De Volkskrant, 27-01-2012, van verslaggever Tonie Mudde 2010

TU Delft boos op docent die ufo's ziet

De TU Delft heeft een toezichthoudende commissie ingesteld die zal toetsen of de UFO-opvattingen van docent lucht- en ruimtevaarttechniek Coen Vermeeren door de beugel kunnen.
    Vermeeren, tevens hoofd Studium Generale in Delft, sprak eerder over vliegende schotels in De Telegraaf en op Radio 1. Bij Studium Generale, dat culturele programma's maakt voor de universiteit, organiseerde hij debatten over graancirkels, buitenaardse wezens en andere pseudowetenschappelijke onderwerpen. Rector magnificus Karel Luyben betwijfelt of Vermeerens standpunten hierover 'voldoende onderscheiden kunnen worden van zijn taken bij de TU Delft', zegt hij in de universiteitskrant Delta.
    Op YouTube staat een filmpje uit 2011 waarin Vermeeren vertelt over zijn waarnemingen. 'Ik zag dingen waar ik als lucht- en ruimtevaartman, iemand die zou moeten weten waar-ie het over heeft, van dacht: goh, dat is niet iets wat we kennen.' Vermeeren beroept zich in een reactie in Delta op zijn vrijheid van meningsuiting. Hij verwijst naar nanowetenschapper Cees Dekker, die in de media sprak over intelligent design, als hoogleraar aan de TU Delft. 'Het godsgeloof (...) was daarbij geen onverenigbaar aspect. Daarbij merk ik op dat voor het bestaan van ufo's (...) wat tastbaarder aanwijzingen zijn dan voor de schepper.'IRP:
  

Naar Vrijheid van meningsuiting , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]