De Volkskrant, 07-09-2013, van correspondent Rolf Bos .2011

Politie neemt kinderen sekte mee

De geloofsgemeenschap de Twaalf Stammen maakte zich in het Beierse Klosterzimmern net op voor de Yom Kippoer-week toen donderdag de politie binnenviel. Veertig kinderen namen de autoriteiten mee. De minderjarigen zouden, zo luidt de aanklacht, zowel fysiek als psychisch door de ouderen in deze kleine Duitse sekte zijn mishandeld. Ook zijn ze aan de leerplicht onttrokken. .

De ouders boden geen verzet, ze ondergingen de 'razzia' emotieloos. 'Dat heeft me nog het meest verbaasd', verklaarde een woordvoerder van de politie. 'We hadden verwacht dat we de kinderen van hun ouders zouden moeten losrukken. Maar de kinderen gingen gedwee mee, de ouders bekeken het zonder hun emoties te uiten.'

Al jaren houden de autoriteiten de leden van de Twaalf Stammen in de gaten. Ongeveer 150 van hen leven in een voormalig katholiek klooster in het idyllisch gelegen Klosterzimmern nabij Deiningen. De aanhangers van deze geloofsgemeenschap, die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt, zien zichzelf als 'oerchristenen': ze wijzen het gewone christendom ('de hoer van Babylon') van de hand. Jezus heet bij hen Yahshua, de kerk moet terug naar de oorsprong, zoals beschreven in bijbelboek Handelingen.

In verschillende landen in de wereld zijn er vertakkingen van de Twaalf Stammen. Over de kleine gemeenschap in Duitsland verschijnen steeds opnieuw verhalen in de pers over kindermishandeling. Zuigelingen zouden worden ingesnoerd, kinderen mishandeld en maandenlang ge´soleerd van hun ouders opgesloten. Naar gewone scholen mogen de kinderen niet, vanwege onderwijs over de evolutietheorie en seksuele voorlichting.

Met honderd manschappen viel de politie donderdag de gemeenschap binnen. 'We kregen signalen dat het welzijn van de kinderen ernstig in gevaar was', aldus een politiewoordvoerder. Veertig kinderen, tussen de zeven maanden en 17 jaar, werden in bussen geladen en naar tijdelijke pleegopvang gebracht. De volwassen leden van de sekte waren volledig verrast.

Een verslaggever van RTL Duitsland werkte onlangs een aantal weken undercover binnen de sekte. Volgens hem is de 'wrede' gemeenschap naar buiten toe open en vriendelijk, 'maar achter deze fašade ziet het er geheel anders uit'. De wil van de kinderen wordt door de ouderen 'ijskoud en emotieloos' gebroken met stokslagen.


Red.:  Goh, net moslims


Naar Islam, onderwerping , Islam, cultuurbeelden , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]