WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Psychologische krachten, uiterlijk: Hollywood

31 dec.2008

Er is geen relatie tussen uiterlijk en karakter, bezweren de linkse politiek-correcten. Hollywood verdient zijn geld met uiterlijk, en denkt er heel anders over.
    In Hollywood wordt acteurs getypecast naar mensentype, uitsluitend en alleen op uiterlijk   - het casten van acteurs, dat wil zeggen: het zoeken van het juiste type bij de juiste rol, is een van de belangrijkste factoren voor het potentiële succes van een film. Deze vorm van typecasting koppelt uiterlijk aan karakter, dat wil zeggen: dit is een psychologische koppeling. Daar heeft kennelijk niemand bezwaar tegen. En in de rest van kunst is het niet minder gewoon    .
    Een voorbeeld uit of over Hollywood:


Uit: VARA TV Magazine, nr. 26-2007 Programma-aankondiging: Veronica, 05-07-2007, 20:30, The Hunt for Red October

Zie hierboven

 Goed acteren is een ding, maar veel acteurs lijken hun hele carrière te danken te hebben aan de nulstand van hun gezicht. Harrison Ford, bijvoorbeeld, kijkt altijd van 'maar dat is heel onrechtvaardig! Hier moet ik onmiddellijk wat aan doen!'. Bill Murray, ook een goed voorbeeld: stoïcijnse minachting. Jack Nicholson: vieze grijns.
    En dan Sam Neill. Die, laten we dat vooropstellen, tegenwoordig niet meer zo heel erg vooraan staat bij de verdeling van Hollywoodspekjes - maar dat zou juist ook wel es door die gelaatsuitdrukking kunnen komen. 'Dit is een ernstige situatie', zo is die ongeveer samen te vatten.
   Wat kan je daarmee? Een veelbesproken, semi-legendarische serie op bouwen over een meesterspion, zijn doorbraak, Reilly: The Ace of Spies (1983). Een verontrustende thriller mee kleien als Dead Calm (1989). Het ojee, de dinosaurussen zijn uitgebroken-gevoel mee uitdrukken in Jurassic Park (1993). Maar dan zitje er wel zo'n beetje doorheen qua aansprekende hoofdrollen dan. Want 'dit is een ernstige situatie', da 's meer iets wat een bijrol concludeert. En laat dat nou net het métier van Sam Neill zijn geworden (zie foto). ...


Red.:   Tja, die linkse politiek-correcten, waaronder zo'n beetje de hele sociologie, dat zijn heel praktische mensen ...
    P.S.  Voor een voorbeeld van het type-casten van Bill Murray zie hier  .


Naar Psychologische krachten  , Psychologie lijst  , Psychologie overzicht  , Algemeen overzicht  , of site home  .