De Volkskrant, 02-08-2011, door Sander Heijne .2010

Knappe koppen (m/v) gezocht

Eindhoven, de 'slimste regio ter wereld' maakt zich zorgen: zijn er nog whizzkids?

Tussentitel: Eindhoven, 'de slimste regio ter wereld', maakt zich zorgen: zijn er nog whizzkids?

De 'slimste regio van de wereld' (Eindhoven) staat te springen om knappe koppen. Met de grootste crisis achter de rug investeren innovatieve bedrijven weer volop in hun onderzoeksafdelingen om ook in de toekomst toonaangevend te blijven. Werkgevers moeten net als voor de crisis weer alles uit de kast trekken om specialistisch geschoold personeel aan zich te binden.

Dit zegt Thijs Manders, directeur van technisch detacheer- en consultancybureau TMC uit Eindhoven. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van het personeel dat slimme bedrijven nog slimmer maakt - vrijwel allemaal academici en gepromoveerden met een exacte achtergrond.

Vooralsnog zegt Manders nog aan de vraag naar hooggeschoolde werknemers te kunnen voldoen, maar het bedrijf moet al wel over de grens kijken om alle techneuten die de regio Eindhoven nodig heeft te vinden.

'Ons voordeel is dat het in Zuid-Europese landen nog beduidend minder goed gaat. Maar in Nederland zijn werknemers ook altijd op zoek naar een betere of aantrekkelijkere baan. Tijdens de crisis durfde bijna geen werknemer het aan van baan te wisselen, nu zien we de arbeidsmobiliteit weer snel toenemen.'

De tekorten van hooggeschoold personeel stemmen optimistisch over de ontwikkeling van de economie. Een stijgende vraag naar uitzendkrachten geldt traditioneel als voorbode voor economische voorspoed. TMC vervult die uitzendfunctie voor hoogopgeleide techneuten en zag de omzet in het eerste half jaar van 2011 met 36,4 procent toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook chipfabrikant ASML en onderzoeksbureau TNO merken dat het in de regio Eindhoven steeds moeilijker wordt om aan specialistisch geschoold personeel te komen. 'Wij zijn eind 2009 voor het eerst na de crisis weer actief personeel gaan werven', zegt Jojanneke Strijbos van ASML. 'Het bulk van de vacatures hebben we wel ingevuld. Bij de vacatures die we nu nog hebben gaat het echt om heel specialistische functies. Die mensen zijn lastiger te vinden.'

Net als TMC kijken ook ASML en TNO over de grens om specifieke vacatures te vervullen. 'Wij halen 20 procent van onze nieuwe medewerkers uit het buitenland en dat wordt de komende jaren alleen maar meer', zegt Rien Paulus, personeelsmanager van de afdeling technical sciences van TNO.

'Wij hebben vooral veel Spanjaarden en Italianen in dienst. Ik kan mij voorstellen dat er in de nabije toekomst ook meer Griekse techneuten bereid zijn naar Nederland te komen.'

ASML werft actief afgestudeerden in de Vlaamse regio Leuven. 'Daarnaast maken wij soms gebruik van headhunters op buitenlandse arbeidsmarkten die wij zelf niet goed kennen', aldus Strijbos. ASML werft in het buitenland alleen personeel dat ze in Nederland niet kunnen vinden, bijvoorbeeld omdat een specialistische opleiding in Groot-BrittanniŽ of de Verenigde Staten het beste aansluit bij een functieomschrijving.

Sexy werkgever

In de slag om de hooggeschoolde techneuten deinzen werkgevers er niet voor terug om het personeel van de concurrentie tot een overstap te verleiden. Manders zegt duidelijk te merken dat er door buitenstaanders aan zijn personeel wordt getrokken. Paulus vermoedt dat het voor de medewerkers van TNO evengoed geldt. 'Ik zie dat medewerkers die vertrekken bij interessante bedrijven gaan werken.' Zelf zijn de genoemde werkgevers er trouwens ook niet vies van om medewerkers van de concurrentie te polsen voor een overstap.

Alledrie de werkgevers sporen op sociale media naar potentiŽle medewerkers. Personeel wordt gevraagd in het eigen netwerk uit te kijken naar kandidaten die een verrijking kunnen zijn voor het bedrijf. Headhunters die op pad worden gestuurd, zullen in de regel toch ook vooral werknemers los proberen te weken bij hun huidige werkgevers.

'Het is nu aan de technische bedrijven om te zorgen dat ze zelf een sexy- werkgever worden voor techneuten', zegt Manders, die een verleden heeft als recruiter. 'Zowel om nieuw personeel te vinden als om personeel te behouden.'

 

IRP:   Meeste zijn beta's


Naar Wetenschap lijst , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of naar site home .

[an error occurred while processing this directive]