Volkskrant.nl, 02-04-2010, ANP 5 apr.2010

Belgische babymoordenaar heeft bizarre fan

De Belgische babymoordenaar Kim de Gelder heeft een fan. Een 40-jarige Zweedse kunstenares stuurt vurige liefdesbrieven en solliciteerde vergeefs naar een baan in de gevangenis waar de 21-jarige Belg vastzit.

De Zweedse Angelina Elander uit Lulea lanceerde al een internetpetitie om Kim de Gelder vrij te krijgen. Ze was van plan om zich aan een kruis te nagelen voor de gevangenis, als protest tegen zijn opsluiting, meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vrijdag prominent.

Stemmetjes
De Gelder stak in januari 2009 baby's en leidsters neer in een crèche in Dendermonde. Twee baby's en een leidster stierven, tien baby's en twee leidsters raakten gewond. Eerder vermoordde hij zomaar een bejaarde boerin.

De Gelder beweert zelf dat hij stemmetjes hoorde die hem dwongen te moorden. Maar de manier waarop hij de moorden heeft voorbereid, toont aan dat hij toerekeningsvatbaar is, oordeelden psychiaters deze week.Naar Creativiteit en slechtheid, bronnen , Creativiteit en slechtheid , Psychologie lijst  , Psychologie overzicht  , of naar site home .
 

[an error occurred while processing this directive]