Telegraaf.nl, 21-12-2014.
.2011

'Zij pakken een van ons, wij pakken twee van hen'

Schutter kondigde executie agenten aan

 
BrinsleyDe man die zaterdag in New York twee agenten doodde, de 28-jarige Ismaaiyl Brinsley, kondigde op Instagram aan wraak te zullen nemen voor de dood van de Amerikaanse tieners Eric Garner en Michael Brown. Hoewel de politie in Brooklyn op de hoogte was van Brinsleys plannen, hadden de twee agenten geen schijn van kans.

Brinsley liep met een semi-automatisch wapen op de politiewagen van agenten Wenjan Liu (32) en Rafael Ramos (40) af en schoot de twee van dichtbij door hun hoofd. Amerikaanse media spreken van een koelbloedige executie. Na de moord sloeg Brinsley de hand aan zichzelf op een druk metrostation.

Slechts uren voor de dubbele moord schreef Brinsley op Instagram: ''Voor een van ons pakken we er twee van hen. Laten we die varkens onder een laken stoppen.'' Bij die woorden plaatste hij een foto van een wapen.

Brinsley schoot eerder zaterdag zijn vriendin neer. Die raakte daarbij ernstig gewond. Dat gebeurde in Baltimore County, in de staat Maryland.

In de wijk waar de schietpartij plaatsvond wordt al weken gedemonstreerd tegen buitensporig politiegeweld. Aanleiding was het jurybesluit om een blanke agent in New York niet te vervolgen voor de fatale arrestatie van de donkere Eric Garner.


 

IRP:  
 


Naar PC club, Middendorp , PC club , Politiek lijst , Media lijst , Politiek & Media overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]