WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Culturele gelijkheid: creolen, personen

feb.2016

Barryl Biekman - uit Volkskrant, absurditeitewn

    Een kleinigheidje, maar dan wel weer grappig. Wat is het omkeeerde van politieke-corectheid? De Volkskrant gaat het antwoord geven in een speciale rubriek gewijd aan "omgekeerden":


Uit: De Volkskrant, 02-04-2016, door Wietse Pottjewijd

De andere kant

In De andere kant wordt wekelijks een actuele kwestie ondersteboven gehouden of binnenstebuiten gekeerd


Slaven zijn tot slaaf gemaakten


Red.:   Zoals gezegd: een speciale rubriek gewijd aan "de andere kant". Met in dit geval aan "de ene kant":

  De ene kant | Een Australische universiteit wil de koloniale geschiedenis herschrijven. 'Ontdekken' wordt 'binnenvallen'.

Oftewel: standaard Angelsaksische politieke-correcte waanzin. Wat is nu "de andere kant"? (voor goede voorspellingen geen beloning):
  De andere kant | Welke termen uit de Nederlandse geschiedenis kunnen echt niet meer?

De andere kant van Angelsaksische politieke-correctheid is Nederlandse politieke-correctheid.
    Serieus.
    Kijk maar (download desnoods de afbeelding):

Het is in woorden precies als het beroemde schilderij van Magritte:

De Volkskrant ... Voor uw dagelijkse portie absurditeiten. "Het omgekeerde van politieke-correctheid is politieke-correctheid", "Islam is Vrede, "Imperium is democratie", "Neoliberalisme is rechtvaardigheid"", "Arnon Grunberg is een mens". "De Volkskrant is een kwaliteitskrant". Kies zelf uw volgorde.
    Oh, de inhoud nog even:
  Politionele acties
Het is de Nederlandse benaming voor twee grootschalige militaire acties die het Nederlandse leger uitvoerde in het dekolonisatieconflict met Indonesië in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. 'De term is bedacht om het maar geen oorlog te noemen', zegt bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale cultuurgeschiedenis Remco Raben.

Geen hond heeft de oorlog in Indo neieë een "poliitonele actie" genomd, de laatste dertig jaar. Bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale cultuurgeschiedenis Remco Raben gaat naar de in oprichting zijnde lijst "academische Nederlandhaters".
  Halfbloed
De Dikke Van Dale definieert een halfbloed als een 'afstammeling van een blanke en een niet-blanke', maar waar komt het benoemen van niet-blanken toch vandaan? Gert Oostindie vindt het een vreemde gewoonte. ...

Geen hond heeft de term "halfbloed" gebruikt, de laatste vijftig jaar. Hoogleraar geschiedenis Gert Oostindie naar de in oprichting zijnde lijst "academische Nederlandhaters".
  Witte Westen
Oké, dat is niet echt een term. Maar dat zou het net zo goed kunnen zijn. Remco Raben vindt dat het beeld dat we hebben van de geschiedenis te veel gefocust is op het Westen, daarom moeten de geschiedenis en het onderwijs volgens hem worden herzien. 'Mijn kinderen leren traditionele geschiedenis vanuit westers perspectief alsof het Westen het beste is. ...'

Een leugen. Er wordt leseggeven gezien vanuit het land waar men zit. Overal ter werld de standaard.
   'Door migratie komen er steeds meer Nederlanders die hun oorsprong ergens anders hebben. We moeten onszelf dwingen heel goed te zien over wie de geschiedenis gaat en voor wie die is. ...

Back to the Future via 2007 naar de jaren 1980: in 2007 leerde prominent hoogleraar geschiedenis en WRR-lid Maria Grever ons dat we Surinaamse negers les moesten geven in de geschiedenis van Turkse en Arabische slavenhalers uitleg of detail .  Verder terug naar de jaren 1980 was daar de absurditeit van het OETC: onderwijs in eigen taal en cultuur. Hetgeen nu dus opnieuw opgegraven wordt.
   '...Ik denk dat veel migranten moeite hebben met het eenzijdige historische beeld van Nederland als vredelievend democratisch land.'

Als ze daar moeite mee hebben, is daar een prima oplossing voor: "ROT OP NAAR JE EIGEN LAND!!!
   Slaaf
Barryl Biekman bezigt het woord 'slaaf' niet. De voorzitter van het Landelijk Platform Slavernijverleden gebruikt in plaats daarvan de woorden 'tot slaaf gemaakten'.

De Volkskrant-journalist gaat voor advies over dit soort zaken naar sneu-negerin uitleg of detail Barryl Biekman, prominent lid van de "Ik ben zwart dus ik haat Nederland"-brigade, in de publiciteit aangevoerd door Zwarte Pietbestrijder Quinsy Halve-Gario met op de achtergrond "Nederlanders zijn institutioneel racistisch" Philomena Essed en Gloria Wekker.


Kno´ledge Cesare: filmpje als bewijs van verzet bij arrestatie (tijdens Sinterklaas-demo). Zijn naam
John Leerdam: snoeverij
Sylvana Simons: VIVA, zwartjes
Quinsy Gario: Zwarte PietNaar Cultuur, gelijkheid  , Westerse organisatie  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home  .