Van: www.rondomtien.nl.

Zaterdag 28 februari

Adam of aap?ů


In Rondom 10 een live debat over het scheppingsverhaal. Nederlanders houden elkaar de laatste weken bezig met de vraag: stammen we van de apen af of zijn we Gods schepselen? En dat vooral door een simpel foldertje dat deze week bij velen in de bus viel. De folder moet ons overtuigen van de waarheid van de schepping.
    Deze actie leidt tot veel ergernis bij niet-gelovigen. Waar bemoeien die christenen zich mee? Waarom moet iedereen overtuigd worden van hun gelijk?
    De scheppingsdiscussie staat voor de opmars van gelovigen. Decennialang waren God en geloof naar de marge van de samenleving verbannen. Maar mede ge´nspireerd door zelfbewuste moslims laten christenen nu stevig van zich horen. Ook het kabinet Balkenende IV wil Nederland duidelijke christelijke principes opleggen.    ...
    Lang was de vraag rond het ontstaan van de aarde een volstrekt achterhaalde discussie. Iedereen was overtuigd van Darwins evolutietheorie en slechts een handjevol fundamentalistische gelovigen dacht dat de aarde, zesduizend jaar geleden, in zes dagen is geschapen. Maar nu blijkt uit onderzoek dat maar liefst een op de vijf Nederlanders weinig ziet in de evolutietheorie. Een debat over geloof, sprookjes en de waarheid.

Rondom 10, 28 februari 2009, live vanuit Felix Meritis in Amsterdam, ca. 21.05 uur, Nederland 2
Terug naar Religie en ratio , Psychologie lijst , Psychologie overzicht , of naar site home .
 

[an error occurred while processing this directive]