De Volkskrant, 30-09-2015, door Haro Kraak
.2011

The Daily Show

Trevor Noah moet leren bijten
Hij kon niet stoppen met lachen. Tijdens zijn vuurdoop als presentator van The Daily Show bleef de glimlach van Trevor Noah (31) constant in de plooi. Of het de zenuwen waren valt te bezien, maar zeker is dat Noah in dit opzicht afwijkt van zijn voorganger: Jon Stewart tierde, schreeuwde en huilde zestien jaar lang meer dan hij lachte.

The day after bleken de Amerikaanse critici overwegend positief over het debuut van de Zuid-Afrikaanse Noah. 'The Daily Show is terug, met de essentiële humor en oneerbiedigheid nog intact', schreef The Washington Post.

Hij zou zich niet méér op zijn gemak kunnen voelen op tv, schrijven Slate en vakblad Variety. Noah zelf toonde zich vastbesloten: 'Bedankt dat u weer op ons inschakelt terwijl wij de oorlog tegen bullshit voortzetten.'

Maar juist de onveranderde koers leidde tot wat kanttekeningen. 'Hij deed bijna een Stewart-imitatie', vond Slate.


Wel typisch voor Noah waren de vele grappen over ras en afkomst. In het item over water op Mars introduceerde Noah een nieuwe (zwarte) correspondent, Roy Wood jr. Maakt deze ontdekking wonen op Mars mogelijk? 'Voor wie? Mensen zoals jij en ik? Wij kunnen niet eens een taxi krijgen, laat staan een ruimteschip.'

De voornaamste kritiek op Noah was dat het al met al wat braaf was, bijvoorbeeld tijdens het wat complimenteuze interview met comedian Kevin Hart. Deadline: 'De avond was niet aanstootgevend en soms wat vlak. Those teeth need more bite.'Web:
TT:
De avond was niet aanstootgevend en soms wat vlak. Those teeth need more bite
— Deadline | Hollywood Entertainment Breaking News
 

IRP:   anti-blanke grappen over ras en afkomst
 


Naar PC club, Middendorp , PC club , Politiek lijst , Media lijst , Politiek & Media overzicht , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]