WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Cultuur, gelijkheid, joods: anticommunisme

.2012

Het schrijven van het hoofdartikel over de joodse cultuur was nog niet geheel voltooid  ,


Uit: \politiek\leugens\diversen_buitenlands

    Een moment lijkt het dat Koude-Oorlogfetisjist Paul Brill bij zinnen is gekomen:


Uit: De Volkskrant, 29-06-2013, column door Paul Brill

Van klokkenluider tot schaakstuk

Wat bezielt de regering-Obama toch om zoveel misbaar te maken over het feit dat eerst China en vervolgens Rusland geen gehoor heeft gegeven aan het Amerikaanse verzoek om uitlevering van Edward Snowden? Zou de Chinese regering hem willens en wetens uit Hongkong hebben laten vertrekken, dan zou dat 'zeer verontrustend' zijn, zei minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. En hij waarschuwde voor ernstige schade aan de Amerikaans-Russische betrekkingen als Moskou een zelfde gedragslijn zou volgen.    ...
    Voor de wereld van de spionage gaat bij uitstek het spreekwoord op: wie kaatst, kan de bal verwachten. Laten we voor de aardigheid de zaak even omdraaien. Wat zou Washington doen als een Chinese of Russische Snowden met evenveel tamtam een heenkomen zou zoeken naar de Verenigde Staten? Toegegeven: de kans daarop is gering, want een autocratisch regime weet gevoelige informatie altijd beter te vergrendelen dan een democratie en deinst er ook niet voor terug om een uitgeweken geheim agent op gruwelijke wijze te liquideren, zoals gebeurde met Alexander Litvinenko in Londen. Maar ondenkbaar is de komst van zo'n Chinese of Russische klokkenluider niet, en dan zou de Amerikaanse regering hem toch ook niet linea recta op het vliegtuig naar Peking of Moskou zetten - zo niet uit bezorgdheid over wat hem daar boven het hoofd hangt, dan toch in elk geval vanwege de interessante informatie die hij allicht te bieden heeft.   ...


Red.:   Zou het dan dus toch mogelijk zijn om van de Koude-oorlogziekte te genezen? Deze redactie had altijd gedacht van niet. En ook dit keer duurde het maar heel even:

  Een Koude Oorlogsscenario? Jazeker, en we kunnen maar beter onder ogen zien dat, ook al is de Oost-Westverhouding over het geheel genomen drastisch gewijzigd, sommige Koude Oorlogsreflexen een taai leven leiden in Moskou. ... Bij voortduring kiest Rusland positie tegenover het Westen (Syrië, Iran) ... Soms spelen binnenlandse motieven een rol - zoals de vrees voor verbreiding van het moslim-fundamentalisme in het geval van Syrië ...

Een volstrekte omkering van de gang van zaken. Er was in Syrië een regering onder leiding van de Baath-partij, op het relevante moment geleid door president Bashar al Assad. Die regering onderhield goede betrekkingen met Rusland. Toen ontstond er een opstand onder de soennitische bevolking, meer extremistische molsims al snel herkenbaar als baardmannen, die de macht wilden. In dat conflict hoefde Rusland geen partij te kiezen - ze hadden al een partij. Wie partij moest kiezen, was het westen, lees: Amerika. Dat koos, tegen alle rationaliteit in, voor de baardmannen. Dat was tegen alle rationaliteit, gezien de slechte ervaringen met die keuze voor braadmannen in Afghanistan, en deels ook Irak. Bij de keuze van Amerika voor de baardmannen is er maar één "ratio" te verzinnen: de andere partij wordt gesteund door Rusland.
    En de ziekte is bij iedereen even ongeneselijk:
  'We hebben wederom te maken met een Russische regering die de wereld vanuit een zwart-witperspectief ziet: wat slecht is voor ons, is goed voor hen, en vice versa', schreef columniste Anne Applebaum deze week in The Washington Post.

David Brooks en Thomas Friedman hebben we er nog niet over gehoord ...


Uit: sociologische_krachten_communisme_term

    De trend van homohaat volgt vrijwel exact het gemiddelde patroon van al dit soort sociologische factoren: veruit het best in het westen, slechter naar het oosten toe, en dramatisch veel slechter zodra je richting het zuiden gaat en enigszins vordert . Daar bevindt zich ongeveer 80 tot 90 procent van de wereld, waar afkeer van homo's gepaard gaat met mishandeling (de Arabische wereld) en moord (Afrika) uitleg of detail . Dus waar zeur je over, als je anticommunistische propagandist bent:


Uit: De Volkskrant, 30-12-2013, door Anna van den Breemer

'Boycot pas echt als sporters thuisblijven'

Twistgesprek Sporters zijn vaak hoogopgeleid en hebben overal een mening over. Maar als het écht ergens over gaat, laten ze het afweten. Dat zegt cabaretier Erik van Muiswinkel in een twistgesprek met Volkskrant-redacteur Anna van den Breemer.


U riep eind 2007 de Nederlandse atleten op om niet naar de Olympische Spelen in China te gaan. Hetzelfde geldt voor het mensenrechtenschendende Rusland?
'Een boycot is pas een boycot als de sporters zelf thuisblijven. ...

U vindt dat de sportwereld zijn publieke taak aan het verzaken is?
'De sportwereld wil overal over meepraten. Coaches, oud-spelers, bestuurders. Ze houden lezingen door het hele land en nemen graag een belangrijke plek in het maatschappelijke debat in. Sport zou karaktervormend zijn. Maar du moment dat het écht ergens over gaat - met vlaggen zwaaien voor een smerig regime zoals China of Rusland ...


Red.:   Die 80 tot 90 proosten van de wereld wordt geleid door nog veel smeriger regimes. Waar je ook dat smerige regime bij kan nemen dat andere landen bombardeert, waaronder een land helemaal naar de oertijd. Amerika, natuurlijk. Met reist er zonder enige bezwaar heen. Maar Amerika is dan ook het thuisland van het neoliberalisme, en het merendeel van deze mensen:

  De Spelen zijn Poetins paradepaardje. Een lege tribune zal echt wel effect hebben.
'Ik moet Stephen Fry gelijk geven met zijn oproep Poetin niet hetzelfde podium te bieden dat Adolf Hitler zichzelf in 1936 met de Spelen van Berlijn cadeau deed. Het is bijna griezelig hoe exact de argumenten tegen een boycot overeenkomen. Het kwam er vaak op neer dat de sporters niet gedupeerd mochten worden, dat die Joden niet zo moesten overdrijven en dat ons bevriende staatshoofd A. Hitler toch ook zijn kwaliteiten had.

Het is bijna griezelig het toeval dat ook dit weer iemand van Joodse afkomst is, die zo'n invloedrijke rol hebben in de keuze van te voeren hetzes, en tegen wie.


Uitzending van EenVandaag 05-12-2014    , met Helga Salemon, ongetwijfeld Joods. Vanaf 5:35 min., om 10:20 min. de slip-of-the-tongue: "... de Sovjet-Unie ..." HS van Most Research: is privé keukentafelondernemingNaar Cultuur, gelijkheid  , Westerse organisatie  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home  .