WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Psychologische krachten: opvoeding, resultaat

  7 nov.2012

Direct na het schrijven van het item over opvoeding, duikt er een artikel op dat de verschillen tussen de twee uiterste benaderingen, dictatoriaal en permissief, beschrijft - en de gevolgen. Zoals zo vaak moeten we volgorde van het krantenartikel omdraaien:


Uit: De Volkskrant, 06-11-2012, door Carien ten Have

Generatie Y: onrust op de werkvloer

Bedrijven maken hun borst nat, want de generatie Y betreedt de arbeidsmarkt. En die kijkt heel anders aan tegen werk dan eerdere generaties, zoals de babyboomers of de protestgeneratie.


... Generatie Y, ook wel de Millenniumgeneratie of Googlegeneratie genoemd, betreedt de arbeidsmarkt. ...
    Hun ouders legden in de opvoeding de nadruk op bescheidenheid, ingetogenheid en soberheid. Spangenberg: 'Je moest net als alle anderen je best doen, niet zeuren, hard werken en geld verdienen.'     ...


Red.:   De resultaten van toen het dictatoriale model domineerde. Hoewel dat hier natuurlijk een ook mix betreft.
    Dat is geworden tot dit (ook deze citaten staan buiten de volgorde):

  ... Jongeren tussen de 18 en 30 zijn opgevoed in relatieve welvaart en hebben een overvloed aan keuzen. ...
    Ze zijn jong, zelfverzekerd en lijden aan een lichte vorm van zelfoverschatting. Generatie Y, ook wel de Millenniumgeneratie of Googlegeneratie genoemd, betreedt de arbeidsmarkt. De jongeren, in de 20 en 30, weten zichzelf als geen ander aan werkgevers te verkopen. Maar op de werkvloer gedragen de meesten zich heel anders dan eerdere generaties.
    Frits Spangenberg en Martijn Lampert van onderzoeksbureau Motivaction analyseerden vorig jaar al de werkhouding van generatie Y in hun boek De grenzeloze generatie en de opmars van de B.V. Ik. Wat blijkt? Het merendeel van de jonge generatie opereert zeer zelfverzekerd op de werkvloer en vindt zichzelf op voorhand een goede leider. Ze zijn zelfstandig en zelfbewust, en niet zo gesteld op gezag of hiërarchie. Probeert een bedrijf ze aan te trekken met goede carrièrevooruitzichten? Het interesseert generatie Y nauwelijks. Domineren regels en hiërarchie binnen een bedrijf eigen verantwoordelijkheid, initiatief en zelfstandigheid? Ook dan haken ze af.

Kortom: ze haken überhaupt snel af. Wegens een gebrek aan zelfbeheersing.


Naar Sociologische krachten , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .