Bronnen bij Religie en ratio: huidige strijd 18 mei.2005

Onderstaand bronnen die aangeven dat de strijd tussen religie en de seculiere maatschappij is toegenomen. Dit zijn allemaal voorbeelden van gevallen die een jaar of vijf gelden nog ondenkbaar waren, en die alleen maar hebben kunnen gebeuren vanwege de hernieuwde assertiviteit van de religieuzen. En het leidt geen enkele twijfel dat die nieuwe assertiviteit is veroorzaakt door de instroom van een kleine miljoen moslims, die erin geslaagd zijn, met hulp van binnenuit van de multiculturalisten, om concessies af te dwingen die voor de bestaande religies niet meer in beeld waren, zoals het openlijk dragen van religieuze kleding, en het mogen oprichten van prominente godshuizen.
 

De Volkskrant, 10-05-2005

ChristenUnie tegen ‘hand van God’-spot

De ChristenUnie heeft 1066 handtekeningen verzameld tegen een tv-reclame van Versatel, waarin een voetbaldoelpunt van Feyenoorder Romeo Castelen wordt toegeschreven aan de ‘hand van God’. De in twee weken tijd verzamelde handtekeningen worden vandaag overhandigd aan de Reclame Code Commissie.
    Over de spot kwamen al meer klachten binnen van gekwetste gelovigen. Eerder zei een woordvoerder van Versatel dat de reclame puur bedoeld is voor voetballiefhebbbers, die de knipoog zien naar de (hands)goal van Maradona tijdens het WK in 1986. ‘Het was niet de bedoeling om mensen te kwetsen of om de spot te drijven met het geloof.’


De Volkskrant, 10-05-2005, ANP

'Hand van God’ voorlopig van tv

Telecombedrijf Versatel zendt de commercial ‘Hand van God’ de komende twee weken niet meer uit in afwachting van de uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC). In Amsterdam vond dinsdag een hoorzitting van de commissie plaats naar aanleiding van klachten over de reclamespot. De ChristenUnie overhandigde daarbij bijna 1100 handtekeningen aan Versatel en de RCC.
    De commissie ontving vanaf de eerste uitzenddatum op 18 april 213 klachten over de reclame voor een supersnelle adsl-verbinding met het exclusieve aanbod voor rechtstreekse uitzendingen van het eredivisievoetbal. In de commercial tikt de ‘Hand van God’ een doelpoging van Feyenoorder Romeo Castelen binnen. De klagers noemden het spotje kwetsend voor gelovigen. De ChristenUnie verzamelde tot dinsdagmiddag al 1100 handtekeningen tegen de reclame.
    Na de eerste klachten paste Versatel het spotje aan door de zin ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk?’ eruit te halen. ‘We weten nog niet of we de commercial nog gaan uitzenden’, aldus een woordvoerster van het telecombedrijf. ‘Die beslissing moet nog worden genomen, overigens ongeacht wat de uitspraak van de commissie is.’
    Klager B. van Olst hoopt dat zijn pleidooi de RCC ervan overtuigt zich uit te spreken tegen de reclame, al is die uitspraak niet bindend. ‘Voor de voetballiefhebber is dit een zeer goede spot, maar bij christenen en andere gelovigen wordt een hele verkeerde snaar geraakt. De reclamespot is zeer godslasterlijk voor gelovigen.’
    De Reclame Code Commissie doet binnen twee weken uitspraak.


De Volkskrant, 12-05-2005, ANP

Ophef over evolutietheorie op Groningse school

Op het protestants-christelijke Augustinus College in Groningen is ophef ontstaan over het doceren van de evolutietheorie. Rector P. Boon van de school zei deze week in een interview met het Dagblad van het Noorden het niet te tolereren dat een leraar voor de klas vertelt dat hij de evolutietheorie aanhangt.
     Veel onderwijzers op het Augustinus College vinden echter dat de evolutietheorie goed kan samengaan met het christelijk geloof. Zij hebben de rector op een personeelsbijeenkomst laten weten dat ze zich gekwetst en niet serieus genomen voelen. Boon heeft besloten een afkoelingsperiode in te gelasten door een aantal dagen niet op school te verschijnen. Hij keert dinsdag terug op de school.
    De rector liet donderdag in een reactie weten zijn uitspraken te betreuren, omdat de nuance in zijn verhaal ontbrak. Volgens Boon kan een leraar niet eenvoudigweg voor de klas verkondigen dat de mens van de aap afstamt. ‘Men moet dan uitleg geven over hoe de evolutietheorie zich verhoudt tot het christelijk geloof.’
    Boon heeft het volste vertrouwen dat hij de discussie over de kwestie met zijn personeel kan blijven voeren. ‘Als school stel je jezelf voortdurend vragen. Dus ook over dit onderwerp. Ik heb de overtuiging dat we de weg naar wijsheid zullen vinden.’
    Naast zijn functie als rector van het Augustinus College is Boon al jaren actief lid van het CDA in de provincie Groningen. Hij is oud-wethouder van de gemeente Ten Boer en is vice-voorzitter in het provinciaal bestuur van de partij.
 

De Volkskrant, 21-07-2007, Reuters.

‘Scheppingsverhaal in biologieles’

Duitse politici en kerkleiders hebben verontwaardigd gereageerd op het voorstel van Karin Wolff, minister van Cultuur van de deelstaat Hessen, om het scheppingsverhaal een plaats in de biologielessen te geven.
    In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung pleitte de protestantse CDU-politica voor ‘moderne’ biologielessen. Volgens haar hebben de bijbelse verklaring voor het ontstaan van de wereld en de evolutieleer veel gemeen. ‘In feite overlappen de Bijbelse uitleg van de schepping in zeven dagen en de wetenschappelijke theorie elkaar op een verbazingwekkende wijze’, aldus de bewindsvrouw.
    Sociaaldemocratische en groene politici hebben Wolff beschreven als een ‘christelijke fundamentalist’. In haar eigen partij zijn de meningen verdeeld. De behoudende bisschop van Augsburg, Walter Mixa, steunde Wolff, maar de rk-kerk in Hessen zei dat biologielessen niet de juiste plaats zijn om het scheppingsverhaal aan de orde te stellen.


IRP:   Dit was natuurlijk nooit gebeurd zonder de aanwezigheid van enkele miljoenen moslims in onze landen


Terug naar Religie en ratio , Psychologie lijst , Hiërarchie psychologie , of naar site home .
 

[an error occurred while processing this directive]