. Als je in de meerderheid bent of een gebied veroverd hebt dan geldt alleen nog maar Gods wet.Een God die alleen Barmhartig is voor hen die zich aan hem onderwerpen. De rest gaat naar de hel en dient zich in dit leven te onderwerpen aan de ware gelovige.Iemand die gelooft dat de Koran het onveranderlijke woord van God is.Daaraan twijfelen onmogelijk.


05/07/14 18:01Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
samma
Ging het maar om geloof: Het gaat om goed georganiseerde criminelen benden Het gaat om de macht, geld etc Geloof is het breekijzer. Men heeft allang ontdekt dat je met 2 woorden de hele Nederlandse samenleving plat legt. Racisme en antisemitisme. Ook de RAF en de IRA begonnen als idealisten maar waren uiteindelijk goed georganiseerde criminelen


05/07/14 17:13Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
harjon
Discriminatie is niet zwart wit,maar de discriminatie naar Autochtonen Nederlanders wordt steeds groter en is heel wat anders dan zwarte Piet.


05/07/14 17:06Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
koh-i-noor
Inmiddels, beste Lidy, zijn die brave ISIS -boys bezig moskeeŽn in elkaar te schieten en te slopen.( AD) . Hele lieve jongens dus, die een hoger doel voor ogen hebben. . Ze bedoelen het goed, he?


05/07/14 16:51Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
JhanS
Ik snap dit verhaal niet. . . Wordt hier nu angst opgevoerd als enige reden om tegen islam te zijn en wordt dat vervolgens als slechte reden aan de kant geveegd?, alsof angst altijd irrationeel en onterecht is of zo? Stel je dan even voor dat je een leeuw op straat tegenkomt en dat besef je onmiddellijk dat dat niet waar is. Tegen je gezonde angst ingaan kan levensgevaarlijk zijn.


05/07/14 16:49Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Rob34
Geen grassprietje beweegt zonder dat God het wil. Daarbij, wanneer je atheÔstisch leeft kun je natuurwetten over je heen krijgen. De belangrijkste daarvan is de wet van karma. Dat is de ultieme precisie drone die nooit faalt. God is volledig Almachtig. 24/7.


05/07/14 16:33Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Satuka
Je hoeft geen moslimhater te worden om de feiten onder ogen te zien: "Driekwart Nederlandse moslims vindt SyriŽ-gangers helden" http://goo.gl/DiJPsh


05/07/14 16:29Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
L.Langeweg
ISIS zet kaart gewenste kalifaat online: . De radicale gekken van ISIS hebben een kaart online gezet waarop staat aangegeven welke gebieden ze de komende vijf jaar willen veroveren. Het gewenste kalifaat begint in Marokko en Spanje en eindigt bij Sri Lanka en de grens met China. (enz): http://tinyurl.com/mjo97cl Zie ook: ISIS: 'We'll take back Spain': Fighters claim ISIS to seize 'occupied lands': http://tinyurl.com/mocdbxx


05/07/14 16:19Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
cr65
Opmerkelijk is het dat je Lidy hoort denken dat de strapatsen van W*ld*rs bij zeer nader inzien heel misschien toch wel een grond zouden kunnen hebben. Maar als politiek correcte muts mag je dat naturlijk nooit hardop zeggen want dan ben je in de door schrijvers zo geachte grachtengordel ineens een outlaw.


05/07/14 16:16Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
wouterfr
Kort geleden even terug in mijn geboortestad Rotterdam, het verlangen van enkele jaren geleden ooit weer naar die stad terug te keren werd gelijk in de kiem gesmoord. De eens zo moderne Lijnbaan leek nu meer op een passage in een islamitisch land in N.Afrika. Gek genoeg bleek de binnenweg nog het meest van zijn oude karakter behouden te hebben. Ben erg benieuwd hoe lang het met de oorspronkelijke bevolking in de grote Nederlandse steden goed blijft gaan. Zou GW toch ooit gelijk krijgen?


