De Volkskrant, 10-11-2012, van verslaggever Sammy van Lieshout .2010

Staalparadijs voor techniekmeiden

De industrie kampt met een groeiend tekort aan technici. Tata Steel hoopt het tij te keren door vooral ook meisjes enthousiast te maken voor techniek.


Alsof het niks is bestuurt Amber Nijdam (15) een machine van 5 bij 20 meter in het onderzoekscentrum van Tata Steel. 'Het is wel massaal allemaal', is haar reactie nadat ze met het reusachtige apparaat een ijzeren vorm van slechts 60 centimeter heeft gemaakt. De Eindhovense won een 'Stagedag van je leven' en loopt één dag mee op het terrein in Velsen.

Van jongs af heeft ze een voorliefde voor techniek, wat bijzonder is. Omdat ze een meisje is, maar vooral vanwege het tekort aan technici in Nederland.

Amber veroverde de stageplaats met de motivatiebrief die ze schreef aan Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. 'Daaruit blijkt hoeveel passie ze voor techniek heeft', zegt directeur Dook den Boer van Tata Steel, die haar brief persoonlijk uitkoos. Het minste of geringste dat gerelateerd is aan techniek vindt ze interessant. Den Boer betreurt het dat hij er alleen 's middags bij kan zijn. 'Het liefst geef ik over alles zelf tekst en uitleg aan iedereen die het maar horen wil.'

De Eindhovense is een van de weinige meiden op het Christiaan Huygens College die kozen voor een technisch profiel. Veel van haar leeftijdgenotes kiezen voor toegankelijkere profielen als Economie en Maatschappij of Natuur en Gezondheid. In de ogen van Den Boer is de keuze op die leeftijd de basis van het tekort aan vrouwen in de techniek. 'Als je jong bent, kies je wat dan leuk klinkt. Ik ken niemand die op die leeftijd zegt: ik word analist. Het is net als in de techniek: het is te abstract om te weten wat je kiest. Dat moet veranderen', zegt Den Boer.

Hij vindt dat bedrijven het voortouw moeten nemen. Zo weerspiegelt Tata Steel volgens hem de maatschappij, en er is genoeg ruimte om dat te laten zien. Amber beaamt dit: 'Het is echt bizar dat ze hier een eigen benzinepomp, station, school en brandweer hebben. Ik dacht dat het een standaardfabriek zou zijn, maar het is zo veel groter', zegt ze tijdens een rondrit van een half uur.

Met negenduizend werknemers op een terrein zo groot als Bussum is de verdeling tussen mannen en vrouwen snel zichtbaar. Op kantoor werken bijna alleen maar vrouwen, terwijl mannen vooral op de technische en wetenschappelijke werkvloer te vinden zijn. Dat komt niet alleen door gemaakte keuzes op school, maar ook door onhandigheid van de voormalige Koninklijke Hoogovens zelf. Zo voorzag het bedrijf pas in de jaren tachtig in gescheiden toiletten en kleedruimten en douchehokjes in plaats van zalen. Sindsdien werken er elk jaar meer vrouwen bij het staalbedrijf.

Tekort
Toch is Den Boer niet gerust op de toekomst, gezien het verwachte tekort aan technici in 2016 waarmee het ministerie van Economische Zaken onlangs kwam: 155 duizend zou het tegen die tijd belopen. Uit onderzoek van het technisch opleidingsinstituut ROVC blijkt dat de uitstroom van technici die met pensioen gaan niet kan worden opgevangen doordat 45 procent van de industrie al kampt met te weinig instromende schoolverlaters.

Den Boer legt uit dat de samenwerking tussen Tata Steel en scholen een stap is om het tekort terug te dringen. 'We kunnen laten zien dat dit een paradijs is om te werken. Regelmatig komen hier leerkrachten langs. Ik merk dat zij vaak niet eens weten wat wij maken, laat staan dat ze leerlingen kunnen informeren.'

Ook Amber wist alleen globaal wat Tata Steel was, maar na afloop is ze onder de indruk. 'Een topdag.' Desondanks is de kans klein dat ze hier gaat werken. 'Dat zit niet in de planning. Na de middelbare school ga ik bij het bedrijf van mijn oom werken, het Australische Drillstar Engineering. Dat is een internationaal bedrijf dat grondboren en -machines voor de bouw ontwikkelt.'

Zo komt Amber Mijdam waarschijnlijk in de techniek terecht, maar zal Dook den Boer op zoek moeten naar ander talent voor de toekomst.


Naar Wetenschap lijst , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of naar site home .

[an error occurred while processing this directive]