WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Culturele gelijkheid, creolen: plunderen, beelden

27 jul.2015

Naar aanleiding van het groeiend aantal klachten, schrijvende 2015, van creolen over racisme gericht aan Nederlanders of blanken uitleg of detail , gepaard gaande met onbewezen verhalen over incidenten, hier bewijzen in beelden over één van de onhebbelijkheden van creolen: de neiging tot plunderen.

Eerst het wereldwijde beeld, met behulp van het simpele gereedschap van de google zoekfunctie - gedaan op de internationalere term "looting":

Het menselijke kleurbeeld: bijna helemaal zwart.

Wat specifieke voorbeelden.

Londen


Een uitgebreide reportagen vanuit Londen 2011 (asiantown.net, submitted by Anonymous on Tuesday, August 09, 2011 2:52:00 AM - Source: dailymail.co.uk uitleg of detail ).


Eerst wat algemene straatbeelden:


Attackgroup youths kick the door sports store Hackney
group youthsone carrying stolen television walks past shop Hackney
Mindlessgroup youths attacks helpless photographer Brimingham the violence spread north last night
riots london


Specifiek de winkel van Blue Inc:De winkel van Blue Inc wordt geopend.
De winkel van Blue Inc is geopend.

Plunderen


De klanten van Blue Inc aan het winkelen.


Uit 2016, in een willekeurige McDonalds ergens in Londen (via GeenStijl, 22-07-2016 uitleg of detail ):

 
 
 
 Amerika


In navolging van de beelden uit Londen 2011 vonde de creolen in Amerika dat ze ook wel wat wilden (schermafdruk uit deze reportage uitleg of detail ):En deze andere reportage uitleg of detail :En ze hebben er lol in:Opvallend: de opmerking van de reporter in de laatste video over de achteloosheid waarmee het allemaal gebeurt.

Opmerkelijk: geen van de Amerikanse creoolse winkelaars ziet er armoedig of ondervoed uit. Eerder welvoldaan en welgekleed.

Opmerkelijk: ze kwamen niet in hun eentje, maar in groepen tegelijk - uit de eerste reportage:

Een zelfs zichtbaar eender gekleed groepje - kennelijk op pad na afspraken al dan niet per (mobiele) telefoon. Zoals ook al zit in de Amerikaanse omschrijving: flash mob of flash rob.

Opmerkelijk: geen van de reportages maakt melding van het "schop in je gezicht"-feit dat alle, ALLE, daders zwarten zijn.

Bij de Black-Lives-Matter rellen:

Zie de extase op de neger-smoelen ...


Bij YouTube beschikbaar: een vloed van soortgelijke beelden.


Nederland


Een Nederlandse creool is het niet eens is met de blanke prijs van een speelgoedautootje:Hier een close up van de creoolse winkelaar:Opmerkelijk: de overeenkomstige lichaamshoudingen en bijbehorende motoriek in de diverse beelden. Over alle landsgrenzen heen.

Conclusie: dit is een aan etnie gebonden kwestie.

Zo, nog wat aanullingen naar aanleidngen van actue;le, datr wil zeggen: latere dan het voorgaande, geburtenissen. Eerst eentje die formeel "Nederlands" is: het eiland St. Maarten, grotendeels zwart. Aanleiding:  de vernielingen aangericht door de orkaan Irma, begin september 2017 (telegraaf.nl, 08-09-2017 uitleg of detail ):

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let op de smaenmstelling an de groepen: niet alleen jonge(re) jongens - het is man, vrowu én kind. Let op hoe moeder en kind gezmaleijk de buit naar de auto sjouwen.
    Oh, en dat voorbehoud aangaande de echtheid is volstrekt overbodig: het commentaar van de filmers in de auto heeft een onnmiskenbaar Nederlands-koloniaal accent.

Maar de orkaan trok verder. Richting Amerika. Hier zijn de beelden van de "verwoestingen" aldaar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En zie ook hier de samenstelling: van alle genders en leeftijdsgroepen. Oh nee: geen bejaarden. En let ook weer op  typische "plunderloopje" ...

Ja ja, die orkaan verwoest heel wat ... Reputaties ...


Naar Cultuur, gelijkheid  , Westerse organisatie  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home  .