05/07/14 16:10Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
amahoe
Nog meer voordelen van repatriŽring: sterke daling van werkeloosheid, daling van criminaliteit, terugkerend gevoel van veiligheid, verdwijnen van onveilige getto"s,homogenere samenleving, sterke daling van bijstandsuitkeringen,opheffen 400 moskeeŽn.


05/07/14 15:58Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Rob80
@rdoetjes: U kunt het wel benadrukken met een uitroepteken, maar dat geeft u nog geen gelijk. Ook humanisten kunnen verschillende opvattingen hebben mbt ethische zaken zoals bijv. abortus of euthanasie. Zeggen dat je atheÔst bent zegt niets over hoe je naar dit soort zaken kijkt. Ik geloof niet in een god, maar ik voel mij soms meer verbonden met religieuze opvattingen, die ik natuurlijk wel anders onderbouw, dan met semi-communistische die-hard relibashers van het milieu waar ik in opgroeide.


05/07/14 15:58Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
koh-i-noor
Nogmaals, ik ben geen moslimhater, maar ik haat wel het richeltuig dat zich daar schuldig maakt aan massamoord en er nog trots op is ook. . Mensen die willen vergoelijken wat daar gebeurt, sorry, ik neem ze niet meer serieus.


05/07/14 15:55Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
arjope
je wordt geen moslimhater als je bespuugd wordt door een moslim. . waarom zou je naar andere mensen spugen,mensen die je niet kent en die jou niks hebben gedaan. . wat gaat er in je hersenen om dat je zo maar een willekeurig persoon (liefst een vrouw en niet een sterke kerel)bespuugd? . geef je daar mee niet aan dat je totale minachting hebt voor die andere mens ? . jij als schrijver van dit stukje bent zeer naÔef !!!


05/07/14 15:42Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
poolse-landdag
Over 10 jaar schrijft mw. Nicolasen een column over haar vriendin die publiekelijk wordt terechtgesteld omdat zij geen burka wil dragen. Mw. Nicolasen vraagt zich in de column af of zij dat ook zou hebben gedurfd. Maar nee ze vindt de burka toch ook wel fijn want dan wordt je niet meer bespuugd.


05/07/14 15:14Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
waarzegger
Op iedere 1000 lieve calvinistische moslims zit 1 rotte appel. En daar krijgen we straks mee te maken. Want 1 zo'n rotte appel kan het hele leefklimaat in NL met een zelfmoordaanslag verzieken. Dus .... nee, nee, nee en nog eens nee, ik laat mij door dit soort onnozele opiniestukjes geen zand in de ogen strooien. De islam is en blijft een gevaarlijke religie. Stop ermee!


05/07/14 14:42Beledigend? Ongepast? Meld het ons.cr65
Die spuugklodders hebben niks met ISIS te maken. Ze zijn afkomstig van 'normale' Nederlanders met Arabische roots die al jaren anderen terroriseren met deze vervelende gewoonte en die nog nooit van ISIS hebben gehoord. Alleen overkwam het u wat later. Welkom in de samenleving, Lidy. Met dank aan organisaties als FORUM.


05/07/14 14:35Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Mike_DB_
Lidy Nicolasen laat zich de morele zelfgenoegzaamheid niet uit 't hoofd spugen. Blijkbaar moet ik dat bewonderenswaardig vinden. Waarom eigenlijk? Wat bereikt ze er mee? Ja, ze blijft er moreel verheven door in haar eigen perceptie. Maar voor mij heeft 't geen enkele waarde. En ook niet voor enige ander die toevallig niet Lidy Nicolasen is. En in letten op fictieve 'calvinistische' moslims heb ik al helemaal geen zin.


05/07/14 14:20Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
amahoe
Er is geen oorlog in Marokko en Turkije. Men kwam op onze welvaart af en velen leverden geen tegenprestatie. Repatriering is de beste optie en levert tevens een miljardenbezuiniging op.


