De Volkskrant, 01-09-2010, ingezonden brief van Andree de Miranda (Zeist) 1 sep.2010

De bomen en het bos

In de discussie over de opwarming van ons klimaat gaat het de laatste tijd alleen nog over de fouten in het IPCC-rapport (Ten Eerste, 31 augustus). Het is als de bomen en het bos: er blijken in het bos een paar foute bomen te staan, illegaal geplant door onverlaten. De sceptici roepen meteen: zie je wel, er is helemaal geen bos! Deze bomen zijn met opzet geplant om ons te belazeren.

En als dat al zo is, maakt dat het woud daarachter minder donker en dreigend? Interessant is het voorbeeld dat de krant geeft van zo’n ‘foute’ boom: Nederland liep minder overstromingsrisico dan officieel in de stukken stond. Nee, Nederland loopt nog steeds het overstromingsrisico dat in het rapport staat (55 procent van Nederland), hoewel dat niet allemaal onder de zeespiegel ligt, zoals het rapport abusievelijk beweert.

De Dinkel heeft ons deze week de relevantie van het in het rapport genoemde getal laten zien. Losser ligt meters boven NAP en werd toch bedreigd door het wassende water. Hoezo, fout in het rapport? En hoewel de oorzaak van de overstroming van de Dinkel natuurlijk niet ligt in de opwarming van de aarde, zou ik er als inwoner van Losser aan wennen, dat dit steeds vaker gaat gebeuren. Dat voorspellen namelijk de klimaatmodellen uit dat donkere woud.

 

Naar Alfa denken, anti-bčta, IPCC  , Alfa denken, anti-bčta , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]