WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Ideologie, geestelijke storingen: apart zetten enzovoortExcuses voor het taalgebruik, maar deze lieden die tegen je broekspijp pissen en dan vragen waar de trekker zit, zouden het geduld van Jezus nog uitputten.

En, zoals voorspeld: het wordt hoe langer hoe erger (de Volkskrant, 13-04-2015, column door Harriet Duurvoort, publicist):
  Het gif van de uitsluiting

...    Het gif van de uitsluiting speelt op allerlei niveaus in onze inmiddels diep multiculturele samenleving. ...

Eerst even over dat 'multiculturele samenleving': dat bestaat dus uit een nog steeds overgrote deel Nederland en Nederlandse cultuur, en eilanden van andere cultuur in Schilderswijk, Kanaleneiland enzovoort waar de "kalifaat en sharia" heerst, en Bijlmer en soortgelijk wijken waar "alleenstaande tienermoeders, gang-leven en schietpartijen" uitleg of detail bloeit. Het 'diep' is de diepte van de kloof tussen de twee.
    Dan over de uitsluiting: wat betreft "kalifaat en sharia" behoeft dat geen nader betoog: dat is zo uitsluitend als de pest. En die andere partij: Tja ... Die schietpartijen zijn echt niet uitnodigend. Dus al jullie vinden dat je weinig bezoek krijgt, dan zal je daar toch eerst wat aan moeten doen. En natuurlijk de oorzaak van die schietpartijen: de ongehuwde tienermoeders en het gang-leven
    Dus wij Nederlanders hopen van ganser harte dat jullie iets aan het gif van die uitsluiting gaan doen.
    Grapje, natuurlijk. Duwertje denkt dat wij hen uitsluiten:
  In het onderwijs, waar instellingen al decennia aan diversiteit blootstaan ...

Tja, ook voor moslims en negers geldt de leerplicht.
  ... maar nog nauwelijks diversiteit voor de klas ...

Maar het wil maar niet erg lukken, hè: het begint al met enorme achterstanden. Oplopend tot twee jaar. En bij ieder trapje hoger vallen er meer af. Een onderwijzersopleiding: al moeilijk. Een lerarenopleiding: bijna onoverkomelijk. Een echte hogere academische opleiding (dat wil zeggen: geen flutstudies als antropologie of genderstudies): echt onmogelijk. Als afgerond aantal. Zelfs de negers zelf constateren het:


Uit: Joop.nl, 28-03-2015, door Mitchell Esajas - Voorzitter van New Urban Collective
  tekst 

De universiteit is veel te wit

De bezettingen van het Bungehuis en later het Maagdenhuis (Universiteit van Amsterdam) ...Studenten en docenten roepen op tot meer democratie en transparantie en minder rendementsdenken. Durven we ook vragen te stellen over het gebrek aan diversiteit binnen de universiteit?

Op de universiteit is iedereen wit
'Op de universiteit is iedereen wit', merkte Coen Bergman, een oud-UvA-student politicologie, scherp op in de documentaire 'Zwart Als Roet’. ...


Red.:   En omdat er slechts één criterium geldt voor toelating: "Kan je een beetje studeren?", is de enige conclusie: negers kunnen het niet. En dan wil het wel in het management en het bestuur:
  .... laat staan in het management gerealiseerd is. In de politiek, bij de overheid en het bedrijfsleven.

Belachelijk. Jullie hebben de kwalificaties niet. En dan is dit natuurlijk helemaal absurd:
  In de media, waar op de redacties nog nauwelijks stemmen van kleur een structurele plek hebben.

De politiek-correcten hebben jullie weer even een plek gegeven. En meteen heeft heel Nederland jullie uitgekotst. want wat deden jullie: schijten op Sinterklaas.
    Tja ...
  Vrijwel nergens in Europa hebben allochtonen zulke oneerlijke kansen op de arbeidsmarkt als in Nederland, bleek uit cijfers van Eurostat en de OESO.

Echt absoluut nergens krijgen de allochtonen voor nietsdoen zo makkelijk zo veel geld, en absoluut nergens verdommen ze het dus zo hard om te werken:
  We weten het allemaal en gaan over tot de orde van de dag.

Terwijl we ze gewoon allemaal uit de uitkering moesten gooien zodat ze in de tuinbouw zichzelf nuttig konden maken hetgeen nu door Polen gedaan moet worden.
  Rutte legde de verantwoordelijkheid bij Mohamed. Die heeft de keus: afhaken wegens belediging of doorgaan. Hij moet zich invechten.