05/07/14 13:46Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
R.D.
Het is zo simpel, het lost zich zelf uiteindelijk wel op.De haat die ze proberen hier te verspreiden keert zichzelf vanzelf tegen hun, dan worden ze gehaat door iedereen en de gevolgen zullen dan navenant zijn. Helaas zal dat veel slachtoffers aan beide zijden geven. . Of.. en dat hoop ik... ze leren anderen te accepteren zoals die zijn,kleden,denken,geloven,voelen, en niet hun denkbeeld proberen te impliceren op de wereld om hun heen die niet zo is als zij graag zouden willen. accept reality!!!


05/07/14 13:25Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
raoullll
Deze week de onnozele Zwarte Pieten discussie gehad. Een vriend van mij "vierde" dat hij 20 jaar geleden in zijn huis met veel geweld door een Marokkaantje werd overvallen en met een honkbalknuppel dusdanig werd toegetakeld dat hij in een rolstoel terecht kwam. Zo n verhaal staat niet op zich zelf. . Waar moeten we nou zo dankbaar voor zijn ?


05/07/14 13:23Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Amberling
Ik neem het eigenlijk de onverdraaglijk rechtschapen apologeten van de politiek correcte goegemeente het nog meer kwalijk dan de 'zwijgende' 74%-Isis aanhangers in NL. Zij faciliteren, zij subsidiŽren, zij pamperen, zij kiezen er wel bewust voor weg te kijken, de feiten onder het tapijt te vegen en daarmee de zaak desastreus te verergeren. De betuttel-racisten van Eddy Terstall. NL is een land gevuld met vrijwel identieke Chamberlain-mobiles. Ze schuiven vaak aan bij 'objectieve' PO programma's


05/07/14 13:12Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Komeinie
Het spugen naar ons Nederlanders zie ik als een teken van minachting. . Een minderheid die hier zaken wil afdwingen op gebied van hier voor het westen niet gangbare kleding tot boerka e.d. toe, geeft aan hoe wij als westerlingen gezien worden. . Zoek de betekenis van de boerka maar eens op, ik vind het dragen hiervan een belediging voor de Nederlandse mannen! . Het isolement van bepaalde gemeenschappen alhier hebben wij ze niet opgelegd, daar hebben ze zelf voor gekozen en dit schept racisme!


05/07/14 13:09Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
joostsr
Landgenoten, welke dan ook, die zelf nadenken en zichzelf goed informeren, blijken, zelfs als ze worden uitgespuugd als "politiek correcte mutsen", gelukkig uiteindelijk immuun te zijn voor spugers en haatzaaiers. Ze verwachten wel, dat hun humane land dat soort zaken, als die uit de hand dreigen te lopen, om hen te beschermen niet pikt. Gelukkig zijn veruit de meeste Nederlanders die verstandige immuniteit niet kwijtgeraakt noch dat vertrouwen in hun humane land.


05/07/14 13:02Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Komeinie
Onze politiek zal een drastische koerswijziging moeten doen, dat zou de tegenstellingen van nu en de passieve houding van de koppen in het zand doen opheffen. . Een aanzienlijk deel van onze politiek en linkse welzijnswerkers geloven helaas nog steeds in knuffel allochtonen, dat een groot gedeelte deze illusie allang voorbij is lees ik telkens in de vele reacties. . Er zijn namelijk ook moslims die je niet als zodanig herkent, zij zijn volledig opgegaan binnen onze samenleving, het kan dus wel!


