VARA TV Magazine, nr. 7-2006, door Youp van 't Hek (foto: Bob Bronshoff)

Bob & Youp

'Je bent een loser en je krijgt niks.je staat zo rood als een kreeft, sukkel. je leeft al jaren boven je stand! Met je veel te dure dineetjes in die veel en veel te brallerige sterrententen.
En dat allemaal om dat meisje te imponeren. Maar dat meisje wil alleen maar met je eten en drinken en verder wil ze niks van je. Ze. moet er zelfs niet aan denken. Nog liever seks met een tot pelikaan omgebouwde pingu´n dan met jou. Ze lacht je vierkant uit. Achter je rug. Met haar vriendinnen. En als jij haar thuis hebt afgezet met je nog steeds niet afbetaalde auto, dan fietst ze daarna naar haar vriendje en met hem heeft ze de wildste nachten. En onderhand vertelt ze welke domme duimzuigverhalen jij allemaal hebt zitten vertellen. Met je zogenaamde zakenreizen en je Hiltonhotels. Begin 'ns met een halve liter in plaats van een liter aftershave, onzekere zak!
'

En zo moet een poenautomaat, ook al heeft hij gelijk, niet tegen me schreeuwen. Dan slaan bij deze kleine de stoppen door. Dan ruk ik hem van zijn muur. Dan vermorzel ik zijn logo. Dan stamp ik zijn plastic lichtbak tot groengele muisjes. Hij moet dat gewoon niet zeggen. Hij mag zeggen dat ik een ordinair saldotekort heb en dat ik daarom geen geld krijg, maar hij moet zich verder niet met mijn privÚleven bemoeien. Dan gaat hij eraan. Dan maakt hij me kwaad en dat moetje niet doen. Je moet me niet kwaad maken!


IRP:   Een klassiek voorbeeld van het verwarren van werkelijkheid, zaken, en emoties. Een andere bekende groep is te vinden bij de computergebruikers, zie een van de vele ge´llustreerde commentaren hiernaast.Naar Psychologische krachten  , Psychologie lijst , Psychologie overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]