De Volkskrant, 21-11-2012, ingezonden brief van Wim Everwijn
7 jul.2011

Brief van de dag

'Dna-match is niet de ultieme oplossing'


Op de dader na hoopt natuurlijk iedereen dat met de dna-match de zaak-Vaatstra nu eindelijk is opgelost. Nu op basis van dit succes de verlangens voor een nationale dnadatabank weer de kop opsteken, verzoek ik hierbij de voorstanders van zo'n databank om de film The Crush uit 1993 eens te gaan bekijken, waarin een meisje van 14 hopeloos verliefd wordt op een journalist van 28 jaar die bij haar ouders inwoont, althans in een appartement boven de garage.

De journalist moet echter niets hebben van haar avances en heeft daarbij ook nog eens een vaste vriendin. Maar het meisje zint op wraak en wanneer de vriendin een nacht bij haar vriend is geweest sluipt zij het appartement binnen en vist het gebruikte condoom uit de vuilnisemmer.

Vervolgens brengt zij het sperma uit het condoom in en geeft ze zichzelf ook nog een paar blauwe ogen en kneuzingen. Hevig 'geëmotioneerd' belt zij de politie en doet aangifte van verkrachting. Bij inwendig onderzoek en dna-match in het ziekenhuis blijkt dan al snel wie de 'dader' is. Het behoeft weinig nader betoog dat je bij een confrontatie met zo'n bewijs van goeden huize moet komen om je onschuld te kunnen aantonen. Na het zien van deze aangrijpende film begrijpen de voorstanders, naar ik hoop, dat een enkele dna-match als dé ultieme oplossing van misdrijven allesbehalve zaligmakend is en iedereen te verplichten tot het afstaan van materiaal voor grootschalige opslag in een dna-databank al helemaal niet.

 

Red.:   met grote foto

Naar PC club, Malou van Hintum , PC club , Politiek lijst , Media lijst , Politiek & Media overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]