05/07/14 12:56Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Pieterdevries
@ Valiant. Mijn zorg is dat VSEUNATO doorgaat met proberen de wereld te beheersen, terwijl duidelijk is dat de macht van VSEUNATO afneemt, in relatie tot de rest van de wereld. Wij kunnen ons geen conflict met de rest van de wereld veroorloven. De Moslims zijn in opstand, Putin ligt dwars, China en India varen eigen koers, de Z Amerikaanse landen trekken zich niet veel meer aan van de VS. De slavenhandel herstelbetalingen die nu geŽist worden vanuit het Caraibische gebied zijn weer een indicatie


05/07/14 12:45Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Kees Kloost
Lidy, je hebt nog mazzel gehad, dat het bij die-de hele schijf van vijf zat erin-fluim, gebleven is. . Geregeld worden er stappende meisjes en vrouwen door dit soort tuig n.a.v. "verkeerde" reacties in elkaar geslagen. . Zolang de moslimgemeenschap niet met een deltaplan komt om samen met de overheid om deze criminele en/of jihadistische gasten aan te pakken, blijf ik deze gemeenschap wantrouwen. . Ik laat mij geen islamofobie of - haat aanpraten. . Wat een flauwekul.


05/07/14 12:34Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
MGrand
De moslimwereld is in conflict met zichzelf. Ze zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden in de moderne wereld. Een soort Renaissance. Maar dan 400-500 jaar later dan in Europa. Kennelijk werkt dat zo. De uitdaging is die ontwikkelingssnelheid te vergroten, zodat moslims niet nog meer eeuwen blijven achterlopen. Ofwel: je kunt sommige moslims wel uit het verre verleden halen, maar niet het verre verleden uit sommige moslims. Je kunt de moslims niet veranderen. Dat zullen ze zelf moeten doen.


05/07/14 12:32Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
JJGulik
Degenen die zich het meest tolerant opstelden ten opzichte van de islam en de immigratie van de islam zullen uiteindelijk bij ongewijzigd beleid de grootste tegenstanders worden. Die opstelling was o.m. te wijten aan een mix van politieke correctheid, vermeende moreel hoogstaande normen, onwetendheid, naieviteit en een gebrek aan inschattingsvermogen van de dynamiek van politieke processen.


05/07/14 12:26Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
adsani
De islam is en blijft zeer gevaarlijk. . Salafistisch, calavnistsch of wat dan ook voor islam. . Calvinistische islam vind ik een onzinnige kreet.


05/07/14 12:25Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Robotje
En wie nam de wapens op tegen Saddam Hoessein? Wie installeerde na de omverwerping van het Baath regime een meedogenloos bloederige shiitisch bewind? Kijk en luister gerust naar de volgende video. Er komen geen onthoofdingen in voor. Maar wel gewaarschuwd, het legt nadrukkelijk de kiem bloot die isis tot bloei heeft laten komen. https://www.youtube.com/watch?v=yImwqbwHfaA


05/07/14 12:00Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
kauwgum
Volledig eens met Mw. Nicolasen. Wil daarbij wel opmerken dat de angst al alom aanwezig is in onze maatschappij en zelfs meeregeert. Het relativeren van het kwaad is prima, maar ik vind bagatelliseren zeer kwalijk en onwenselijk.


05/07/14 11:59Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
samma
Het zijn criminele benden "gangs" zoals in Amerika. Zij bezitten de succesformule, ze spreken een taal die niemand verstaat, ze hebben sterke stam- en familiebanden en meerdere paspoorten. Het geloof is het excuus, immers niets is mooier dan te stelen van heidenen etc . Het verontrust mij dat justitie en de politiek terugdeinzen als er een religie of een ras wordt vermoed. Iedere wetsovertreder heeft toch recht op straf! De overheid heeft te vaak op dit gebied onherstelbare fouten gemaakt.


05/07/14 11:56Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
rdoetjes
@Rob80 er zijn geen verschillende soorten atheisten! Een atheist is een ontkenning van het bestaan van een opperwezen. Wellicht maak je de verwarring met agnosten. Voor een atheist is er geen god, geen hiernamaals geen discussie totdat er bewijs is. Het is een standaardstelling van de wetenschap omdat je een negatief nagenoeg niet kan bewijzen.


