De Volkskrant, 19-12-2016, ingezonden brief van Laura van Vliet, Nieuw-Vennep 2010

Wat ontbrak in 2016

In 2016 zijn er vier Syrische families in mijn straat komen wonen. Dat gaat redelijk goed. Mijn buurman, hardwerkende Nederlander, brengt ze een kerstbrood, helpt met informatie en draait een lampje in voor ze.

Ondertussen weet hij dat zijn kleindochter, die nog bij haar ouders inwoont, nu een jaar langer op de wachtlijst moet staan om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Hij zegt dat hij bij de verkiezingen voor het eerst op de PVV zal gaan stemmen.

Er zijn 50.000 vluchtelingen naar Nederland gekomen die weer in de arbeiderswijken zijn gehuisvest. Het ontbrak in 2016 aan een sociaal verhaal door de politiek.

Dit is wat ontbrak: 'Wij gaan meer sociale huurwoningen bouwen zodat er voldoende woonruimte is voor iedereen, wij gaan stageplaatsen en startersbanen creren zodat jongeren met hun loopbaan kunnen beginnen, wij gaan onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken, tevens willen we de hardwerkende Nederlanders (van welke achtergrond dan ook) hartelijk bedanken voor het in hun wijken opnemen van de vluchtelingen.'
Web:
Het ontbrak in 2016 aan een sociaal verhaal door de politiek
TT:
Een jaar later is inderdaad niets veranderd. (...) In Amsterdam lieten we dit niet gebeuren.
De oproep van de SER is helder. Het huidige beleid werkt nietRed.: 


Naar Onderwijsbeleid, lijst , Rijnlands beleid , Rijnlands beleid, overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]