VARA TV Magazine, nr. 26-2007 31 dec.2008

Programma-aankondiging: Veronica, 05-07-2007, 20:30, The Hunt for Red October

Zie hierboven

Goed acteren is een ding, maar veel acteurs lijken hun hele carrière te danken te hebben aan de nulstand van hun gezicht. Harrison Ford, bijvoorbeeld, kijkt altijd van 'maar dat is heel onrechtvaardig! Hier moet ik onmiddellijk wat aan doen!'. Bill Murray, ook een goed voorbeeld: stoïcijnse minachting. Jack Nicholson: vieze grijns.
    En dan Sam Neill. Die, laten we dat vooropstellen, tegenwoordig niet meer zo heel erg vooraan staat bij de verdelingvan Hollywoodspekjes - maar dat zou juist ook wel es door die gelaatsuitdrukking kunnen komen. 'Dit is een ernstige situatie', zo is die ongeveer samen te vatten.
   Wat kan je daarmee? Een veelbesproken, semi-legendarische serie op bouwen over een meesterspion, zijn doorbraak, Reilly: The Ace of Spies (1983). Een verontrustende thriller mee kleien als Dead Calm (1989). Het ojee, de dinosaurussen zijn uitgebroken-gevoel mee uitdrukken in Jurassic Park (1993). Maar dan zitje er wel zo'n beetje doorheen qua aansprekende hoofdrollen dan. Want 'dit is een ernstige situatie', da 's meer iets wat een bijrol concludeert. En laat dat nou net het métier van Sam Neill zijn geworden (zie foto).
Ook dankzij zijn uitstekende acteren, natuurlijk.


Naar Psychologische krachten  , Psychologie lijst , Psychologie overzicht , Algemeen overzicht  , of site home .