05/07/14 11:56Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
John Koeman
Er is geen zelfkritisch vermogen binnen grote delen van de Islamitische gemeenschap. Conflicten, tegenstellingen en problemen worden door de oudsten in besloten kring besproken. Het is ongepast om je daar in het openbaar over uit te laten vooral als je niet een van de ouderen bent. Als je kleding vuil is, ga je ze niet buiten wassen, luidt een spreekwoord uit AziŽ dus spreken mensen elkaar heel diplomatiek en indirect aan. Vooral geloofszaken liggen erg gevoelig.


05/07/14 11:44Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
ontdekker1936
Politiek NL verdeelt de Mens in NL over Sekten: Islam, Soenietn en Sjiieten; Turken en Marokkanen; Roomsen en Christenen die dan ook weer in Sekten verdeeld zijn; verdeeld over Diploma en Titel; Arm en Rijk verdeeld over Banken en Verzekeraars; Grote Steden en Dorpen; de Haag en NL. NL vrijgegeven die Opkoopt; Staatspolitie onderdeel van Leger; Marine en Luchtmacht. Multinationals hebben vrij spel. NL is anti Socialisme en anti Liberaal. NL is symptomatisch pervers. NL is anti Techniek.


05/07/14 11:39Beledigend? Ongepast? Meld het ons.heofiel Boemerang
Wat een tweetal spugende jongens, veronderstelde Marokkanen, met ISIS te maken hebben is voor mij de vraag. Ik vind het een nogal vergezocht verband. Niet dat ik wie dan ook zou willen verdedigen; ik ben allerminst een liefhebber van alle in het artikel genoemde personen en instanties. Maar wie zich in het uitgaanscentrum van een grote stad begeeft zal vroeg of laat onaangenaamheden ondervinden. Mochten die jongens toch naar SyriŽ vertrekken dan kunnen ze daar de vijand in het gelaat spugen.


05/07/14 11:21Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
koolhydraten
Ach, zo'n kloddertje spuug valt nogal mee in vergelijking tot wat Theo van Gogh overkwam.


05/07/14 11:12Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
zippora
Het artikel getuigt van een enorme naiviteit. Dit zou op zich grappig zijn ware het niet dat het een breed gedragen houding en gedachtegoed is. . Het Amerikaanse gezegde over de "duck"gaat hier helemaal op. Wanneer je ziet dat een bepaalde groep zich systematisch in Nederland verzet tegen de bestaande cultuur en daarnaast ziet dat dit probleem zich voordoet in de gehele wereld. Dan moet je niet proberen dat telkens weer goed te praten maar de dingen zien zoals ze zijn. It looks like a duck etc.


05/07/14 11:10Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
wiloost
Ach ja. Slaap lekker.


05/07/14 11:06Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
mismar
Heel fijn dat er calvinistische moslims zijn, maar dat praat het spugen - getverdemme- niet goed, noch wordt het ermee voorkomen. Beter idee, anyone?


05/07/14 10:38Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
zelf op onderzoek uit
Veel voedingsbodem in de 'verdeling' van geld en middelen op aarde. Dat jongeren spugen vanaf scooter (lekker stoer ... eh, laf dus) staat daar volgens mij los van.


05/07/14 10:27Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
munkieNL
ISIS beschikt over een oorlogskas, en dat moeten we heel letterlijk nemen, van 2 miljard euro. Dat geld komt van de Soennitische oliestaten, Saoedi-Arabie, Koeweit, Qatar. Wie houdt deze corrupte oliesjeiks in het zadel? De USA. Dit zijn vreemde bondgenootschappen. Verder moeten Jihadgangers hun NL paspoort worden afgepakt. Vreemde krijgsdienst, daar is gewoon wetgeving voor. Nooit meer terugkomen. Zo ja dan geen uitkering meer, zelfs geen gezondheidszorg geven.


