De Volkskrant, 25-03-2011, ingezonden brief van R. Hendriks .2011

Alles is plat

De manier waarop ADO-speler Lex Immers zijn feestvreugde vierde, en vooral verwoordde, valt niet goed te praten. Voor Immers, fanatiek ADO-speler en ADO-fan (lees: ADO-hooligan) was de overwinning op 020 een feestje waard, maar je kunt te ver gaan.

Wat me echter verbaast, is de opgelegde straf (5 geschorste wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk). Dat is nogal wat. Een politicus, schrijver of cartoonist kan zeggen wat hij of zij wil. Tot het stuitende aan toe. Dat valt onder 'vrijheid van meningsuiting'. Maar voor Lex Immers niet. Die heeft een 'voorbeeldfunctie'.

Ik ben tweemaal in de Amsterdam Arena geweest, en daar zijn ze er maar al te trots op: Ajacieden zijn Joden. 'Wie niet springt die is geen Jood', schalt daar regelmatig over de tribune. Maar daar hoor je niemand over. Dat wordt gedoogd, want je hebt 'Joden' en je hebt 'Joden'. 'Dat snappen mensen wel. Toch?'

Staat Matsoe Matsoe van het tv-programma Oh Oh Cherso op donderdagavond te zingen dat Ajacieden een bepaalde ziekte moeten krijgen dan vinden we het top-televisie. Het kan niet plat genoeg. Heb je weer wat te bespreken bij de koffie- automaat de volgende ochtend.

Geef die Immers een waarschuwing en vertel hem dat ie z'n mond moet houden en moet doen waar hij goed in is. Voetballen.Naar Cultuur, gelijkheid , Albanese cultuur , Sociologie lijst , Sociologie overzicht  , of site home .
 

[an error occurred while processing this directive]