De Volkskrant, 16-06-2011, van verslaggeefster Carien ten Have .2010

Jongere vindt zichzelf al gauw behoorlijk goed

Jongeren van tegenwoordig zijn zelfstandiger en individualistischer dan hun leeftijdgenoten tien jaar geleden waren. Ze stellen hogere eisen aan werkgevers, willen gehoord worden en zijn meer op zichzelf gericht. Dat blijkt uit het boek De grenzeloze generatie en de onstuitbare opmars van de B.V. IK van onderzoeksbureau Motivaction, dat deze week verscheen.
    Deze houding van jongeren is goed te merken tijdens hun zoektocht naar een baan. Ondanks gebrek aan ervaring zijn jongeren die tussen 1986 en 1995 zijn geboren, zelfverzekerd over hun positie of kansen op de arbeidsmarkt.

Bijna 70 procent van hen beschouwt zichzelf als een 'heel bijzonder persoon'. Onder oudere generaties is dat bij nog geen 50 procent het geval. Een groot deel van de jongeren dicht zichzelf nu al goede leiderschapskwaliteiten toe. Ze willen zich onderscheiden, origineel zijn en staan graag in de spotlights.

Jongeren van nu worden opgevoed en opgeleid met een sterke nadruk op hun individuele identiteit', zegt Martijn Lampert van Motivaction. Voor het onderzoek nam hij samen met Frits Spangenberg sinds 1997 jaarlijks steekproeven onder 1.250 Nederlanders. 'Ze leren van hun ouders om autonoom te zijn en vooral goed voor zichzelf op te komen. Bovendien komen de jongeren uit een onderhandelingscultuur en zijn ze gewend om te discussiŰren over hun wensen en eisen.'

Veranderen van baan

Als een werkomgeving niet voldoet aan de wensen van de jongeren, veranderen ze net zo makkelijk weer van baan, zo blijkt uit het onderzoek. Dat kan omdat er vandaag de dag een grote keur is aan beroepen en opleidingen. Waar vroeger de flexibiliteit ontbrak om te veranderen en een vaste aanstelling er een voor het leven was, kan een verkoper zich nu redelijk gemakkelijk ontwikkelen tot trainer of consultant.

'Werken is voor de huidige jongeren een onderdeel van hun identiteit', aldus Lampert. 'Hun werk moet zoveel mogelijk passen bij wie zij vinden dat ze zijn, of willen worden. Veel jongeren zijn van mening dat het werk en de werkgever zich aan hen dient aan te passen - niet andersom - , en als dat toch moet, kijken ze wel weer verder.'

Daarbij is het werk voor de jongeren van nu meer een noodzaak om in dagelijkse levensbehoeften te voorzien dan een roeping. Het hebben van voldoende vrije tijd vinden ze minstens zo belangrijk. Dat geldt ook voor hun persoonlijke ontwikkeling en de tijd voor het gezin.

De houding van jongeren van nu wekt bij werkgevers soms irritatie op. Ze vinden hen verwend en ongeduldig. Ook vinden werkgevers dat jongeren geen respect hebben voor gezag en niet goed kunnen omgaan met tegenslag.

Toch hebben ze de jongeren nodig om de verwachte krapte op de arbeidsmarkt op te vullen, zeker nu de babyboomgeneratie met pensioen gaat. 'Je ziet nu al tekorten in de metaalindustrie, in de techniek, de zorg en het onderwijs. Die tekorten zullen alleen nog maar groeien. We moeten alle jongeren dus optimaal inzetten', zegt Lampert.

Spangenberg: 'Werkgevers moeten duidelijk zijn in wat ze van de jongeren verwachten. Zeg expliciet wat de lunchtijden zijn, hoe laat ze moeten beginnen. En gooi ze in het diepe, zodat ze zelfstandig kunnen werken en tegen hun eigen grenzen aanlopen.'


Tussenstuk:
Graag vrijheid Ún sturing

Ondanks de hoge mate van zelfstandigheid en zelfverzekerdheid zeggen jongeren in toenemende mate behoefte te hebben aan sturing en gezag. Dat lijkt tegenstrijdig. Een meerderheid van de jongeren (73 procent) vindt het belangrijk om zelf de werktijd te kunnen indelen. Tegelijkertijd heeft ruim 40 procent van de jongeren behoefte aan 'iemand die zegt wat ik moet doen'.

'Veel jongeren zien zichzelf vooral als consument', zegt onderzoeker Frits Spangenberg. 'Als ze bij een bedrijf binnenkomen vragen ze welke baan of stage ze kunnen krijgen. Ze zijn zo gewend dat hun alles wordt aangeboden en dat ze kunnen kiezen, dat ze een hunkering voelen naar enige sturing en levenswijsheid als ze iets zelfstandig moeten doen.'


Naar Wetenschap lijst , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of naar site home .

[an error occurred while processing this directive]