05/07/14 10:19Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Space66
Radicalisatie ligt altijd op de loer, zowel voor doorgeschoten moslims als voor potentiŽle moslimhaters; oppassen, dus. Maar heeft er iemand echt behoefte aan getraumatiseerde SyriŽgangers, voor wie de - ethische - grenzen vervaagd zijn en die misschien hier in NL ontploffen? Waar blijft het zelfkritische vermogen van de moslimgemeenschap, niet de enkeling maar het gros? Overigens is er verschil tussen angsthaas en argwanend/kritisch zijn; ook struisvogels hebben nog nooit iets goeds gebracht.


05/07/14 10:11Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Rob80
De laatste alinea was erg mooi. Er zijn idd evenveel soorten moslims als er christenen of atheÔsten zijn. Ik praat soms met moslims over hun geloof en over de kleinste dingen kunnen ze verschrikkelijk van mening verschillen. En roepen naar iemand die je bespuugd is niet racistisch. Maar om dan meteen te verwijzen naar ISIS slaat nergens op. Veel jongeren weten schrikbarend weinig over de koran. Een Nl'se hufter is toch ook geen hufter door zijn democratische ideeŽn?


05/07/14 10:10Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Jumo
We moeten oppassen voor een negatieve spiraal. Incident-beeldvorming-angst-onbehagen-nieuw incident-enz. Nu meer dan ooit is het zaak om het hoofd koel te houden, en de handen uit te steken naar alle bevolkingsgroepen om ons heen.


05/07/14 10:02Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Lezenaar
Realistisch maar ook mooi artikel. De laatste paragraaf is een mooie samenvatting. . Vroeger waren het overvallen en brovingen, te braaf, nu de Jihad. Neem die jihad gangers hun paspoort af. Zoek de ronselaars en de haatpredikers op en stuur ze het land uit. Dat soort tuig hebben we hier niet nodig, nergens. In de grond zijn het criminelen die uit zijn op machtsmisbruik, uitbuiting van naiviteit en onwetendheid en zo controle krijgen over een groep jongeren.Het is cynisme van het zuiverste soort.


05/07/14 09:56Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Ooster-H
Jihad is voor veel moslims de innerlijke strijd tussen goed en kwaad. Is dat wat Nicolasen bedoelt? Maar spuwen op mensen langs de openbare weg blijft een vieze bezigheid. Ik persoonlijk vind dat verwerpelijk, ongeacht de mogelijke beweegredenen. Nicolasen plaatst die gemakshalve in het door de meesten niet gewaardeerde kamp, in haar hoofd. Misschien waren dit gewoon onaangepaste kut-M-nen en slaat haar hele verhaal nergens op. Is dit goedpraterij. Ik word er bang van!


05/07/14 09:55Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Han Xi
Het totale onbenul straalt er weer vanaf. Wees maar trots op jezelf terwijl je jezelf op korte termijn met politiek correcte open ogen naar de slachtbank laat voeren.


05/07/14 09:47Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
braltablet
De goeden onder de slechten dus die calvinistische moslims. Is niks nieuws. Onderzoek wijst uit dat een meerderheid van de moslims joden/homos/vrouwen haat toedraagt. De haat van hen moet bestreden worden en lukt dat niet, dan moeten we door het amerikaanse quota systeem in te voeren, meer diversiteit afdwingen onder de mensen die het land binnenkomen.


05/07/14 09:34Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
ŅŅ
Die calvinistische moslim waar u het over heeft bestaat niet en zal nooit bestaan ook, er is maar ťťn islam en niet zoals in het christelijk geloof tientallen stromingen. . Maar buiten dat, er bestaan geen goden, alleen slechte mensen die handelen uit naam van een god om niet zelf de schuld te krijgen, het zijn jakhalzen die wachten tot de leeuw uitgegeten is de resten in beslag neemt om dan te doen alsof hij het wild zelf heeft gevangen, en alles en iedereen weg jaagt van 'zijn buit'.