Rutte is dus een slappe lul die de zaken niet bij hen naam durft te noemen, omdat hij dan afgefakkeld wordt als racist:
  Zoals de jonge Marokkaanse agente die Bouman had aangesproken tijdens een werkbezoek aan haar wijkbureau. Elke dag 'grapjes en terloopse opmerkingen die haar herkomst en geloof raakten. Niet één collega, maar vrijwel iedereen'.

Zoals deze liegende moslima die door haar collega's getest wordt op haar geschiktheid als agent, want agenten mogen zich totaal niet laten leiden door emoties voor het publiek waar ze mee om moet gaan zoals herkomst en geloof. En gezien de vermeende woorden van deze moslima is ze dus totaal niet geschikt voor de functie als agent omdat ze zich wél laat leiden door emoties omtrent afkomst en religie.
  Ze vertelde hem 'hoe unheimisch dat voelde en hoe moedeloos het stemde'. Terwijl het zo ongelofelijk belangrijk is dat in een multiculturele samenleving de politie een afspiegeling van de samenleving is.

Waarna we na het racisme van de moslim vergast worden op het racisme van de neger, die naar agenten wenst te kijken door een racistische bril: het maakt niet uit welke kleur de agent heeft. En maakt die kleur wel uit, dan is een veel urgenter probleem dan de kleur van agenten, namelijk de kleur van gevangen. Die dominant licht en donker getint is.
  Rutte heeft ongelijk. Invechten doe je sámen.

Ha ha. Geen haar op onze hoofd die er aan denkt om jullie hiphopcultuur uitleg of detail over te nemen.
  Beginnen bij het erkennen, over en weer, van gevoelens van angst en wantrouwen.

Wij hebben helemaal geen gevoelens van angst en wantrouwen. Wij willen jullie gewoon eruit. De negers omdat ze niet werken en schieten, en de moslims omdat de niet werken en arrogant zijn. En beide omdat jullie ons haten uitleg of detail .
  Na de opmerkingen over de sfeer binnen het korps moest ik aan een incident van jaren geleden denken. Mijn Marokkaanse buurmeisje was gemolesteerd. Ze hadden aan haar hoofddoekje gerukt, racistische rotopmerkingen gemaakt. Er was een klap gevallen. Je moet wel aangifte doen, had ik gezegd. Maar dat had ze weggewuifd. Het had toch geen zin. Ze zagen haar al aankomen bij de politie met haar hoofddoekje. Ik vond dat toen schromelijk overdreven.

Allemaal haatdragende leugens, natuurlijk - reden dat ze geen aangifte kón doen. Wat zij tegen ons doen, naar ons slaan uitleg of detail en ons vermoorden uitleg of detail , daar hebben we beelden van. En ander bewijs! Zoals dooie juweliers. En hele jaargangen aan uitzendingen van Opsporing Verzocht.
   In de woorden van Martin Luther King: People fail to get along because they fear each other; they fear each other because they don't know each other.

En voor de zoveelste keer dat onzinverhaal dat ook in xenofobie enzovoort zit: jullie zijn helemaal geen onbekenden. Wij kennen jullie inmiddels maar al te goed. En daarom willen we jullie weg hebben. Anders krijg je dot soort toestanden:
  De New York Times zette onlangs een indringende, korte documentaire op de website. A conversation with my black son. Zwarte en witte vaders en moeders vertellen over 'het gesprek', een onmisbaar onderdeel van de opvoeding van jonge zwarte zoons. Niet over condooms of drugs. Maar over wat je moet doen when the cops pull you over. Hoe je mee moet werken, je handen uit je zakken moet halen, hoe je doodsangst moet wegslikken.

... in plaats van het moment dat je aangehouden wordt, er meteen op losknallen zoals jullie gewend zijn te doen. Reden dat agenten voorzichtig zijn geworden, en van jullie meteen eisen om de handen op het stuur te houden en geen snelle bewegingen te maken. Om te verkomen dat ze ter plekke door jullie neergeknald worden.
  Laat het hier nooit zover komen.

Inderdaad. Gooi ze het land uit voor ze wat in Amerika standaard doen, ook hier gaan praktiseren.


Naar Psychologische krachten  , Psychologie lijst  , Psychologie overzicht  , of site home  .

 

.2018