Volkskrant.nl,  9 november 2016, 13:32 uitleg of detail 2010

'Nederlaag ging niet over gender'

Tussentitel: De nederlaag van Hillary Clinton ging niet over gender
— Feministe Naomi Wolf, ceo van het bedrijf Daily Clout


De prominente Amerikaanse feministe Naomi Wolf, CEO van het bedrijf Daily Clout, zegt (vanuit New York) tegen De Volkskrant:

'De nederlaag van Hillary Clinton ging niet over gender. Ik denk dat de Amerikanen moe zijn van de globalisering die de middenklasse uitrookt en waarin een kleine mondiale elite de beslissingen neemt. Ook de verzwakking van de natiestaat, waar de globalisering belang bij heeft, heeft een averechts effect. Burgers hier in de Verenigde Staten, in Engeland en grote delen van Europa willen hun natiestaat terug en zijn moe van wat commentatoren 'krankzinnige oorlogen' noemen.

'Clinton mag een vrouw zijn, maar veel Amerikanen zagen haar als een globalist, een havik en het eigendom van Goldman Sachs - dus niet degene die een beweging tegen globalisering in gang zou zetten. Volgens mij gingen de verkiezingen vooral hierover en is dit hét thema van deze tijd.

'Wereldwijd, ook hier in Amerika, wijzen burgers het door de globalisering veroorzaakte einde van de natiestaat af, een staat die over zichzelf beschikt en zijn eigen grenzen bepaalt.'
Red.:  Wat hebben ze gemeen: het zijn negers en Joden
 

Naar Onderwijsbeleid, lijst , Rijnlands beleid , Rijnlands beleid, overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]