De Volkskrant, 22-03-2017, ingezonden brief van Cees Zwinkels, Voorburg 2010

Onbereikbaar

Een voortreffelijk heldere zin in de prima column van Arthur van Amerongen: 'Erdogans onderknuppels zijn gevaarlijke splijtzwammen.' En helaas, zij zijn met velen, van ministers tot zogenaamde diplomaten die zich alles behalve diplomatiek gedragen.

De situatie in sommige wijken van de grotere Nederlandse steden is al zo lelijk vergroeid dat het de vraag is of hierop door overheid en maatschappij nog een passend antwoord kan worden gevonden.

Arjen Lubach legde het afgelopen zondag duidelijk uit aan de hand van de lange arm van Erdogan. De Turkse Nederlanders om wie het gaat laten zich via Turkije opjutten en sluiten zich af voor alle (Nederlandse) informatie die enige nuance bevat. Zij zijn voor 'ons' vrijwel onbereikbaar.

Je zou ze de zwartomlijnde waarschuwingen willen meegeven zoals die gebruikt worden in antirookcampagnes: 'Luisteren naar Erdogan zal uw geestelijke gezondheid ernstige schade toebrengen.'

Het zal waarschijnlijk nog minder helpen dan bij het weerhouden van de rookverslaafden. De splijtzwammen hebben Nederland stevig in hun greep.


Web:
Waarschuwen Turkse Nederlanders werkt toch nietRed.: 

Naar Onderwijsbeleid, lijst , Rijnlands beleid , Rijnlands beleid, overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]