WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Psychologische krachten: dissonantie, neurologisch, voorbeelden

22 mrt.2009

voorbeelden van gevallen en toepassingen van neurologischee dissonantie.

Uit: moslims_haatzaaien_ezzeroili:


     Nu is hier al en antal keren dat woord "rancumeus" gevallen. War beiwjzen van de juistheid daarvan -auteur Amsterjan:
  Ik ken je persoonlijk alleen van het feit dat je mij blockte op twitter na één kritische opmerking zo’n anderhalf jaar geleden.    ...
    Doet die positieve aandacht je nog wat, Nadia? Want ook dat is Nederland hoor. Als je ergens goed in bent en je doet je best, dan kom je er echt wel. Zeker als vrouw, iets dat mij in Marokko een stuk moeilijker lijkt. Om je net dat zetje te geven, zodat je dat heerlijke warme oranjegevoel weer te pakken krijgt, nemen we je op in de orde der Batavirologen. En wel van de 4e orde in de 6e graad. Dat is een plekje voor Sywert van Lienden, omdat je hem op de voor jou bekende charmante en warme wijze van repliek diende op twitter toen hij kritiek had op jouw stuk. Met jouw charme en warmte zal de dialoog over Nederland een stuk verder komen. O wacht… Je hebt al je tweets weggehaald. Waarom? Nadia? Nadia?

Hier is het twitter-stukje met Sywert van Lienden erin:
  Ik ken je persoonlijk alleen van het feit dat je mij blockte op twitter na één kritische opmerking zo’n anderhalf jaar geleden.    ...
... voor Sywert van Lienden, omdat je hem op de voor jou bekende charmante en warme wijze van repliek diende op twitter toen hij kritiek had op jouw stuk. Met jouw charme en warmte zal de dialoog over Nederland een stuk verder komen. O wacht… Je hebt al je tweets weggehaald. Waarom? Nadia? Nadia?

Hier de tweet erover van Van Lienden:

 

Met de boodschap dat de oorspronkelijke discussie door Lieve Nadia is weggehaald. Hier een idee van wat Van Lienden had gezegd:

 

Oftewel: precies hetzelfde als deze redactie en Amsterjan.
    Hier een indruk van de Lieve Woordjes van Lieve Nadia als reactie:
 

Met natuurlijk ook dit uiterst kenmerkende:
 

En idem:
 

Of wat geserrerrder ("Nederlandser") geformuleerd:

 

Nou, is er ook maar een letter miszegd aan "rancuneus"...? Me dunkt, dat "racuneus" zelfs indien geformuleerd als "RANCUNEUS!!!" de lading bij lange na niet dekt.
    En let ook op dit:
  Ik ken je persoonlijk alleen van het feit dat je mij blockte op twitter na één kritische opmerking zo’n anderhalf jaar geleden.    ...

En dit:
 

Kenmerk één (uit een lange reeks, weliswaar) van de Ware Gelovige. In welke ideologie dan ook. Met als andere in die lijst:
  O wacht… Je hebt al je tweets weggehaald. Waarom? Nadia? Nadia?

De reactie van Ware Gelovige op het moment dat de werkelijkheid de innerlijke barriëres heeft weten te omzeilen: de vernietiging. Vandaar ook bij de moslims dat ultieme zelfmoordterrorisme.
    En bij Nadia, ook wel bekend als Fatima Dakmar, is dat ware geloof dus het Berberianisme. Vermoedt ook Ewout Klei:
  PS: Heel benieuwd of de veelgeprezen Fatima Dakmar over dit onderwerp binnenkort een ingezonden brief naar de Volkskrant zal schrijven.

Welk totaal aan ophef bij de Volkskrant uiteindelijk tot dezelfde conlsuie heeft geleid als één van de reageerders al constateerde, en waarna men dit besluit heeft genomen:
 

Maar natuurlijk zonder Lieve Nadia te ontslaan.


ook: verdwijnen van twitter van Samsom, Halsema, Duurvoort
Blokkeren door Van Dyke

Automatisch omkeren: Modderkolk landverraad.

Omkeren boerkini: Bahara, Duurvoort


Naar Psychologische krachten  , Psychologie lijst  , Psychologie overzicht  , of site home  .