De Volkskrant, 03-11-2012, ingezonden brief van Anne Pek, Amsterdam .2011

Arme nouveau pauvre

Ik begon het artikel over de nieuwe armen (Volkskrant Magazine 27 oktober) met een zeker medeleven. Inderdaad, heel vervelend, om boven je veertigste zonder baan of opdrachtgevers te komen zitten.

Maar dat medeleven verdampte al snel. Sascha Meyer kan haar hypotheek niet meer betalen, maar ze heeft de afgelopen decennia wel 'lange vakanties in Vietnam' gehad, en bezit 'de beste keukenapparatuur', een membercard van de Bijenkorf en meerdere paren laarzen. Nu dat alles niet meer gaat, vertelt ze haar kinderen dat we in een schijnwereld leven en dat het leven niet eerlijk is.

Beste Sascha, ik ben ook midden veertig, ook hoogopgeleid, ook werkzaam in de creatieve hoek. Maar ik zat de afgelopen jaren niet weken in Vietnam, kocht nog steeds cash bij de Hema en ik vond één paar laarzen wel genoeg.

Als jij dat ook had gedaan en in ruil daarvoor wat meer van je hypotheek had afbetaald, had je nu een huis gehad dat van jou was. Dus wie leeft er nu in een schijnwereld? Een beetje meer zelfinzicht zou je sieren.IRP: 


Naar Psychologische krachten  , Psychologie lijst , Psychologie overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]