WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Psychologische krachten: overgewicht

21 dec.2015

Het verbnd tussen overgewicht en slechte karktereigenschppen is een taboe, dus wordt er geen onderzoek gedaan naar dit soort ennmverwnte zaken. Maar onder een voorbeeld waarin deconclsuie gtrokkenknwordn uit ondrzoek dt om en ndreredn gedan is:


Uit: De Volkskrant, 12-12-2015, van verslaggeefster Nadia Ezzeroili

Niet de nekklem blijkt fataal bij politiegeweld, maar oververhitting

...    Sinds de dood van Mitchell Henriquez is het gebruik van de nekklem omstreden. De 42-jarige Arubaan werd afgelopen zomer tijdens een muziekfestival in het Haagse Zuiderpark door middel van geweld en een nekklem overmeesterd. Naar aanleiding van zijn dood gaf minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie zijn inspectie de opdracht om het gebruik van de nekklem te onderzoeken.    ...


Red.:   Natuurlijk riepen de negers (en de moslims en alle andere allochtonen dus ook de politieke-correctheid) dat het de schuld was van de politie, dus van de nekklem, dus kwam er een onderzoek naar de nekklem, en dus werd dat onderzoek gedaan naar de gewenste uitkomst:

  Duijst is kritisch over het onderzoek van de inspectie Veiligheid en Justitie. Volgens Duijst 'los je het probleem niet op als je je alleen richt op de aanhoudingen waarbij een nekklem is gebruikt'. De inspectie zou in haar ogen het onderzoek moeten verbreden naar alle mensen die overleden zijn bij een aanhouding met fysiek geweld.

Oftewel: er is sprake van een onderzoeksfout van de hoogste orde: selecteren op je gewenste effect. Gewoon de richtlijnen volgen geeft een totaal andere uitkomst:
  De nekklem is zelden de oorzaak van overlijden bij aanhoudingen met fysiek geweld. Dat zegt Wilma Duijst, voorzitter van het Forensisch Medisch Genootschap, zaterdag in het radioprogramma Argos naar aanleiding van haar onderzoek naar sterfgevallen na politiegeweld.
    Voor het onderzoek kreeg Duijst volledige inzage in dossiers van de Rijksrecherche uit de periode 2005-2012. In die periode kwamen 24 arrestanten om bij aanhoudingen waarbij fysiek geweld werd toegepast. Daarvan stierf één persoon door verstikking na toepassing van de nekklem. De rest overleed aan de gevolgen van intoxicatie, hartfalen en een hersenvliesontsteking. In tien gevallen is de doodsoorzaak niet gevonden bij sectie.
    Duijst ziet 'opvallende' overeenkomsten tussen de 24 onderzochte sterfgevallen: alle arrestanten hadden overgewicht en in alle gevallen gingen ze door het lint en vond er vlak voor het overlijden een worsteling plaats.

Juist ja.
    Hier zit dus nog een ander verband achter: al degenen die zodanig door het lint gingen dat ze eraan overleden, hadden ook overgewicht. Oftewel: het hebben van overgewicht komt overeen met een grotere kans op het hebben van de eigenschap van "door het lint gaan" (let op: hier staat "kans op" - niet "zekerheid van").
    En de oorzakelijke connectie is niet moeilijk te leggen: overgewicht ontstaat door "zichzelf ontzien", "geen grenzen hebben voor zichzelf", en dat heeft een wederzijds verband met "snel gekwetst als anderen je grenzen opleggen", het "korte lontje" enzovoort.
    Overgewicht is een karakterzwakte. (Op een doodenkele uitzondering na)
    Zoals iedereen wel weet.
    Ook de politiek-correcteling, die bij de behandeling ervan prompt in infantiliteit vervalt uitleg of detail .


Naar Psychologische krachten  , Psychologie lijst  , Psychologie overzicht  , of site home  .