05/07/14 09:19Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
EddieVaIiant
Gaat u maar rustig slapen. Er is niks om zorgen over te maken volgens vele multicultuurliefhebbers.....


05/07/14 09:15Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
amakuruhansie
Prima gezegd Lidy!


05/07/14 09:09Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Marc Anthony
Vanwege een klodder spuug wordt je geen moslimhater. Dat klopt. Als je kleindochter elke dag wordt bespuugd en uitgescholden voor Hollandse hoer omdat ze door een wijk fietst naar het station en ze zag hoe een ander meisje slaag kreeg omdat ze iets terug zei en je ziet de dagelijkse ellende in het M.O., Afrika etc. en je weet dat 75% v.d. moslims in NL de moordenaars als helden ziet, verdwijnt elke twijfel bij mij. Dit zijn niet de mensen die ik als mede-NL-ers zie maar op 25% na vijanden.


05/07/14 09:09Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Amberling
Nee het is veel beter om weg te kijken of de kop in 't zand te steken. De 3 aapjes; ogen dicht, oren verstopt en snaveltje toe. NL marcheert terug naar de middeleeuwen en de "politiek correcte muts" doet alsof haar neus bloed. Immers het is veel belangrijker wat de omgeving van me vindt, dat ik aan de juiste kant van de streep sta, dat ik de goedkeuring verkrijg van de kaste der 'Moreel Voortreffelijken' dan de waarheid en feiten onder ogen te zien. Ik neem dat met name journalisten kwalijk.


05/07/14 09:07Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
WammesWaggel
Ben ook tegen bangmakerij. En de meesten onder ons zijn ook niet bang. Maar bovenstaand artikel is een schoolvoorbeeld van: Hoe praat ik recht wat krom is.


05/07/14 09:06Beledigend? Ongepast? Meld het ons.Robbert L.
De calvinistische moslim. Hoe verzin je het. . Newspeak anno 2014 om de waarheid te verdoezelen. Zoals het feit dat 75% van de NL moslims, Isis steunt, volgens de Hond. Calvinistisch? . Vleesloze biefstuk, alcoholvrije wijn en voetballen met een banaan, het is nep. Het echte blijft het echte. En dat is wat al quaida, isis, hezbollah, hamas, jihad zijn. Het echte. Onderkennen dat de klodder en wrede terreur die wereldwijd door de islam wordt uitgeoefend beide echt en fundamenteel zijn vergt moed.


05/07/14 08:58Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
arez01
Toch blijf ik mensen die geloven een vreemd soort mensen. Helemaal diegene die handelen naar gebruiken die er later maar bij verzonnen zijn. . Dan begrijp ik die hersenloze gasten niet die in Syrie en Irak gaan vechten, een grondgebied hebben veroverd voor een kalifaat, en dan terug komen!!!


05/07/14 08:47Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
WammesWaggel
Lidy, relativeren is ook een vak.


05/07/14 08:41Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
zelf op onderzoek uit
Het Westen laat ISIS ook lekker haar gang gaan. Ook rebellen in Syrie hebben steun van Westen. Zegt denk wel iets.


05/07/14 08:28Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
raoullll
Ergens word je geminacht, en als je politiek correct bent, zeer waarschijnlijk meer.


05/07/14 08:07Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
hodkovice
Je hoort het opeens vaker. Scooterspugen is een nieuwe trend. Tel het op bij alle overlast die we al hadden van die scootertjes (of "snorfietsen"), en je snapt niet waarom we die overbodige, vervuilende vervoermiddelen nog tolereren in de stad.


05/07/14 07:16Beledigend? Ongepast? Meld het ons.IRP:  

 

Naar Allochtonen, cultuurbedreiging  , Allochtonen lijst , Allochtonen, overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]